ROOT KitKat 4.4.2 pomoć oko premještanja app na SD

poruka: 2
|
čitano: 3.660
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
ROOT KitKat 4.4.2 pomoć oko premještanja app na SD

Pozdrav! Molim ljude koje se kuže u Android, root i ostale stvari vezane uz to da odvoje nesto malo vremena i pokušaju pomoći.

Problem je malo poduži al pokušat ću čim bolje objasnit o čemu se radi.

Dakle, nedavno sam kupio ZTE Blade L3 s Android 4.4.2 Kitkatom. Unutarnja memorija je podjeljena na 2 dijela:

Interna memorija i Prostor za pohranu telefona (što je zapravo kao neka interna sd kartica). Kako je memorija poprilično ograničena, kupio sam SD karticu od 8 gb.

Mobitel ju je prepoznao, ali ne ne prikazuje kad idem u postavkama na Aplikacije. Malo sam guglao i vidim ja da su na Kitkatu onemogučili premještanje aplikacija na SD. Nakon nekog vremena, kad mi je dopizdilo to i još neka ograničenja koja nudi raskoš novijih verzija Androida, odlučio sam se rootat telefon. Kako ga nisam mogao rootat ručno (otključavanje bootloadera, flashanje custom recoverya, flashanje superusera), jer CWM ni TWRP jos nisu podrzani za ovaj model, bio sam prisiljen koristit one-click-root aplikaciju. Rootao sam s KingRootom, i cim sam zavrsio, zamjenio sam to kinesko sranje s SuperSU aplikacijom. Root Checker kaže da je mobitel uredno rootan. 

I sad ja pokušavam razne stvari kako bih prebacio aplikacije na SD. Kolko sam skužio, glavni uzrok problema je to, da mobitel prepoznaje zu internu karticu kao vanjsku. I sad imam sdcard1 (interna) i sdcard0 (externa).

Prvo sam pokušao s Link2SD. Napravio sam ex2 particiju na SD kartici, sve kako treba napravit za Link2SD, nez greški, i još uvijek nisam nište mogao prebacit. Jedino što sam time dobio je da sam uspio prebacit još par aplikacija na tu internu karticu, al na externu ništa.

Nakon toga sam skinuo FolderMount. Neznam dal ste upoznati s tom aplikacijom, ja ću objasnit za one koji znaju. Ukratko, za svaku app mi pise da je 0B i da se nema što prebacit.

Uglavnom, pokušao sam sve čega sam se mogao sjetit, a mob jednostavno neda da bilo šta stavim na karticu (osim slika i muzike, to ide) :'(

 

Nadam se da se može razumijeti u čemu je problem, ako se neko dobro kuži u te stvari molim bilo kakvu pomoč, ideju, savjet. I ja sam sam dosta o tome naučio na netu, ovo mi nije prvi telefon s kojim radim takve  stvari. Jednostavno je frustrirajuče da kupiš jebenu karticu i onda nemaš koristi od nje.

 

Unaprijed hvala svima koji se potrude pročitat ovo.

lp.

 

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
ROOT KitKat 4.4.2 pomoć oko premještanja app na SD

itko? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice