WiFi adapter preporuka

poruka: 8
|
čitano: 3.275
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
WiFi adapter preporuka
Pozdrav,

S obzirom da nemam iskustva s time, jel bi mi netko mogao preporucit neki "best buy" adapter? Moze integrirani za pc ili USB s antenom, svejedno.

Router je udaljen 30-40m uz par zidova između. Ako nesto znaci za usporedbu: prakticki svaki laptop tj njegov adapter ne uspijeva uhvatit ni 30% signala/brzine, dok vise manje svaki noviji mob spojen preko USB WiFi tetheringa povlaci maksimum, kao da je spojeno zicom.

Uz download mi je bitan i povremen gaming, a cini se da je s mobitelom (remote dnis sharing) ne samo nespretno jer se mora konektirat ponovno svaki puta kad se komp upali, nego se i cini kako je veza nestabilna unatoc savrsenoj latenciji/pingu.
Pa eto, molim preporuku za neki adaptercic :) Hvala!
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: WiFi adapter preporuka

Mislim da bi trebao odustati od te ideje jer ako netko u toj kući koristi wifi sa laptopom ili smartfonom tebi na 30-40 metara bi se prekidala veza :(

Ulaganjem u npr. AP koji bi tamo spojili kablom na ruter i montirali ga vani sa usmjerenom antenom prema tebi a da i ti koristiš vanjski wifi uređaj usmjeren prema njemu bi bilo malo preskupo...

11 godina
neaktivan
offline
Re: WiFi adapter preporuka
Ma da budem iskren, roditelji ne žele probusit zidove jer znaju da mi sve radi odlicno osim igrica, a cak i one zacudujuce dobro dok sam spojen s obicnim smartphoneom pa me zanima ima li nesto jace jer sam do sad koristio laptop kojem signal nije bio nesto.

Nema drugih WiFi uredaja spojenim dobar dio vremena pa zato i pitam :) mislim, ionako trebam adapter, a ovo da bude sto bolji moguce za poigrati se je samo usputna ideja.
11 godina
neaktivan
offline
Re: WiFi adapter preporuka
Da se drukcije izrazim - ako zanemarimo igrice, jel bi mi bio bolji USB ili pcie za desktop pc i u koju cjenovnu kategoriju da gledam da brzine budu iste (max) kao i sa glupim mobitelom. Slobodno i konkretne modele predlozite, hvala.
10 godina
offline
Re: WiFi adapter preporuka

Predlažem USB wifi adapter jer kod PCI adaptera antena je iza desktopa ili je moraš da bi je postavio na povoljniju poziciju produžiti koaksijalnim kablom koji unosi gubitke :(

USB kabal smije biti do 5m dužine i ne unosi nikakve gubitke.

Antena za wifi mora biti vanjska jer unutarnje imaju negativnu dobit npr. oni wifi adapteri koji izgledaju kao memory-stick.

Probaj sa nekim koji izgleda kao TL-WN722NC ili TL-WN822N.

 

11 godina
neaktivan
offline
Re: WiFi adapter preporuka
Hvala! Isplati li se USB dual band mozda? Jer vidim da mi router (speedport W724v) to podržava.
11 godina
neaktivan
offline
Re: WiFi adapter preporuka
Na svakom mjestu drukčije procitam pa je sve to "hit or miss" kako bi se reklo...neki tvrde da su pcie apsolutni pobjednici dok su drugi prezadovoljni sa skupljim, dual-band stickovima upravo ovima o kojima pričaš bez antene vanjske npr tplink ac1200. Ah, vjerojatno je do individualne situacije. Meni udaljenost nije prioritet tj da hvata daleko s obz da se radi o istoj kući i desetak metara udaljenosti. Nisam više pametan tako da ću te poslušati i uzeti preporučeno.
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: WiFi adapter preporuka

Ruteri sa unutrašnjim antenama su lošiji od onih koji imaju vanjske štap antene, još veća razlika je kod wifi-stick adaptera bez vanjske naprema onim koji imaju vanjske antene.

 

PCIe i PCI wifi-adapteri imaju istu snagu kao i USB-wifi adapteri ali antena iza desktop kućišta je nisko i većinom do zida a sa druge strane metalno kućište što ograničava širenje EM signala.

Ukoliko se antena spaja koaksom ima gubitke ovisne o dužini i kvaliteti (gubi jednako u prijemu i predaji ). Ako je koaks tanak kao kabal od miša dužine 1m izgubi se gotovo pola snage na njemu.

Zato i sugeriram USB adaptere jer na usb kablu do 5m nemaš nimalo gubitaka što se tiče jačine signala prijema i predaje a može se postaviti na povišeno mjesto odakle ima bolje mogućnosti prostiranja EM signala.

Rad sa 5GHz su za stambene prilike dobro jedino kad je na 2,4GHz previše smetnji iz okoline gdje je većina wifi korisnika na 2,4GHz i kad imaš optiku sa preko 50Mbps radi veče brzine  a mana je što ima veće gubitke kroz prepreke ( zidovi , drveće itd.) tj. manji domet izuzevši kad se na optičkim vidljivostima usmjerenim antenama koristi kao link.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice