C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.007
|
čitano: 377.080
|
moderatori: Danny_HR, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Probaj u view-u nakon @item.PubDate staviti .ToString("dd/MM/yyyy") 

 

@item.PubDate.ToString("dd/MM/yyyy")

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
9 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

E upravo to mi je i bio prvi pokušaj, ali na žalost nije samo do toga.

5 godina
online
Re: C# - Problemi i rješenja

PubDate je string pa ga zato ne možeš formatirati kao datum.

 

RSS koristi RFC 822 format datuma. String primljen u pubDate treba prvo pretvoriti u datum, a onda taj datum ispisati u željenom formatu.

10 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Probaj onda ovako možda

 

DateTime noviDatum = DateTime.ParseExact(@item.PubDate, "dd/MM/yyyy", CultureInfo.InvariantCulture);

 

ili

 

DateTime noviDatum  = DateTime.ParseExact(@item.PubDate, "d", null);

 

 

"d" je short date pattern, a "null" uzima trenutne postavke CultureInfo-a s kompa pa nakon toga formatiraj kako trebaš.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
9 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Pokušao sam već nešto slično:

string parseFormat = "dd/MM/yyyy";
DateTime date = DateTime.TryParseExact(PubDate, parseFormat, CultureInfo.InvariantCulture);

 

Ali dobivao sam error da PubDate ne postoji u trenutnom kontekstu.

Probat ću opet kasnije kad uhvatim vremena.

5 godina
online
Re: C# - Problemi i rješenja

Nažalost, RSS format datuma ne odgovara točno "r" formatu datuma za ParseExact (problem je u vremenskoj zoni) pa treba ovako:

 

using System;
using System.Globalization;
               
public class Program
{
   public static void Main()
   {
      string rawstr_pubDate = "Tue, 06 Feb 2018 15:10:00 Z";
      CultureInfo provider = CultureInfo.InvariantCulture;
      DateTime pubDate = DateTime.ParseExact(rawstr_pubDate, "ddd, dd MMM yyyy HH:mm:ss K", provider);
      string str_pubDate = pubDate.ToString("dd/MM/yyyy");

      Console.WriteLine(str_pubDate); 
   }
}

 

9 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Izgleda da je problem stvarao baš taj Exact.

S ovim dobijem željeni rezultat:

PubDate = DateTime.Parse((string)x.Element("pubDate")).ToShortDateString()

 

Hvala vam obojici na pomoći! 

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav.

Vježbam za ispit i naišao sam na jedan problem kojeg ne znam riješiti.

Imam listu objekata:

public List<Kontakti> podaci = new List<Kontakti>();

unutra imam posloženo da se spremaju podaci ovako:

 

private string Ime;

....

public Kontakti(string ime, string prezime, string email, string broj, string grupa)
{
this.Ime = ime;
this.Prezime = prezime;
...
}

i složio sam da mi se kako unesem podatke u listu, ispišu i listBox-u. Sada bih trebao napraviti obrnuto, kada izaberem red u listBox-u, u textboxevima mi se ispišu pojedini podaci tog objekta kojeg sam označio, probao sam razne načine, al nazalost ne znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
offline
C# - Problemi i rješenja

Radiš u WPF-u? ako radis na MVVM način dovoljno je u XAML-u bindati textboxove na te property-e

 

EDIT:

Ako bas hoces kroz evente, onda bi stavio na neki selection changed na tom listbox-u, di bi onda unutar njega popunio texboxove sa izabranim objektom

 

EDIT2:

Ako koristiš iste textboxove za unos i pregled, onda je to loš dizajn

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 13:48 (filter160).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 mjeseci
neaktivan
offline
C# - Problemi i rješenja

Lijep pozdrav!

Radim jednostavan program u c# i naletio sam na problem koji ne mogu nikako riješiti.

Napominjem da sam apsolutni početnik u programiranju s c#.

Program je namijenjen kopiranju 2 file-a u određene foldere. I radi savršeno ukoliko folder postoji.

Međutim, ono što bi ja sad želio omogućiti programu, da ukoliko foldera nema, da program ga sam napravi te onda kopira ta 2 file-a.

Znam da se koristi naredba Directory.CreateDirectory (Path) ali nikako ne uspjevam dobiti navedeno.

Čak sam pokušao da mi naredbu izvršava Background Worker, ali opet bezuspješno. Mislim, imao sam svakakvih ideja, kako to već i biva u programiranju, ali ništa mi nije uspjelo do sada, pa bi molio pomoć ako itko zna kako to omogućiti...

Moj dio koda te program izgleda ovako:

addScoreboard = subfolder.Substring(19, subfolder.Length - 19);
listBox1.Items.Add(addScoreboard); }}

private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
folderBrowserDialog1.Description = "Pronađi PES6 kitserver folder";
if (folderBrowserDialog1.ShowDialog() == DialogResult.OK)
{
textBox1.Text = folderBrowserDialog1.SelectedPath;
}
}

private void backgroundWorker1_DoWork(object sender, DoWorkEventArgs e)
{
string path1 = @".\KONAMI\Pro Evolution Soccer\kitserver\dat\e_text.afs\";
if (!Directory.Exists(path1))
{
DirectoryInfo di = Directory.CreateDirectory(path1);
}
}

 

Program Program
 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Directory.CreateDirectory bi ti trebalo raditi

 

Ako ne, što mi pada na pamet je sljedeće:
1. Vidim da ti je path1 relativan, poprilično sam siguran da ti ne treba ".\" dio na početku
2. Jesi siguran da je to točan path? Drži na umu da je relativan u odnosu na executable, koji je većinom unutar bin/ direktorija tog VS projekta

2. Provjeri permissione

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.2.2018 5:00 (Athalansy).
4 godine
offline
C# - Problemi i rješenja

Pitanjce. Nemam pojma o C#-u i pokušavam build-at projekt u sharpdevelop-u ali baci mi 10 errora. 

 

Prvi na koji se buni:

 

publicstaticTimeSpan ReadWriteTimeout => CallContextSettings<HttpSettings>.Settings.ReadWriteTimeout;

 

Smeta mu "=>" , a error je CS1002

 

I onda se na kraju te linije buni na ";" - CS 1519

 

Svaka pomoć dobrodošla.

 

Hvala!

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
Entry Point kaže...

Pitanjce. Nemam pojma o C#-u i pokušavam build-at projekt u sharpdevelop-u ali baci mi 10 errora. 

 

Prvi na koji se buni:

 

publicstaticTimeSpan ReadWriteTimeout => CallContextSettings<HttpSettings>.Settings.ReadWriteTimeout;

 

Smeta mu "=>" , a error je CS1002

 

I onda se na kraju te linije buni na ";" - CS 1519

 

Svaka pomoć dobrodošla.

 

Hvala!

Novija sintaksa koju compiler očito ne podržava. Ne znam ništa o SharpDevelop-u no pretpostavljam da se nekako može promijeniti putanja do compiler-a (csc.exe za C#).

Umjesto toga, preporučio bih ti da se poštediš muke i instaliraš VS 2017 Community koji je posve besplatan.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
2 godine
offline
C# - Problemi i rješenja

riješeno, sorry :I

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.3.2018 20:33 (wcpapir).
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Trebao bi prijedlog kako najbolje riješiti jedan problem.

 

Imam formu s detaljima i jedan gumb koji kada se pritisne treba uvećati samo jedno polje (int) u toj klasi. Znači ne treba ponovno otvarati formu (refresh), već samo nakon klika povećati broj za jedan u bazi. Nakon klika zabranim ponovni klik.

MVC5 i Razor su u pitanju.

 

edit:

 

napravio sam ovako nekako

public ActionResult AddNumber(int id)         

{

   var question = new Question() { Id = id, SimilarProblem = 1 };

   using (var db = new ApplicationDbContext())

   {

      db.Questions.Attach(question);

      db.Entry(question).Property(q => q.SimilarProblem).IsModified = true;                 

      db.SaveChanges();

   }

   return Content("ok");

}

 

Inače polje SimilarProblem mi je null za početak. Pukne mi na dijelu spremanja i javi kao da nisu sva polja prošla validaciju. Problem je što ja trebam samo ovo polje SimilarProblem povećati za 1.

Znam da ovaj kôd to sada ne radi, dodajem mu broj 1, ali samo hoću da spremi barem to za početak.

 

 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2018 9:52 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Riješio sam to ovako:

 

public void AddNumber(int id)
{
  var question = _context.Questions.FirstOrDefault(q => q.Id == id);

  int brojac = 0;
  brojac++;

 

  if (question.SimilarProblem == null || question.SimilarProblem == 0)
     question.SimilarProblem = brojac;
  else
  {
    question.SimilarProblem = question.SimilarProblem + 1;
  }

 

  try
  {
    _context.SaveChanges();

  }

.....

}

 

A u Razor-u imam ovako pod scripts

 

$(document).ready(function () {

  var url = window.location.pathname;
  var number = url.substring(url.lastIndexOf('/') + 1);

  $('#icon').click(function() {
    $.ajax({
      url: '@Url.Action("ACTION", "CONTROLLER")',
      type: "GET",
      data: { id: number },
     success: function (data) { return true; }
   }).fail(function () { alert("greška!")});

  });
});

 

Moram to još malo ispolirati, ali uglavnom ovo mi radi ono što sam i htio.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Opet ja s novim problemom.

 

Kako napraviti sljedeće:

Imam tablicu tagova Tag gdje ima nekoliko zapisa.

Prilikom kreiranja novog pitanja, tablica Pitanje, odabiru se ti tagovi (jedan ili više njih). Je li to many-to-many veza ili?

 

Jer dok se ne spremi pitanje nemam njegov ID koji bi se kod takve veze spremao u vezanu tablicu. Ili to Entity framework radi automatski?

 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
Tako je, many to many veza. Imati ces tablicu PitanjaTagovi sa redovima (column) PitanjeId i TagId.
Samo razmisli, kako bi se povezali tagovi u to pitanje. Tag je obicna Lookup tablica koja nesto odreduje, ona ne treba sadrzavati nikakve druge podatke, nego samo daje tag. Pitanje tablica je tablica koja sadrzi sve informacije, a recimo da stavis TagId kao foreign key onda da bi mogao samo jedan tag odabrati. Ovako dodavanjem nove tablice mozes odabrati vise tagova za isto pitanje.
4 godine
offline
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

 

Napravio sam formu koristeci C# i MVC 5 i sad imam problem jer trebam aplikaciju povezati sa local database koju koristimo na poslu da sejva podatke u SQL tablu, i da kasnije izvucem te iste podatke van.

 

Nemogu nac nikakav kvalitetni tutorijal u vezi toga a da je netko koristio bas MVC framework kod izrade aplikacije, trebaju mi nekakvi pointeri kud i kako dalje pa je svaki savjet dobrodosao. :)

 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja
ZokyCRO kaže...

Pozdrav,

 

Napravio sam formu koristeci C# i MVC 5 i sad imam problem jer trebam aplikaciju povezati sa local database koju koristimo na poslu da sejva podatke u SQL tablu, i da kasnije izvucem te iste podatke van.

 

Nemogu nac nikakav kvalitetni tutorijal u vezi toga a da je netko koristio bas MVC framework kod izrade aplikacije, trebaju mi nekakvi pointeri kud i kako dalje pa je svaki savjet dobrodosao. :)

 Mislim da ti je to najlakše sa Entity frameworkom riješiti tj code first. Samo namjesti dobar connection string a za ostatak osnova EF-a imaš masu tutorijala.

Ako nisi zadovoljan sobom okreči ju ponovno
4 godine
offline
C# - Problemi i rješenja

To sam prvo probao jer je hrpa tutorijala za entity frame, ali kad idem napraviti controller zibaci mi ovo:

 

Scaffolding Controllers or Views using EntityFramework is not supported when using configSource in the Web.config

 

Guglao sam error ali pise da treba brisat configSource iz web configa a to bas nebi htio radit. Kolega koji je napravio cijeli intranet na kojem se ucim doslovno, nije koristio entity framework. Gledam njegove primjere kako je on to napravio na nekim slicnim stvrima i da ga jebes nemogu povezat na koji nacin je to izveo.

 
0 0 hvala 0
7 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Entity framework ti je danas standard i koristi se za sav posao izmedu baze podataka i korisnika u. Netu (bar na projektima na kojima sam ja radio). Tako da bi ti preporučio da se igraš s tim configom dok ti ne proradi (trenutnu verziju projekta najbolje backupirat preko nekog version controla tipa git) tako da ako nesto zestoko zajebes mozes lako vratit nazad. U svakom slučaju nema ti smisla učit stare tehnologije kad je EF standard.

Ako nisi zadovoljan sobom okreči ju ponovno
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Kako ti sada izgleda connection string? I kako izgledaju neki njegovi conn stringovi gdje to radi?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
4 godine
offline
Re: C# - Problemi i rješenja

Evo pokusavam bez entity frameworka jer neznam kako se rijesiti onog errora iznad, ali ni ovo ne radi, evo copy paste koda pa ako netko zna zasto mi controller ne radi dobro...trebao bi upisati podatke u database tablu "staffOnGoingTraining", connection string sam prekopirao iz webconfig fajla samo:

 

public class CreateEmployeeViewController : Controller
{

string connectionString = "Server=xxxxxxxxx; database=intranet; user id=xxxxxxx; password=xxxxxxxxx; MultipleActiveResultSets=true";
[HttpGet]
public ActionResult Index()
{
DataTable dtblstaffOnGoingTraining = new DataTable();
using (SqlConnection sqlCon = new SqlConnection(connectionString))
{
sqlCon.Open();
SqlDataAdapter sqlDa = new SqlDataAdapter("SELECT * FROM staffOnGoingTraining", sqlCon);
sqlDa.Fill(dtblstaffOnGoingTraining);
}
return View(dtblstaffOnGoingTraining);
}

 

[HttpGet]
public ActionResult Create()
{
return View(new CreateEmployeeViewModel());
}

 


[HttpPost]
public ActionResult Create(CreateEmployeeViewModel createEmployeeViewModel)
{
using (SqlConnection sqlCon = new SqlConnection(connectionString))
{
sqlCon.Open();
string query = "INSERT INTO staffOnGoingTraining VALUES(@TrainingName,@TrainingCost,TrainingStartDate,TrainingExpires)";
SqlCommand sqlCmd = new SqlCommand(query, sqlCon);
sqlCmd.Parameters.AddWithValue("@TrainingName", createEmployeeViewModel.TrainingName);
sqlCmd.Parameters.AddWithValue("@TrainingCost", createEmployeeViewModel.TrainingCost);
sqlCmd.Parameters.AddWithValue("@TrainingStartDate", createEmployeeViewModel.TrainingStartDate);
sqlCmd.Parameters.AddWithValue("@TrainingExpires", createEmployeeViewModel.TrainingExpires);
sqlCmd.ExecuteNonQuery();
}
return RedirectToAction("Index");
}

 

 

Znam da su ovo nubarska pitanja,ali eto bavim se ovime tek mjesec i pol dana(apprenticeship) i jos sam pogubljen u puno stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2018 12:14 (ZokyCRO).
10 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Zašto tu držiš conn string? 

 

Digni si EF, CodeFirst, puno ćeš si posla skinut s vrata. Baci oko na google, jednostavno je.

 

Ja sam do sada radio isključivo radio sa EF-om, ali mi se često pokazao prespor i gladan resursa, tako da vjerujem da ću se vratiti na plain old sql...

Rvat katolik!
 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Ovako, imam problem. Napravio sam u xamarin.android aplikaciji Firebase Cloud Messaging. Notifikacija radi dobro, dolazi i kad je otvorena app i kad je u backgroundu. 

Problem je što ne razumijem kako iz OnReceive metoda dobiti informacije i koristiti ih u npr. MainActivity. Pokušao sam kreirati event, ali dobijem Object reference not set to an instance of an object. Ovako izgleda to:

Args eventa

 

class OnMessageReceivedArgs
{
public bool messageReceived { get; set; }

 

public OnMessageReceivedArgs(bool received)
{
messageReceived = received;
}
}

 

Invoke eventa:

 

public event EventHandler<OnMessageReceivedArgs> OnMessageReceivedEvent;

public override void OnMessageReceived(RemoteMessage message)
{
base.OnMessageReceived(message);

OnMessageReceivedEvent.Invoke(this, new OnMessageReceivedArgs(true));
}

 

Subscribe na event:

 

protected override async void OnCreate(Bundle savedInstanceState)
{

MyFirebaseMessagingService myMessaging = new MyFirebaseMessagingService();
myMessaging.OnMessageReceivedEvent += MyMessaging_OnMessageReceivedEvent;

//ostatak obrisan zbog preglednosti

}

 

Event method:

 

private void MyMessaging_OnMessageReceivedEvent(object sender, OnMessageReceivedArgs e)
{
Toast.MakeText(this, "Message received", ToastLength.Long).Show();
}

 

Pokušao sam se subsribeati i iz OnResume() metode, dobijam isti exception. Ne razumijem kako i zašto dobijam exception, inače je taj exception kada nema subscribera ili kad se ne stigne nitko subscribeati, ali ovdje se user subsribean odmah prilikom otvaranja MainActivity-a, a poruka dolazi tek nakon toga.

 

Pokušao sam i sa broadcastReceiverom, ali također ne radi. Ako netko možda želi baciti oko.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2018 13:23 (Cordas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
C# - Problemi i rješenja

Za sve koji koriste TFS u projektima, postoji li mogućnost da vidim kada netko iz tima napravi check-in (novu promjenu) i sve promjene koje je napravio?

 

Na prošlom poslu sam koristio neki plugin od IBM-a, RTC Jazz koji je radio na taj način. U nekom prozoru sličnom kao Team Explorer vidiš sve incoming i outgoing promjene i tako ih prihvaćaš, šalješ u repository.

Trenutno radimo tako da kliknem na solution i odaberem Get Latest Version (recursive) i onda mi se samo u projekt povuku sve promjene ako nema konflikata.

 

Ili je to nešto krivo namješteno prilikom povezivanja sa source controlom?

Guglao sam i neki imaju opciju Sync u Team Exploreru koju ja ne vidim, imamo samo Pending Changes.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice