ČUDAN PROBLEM SA win 10 ili nesto drugo

poruka: 7
|
čitano: 2.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
neaktivan
offline
ČUDAN PROBLEM SA win 10 ili nesto drugo

Komjuter normalno radi sa OS 7,  pošto mi je hdd bio suvise mali za win 10, promenila sam hard instalirala win 10 ... onda problemi, gasi se na svakih 2-3 minuta, pomislim da je nešto hdd u pitanju, promenim, drugi hard sa win 10 isto, ugasi se posle par minuta. Napominjem da su sve komponente dowoljne za win 10. Isprobala sam i sa trećim hdd na kome je win10 , isto. Vratim stari hdd sa 7 i sve ok. Šta može da bude uzrok? Inače instalacija prodje normalno, čak je u petom pokušaju instaliran i drajver i onda kraj. Ako neko može da mi pomogne, baš mi je neophodna desetka.

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: ČUDAN PROBLEM SA win 10 ili nesto drugo

..po napisanom stječe se dojam da ti HDD sa instaliranim Win10 nisu instalirani na tvom PC već drugdje a to se tako ne radi...mora se instalirati na tvom PC (normalno na HDD koji ti želiš).

Koja je MBO, CPU i RAM ?

Normalno je da PC koji je spojen na net skida update za win10 i resetira ... (pritom se nesmije nasilu gasiti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.1.2018 22:07 (AF139).
6 godina
neaktivan
offline
Re: ČUDAN PROBLEM SA win 10 ili nesto drugo
Sve sam instalirala na svom kompu, mada sam probala i sa trecim gde je već bio win.10.
Ne resetuje se, bas se ugasi.
Sin mi ima identtičnu konfiguraciju, zato nisam navodila koponente , i sve je ok. Zato mi nista nije jasno . HVALA
10 godina
offline
Re: ČUDAN PROBLEM SA win 10 ili nesto drugo

..da li se gasi uz plavi ekran i error brojem  ..ili samo zacrni ekran?

Skini sa neta "who crashed"  setup pa vidi što on kaže nakon što isčita error logove..

Ako Win7 radi OK tada nije do hardwera.....provjeri jedino postavke BIOS-a kod sina i kod tebe da li se razlikuju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.1.2018 17:57 (AF139).
6 godina
neaktivan
offline
Re: ČUDAN PROBLEM SA win 10 ili nesto drugo
Da, potpuno se ugasi, ne prijavljuje nikakvu gresku, nisam proveravala BIOS, pretpostavila sam da je bios isti jer su mb iste, ali ne bas kupljene u isto vreme. Hvala puno...to mi nije palo na pamet
15 godina
offline
Re: ČUDAN PROBLEM SA win 10 ili nesto drugo

-sve mora biti ispravno, kompatibilno, podešeno.. (kompletan hardware&software).

-identičan HW ne znači ništa, tj time ne znaš npr jel ispravno, dok se postavke npr BIOSa ne nagađaju nego provjere-podese.

-već godinama postoji UEFI, stari legacy, ta dva moda (direktno povezano s diskom) određuju sve od prvog podešavanja do installa (i sam install medij-mod, tj boot mod), npr GPT je isključivo za 64bitni sys. Da bi medij bio bootabilan, mora biti kreiran na pravi način (MSov mctool napravi sve, oba moda, ovisno o potrebi/kompatibilnosti odabere se..) ..

 

install OSa je trivijalna stvar, ako nije obtro iz prve, ponovi.. radije potroši par sati na ponavljanje nego na uzaludno otklanjanje problema. Pravi posao počinje nakon installa.. driveri+postavke.

 

pošto sve može biti neispravno, poželjno je imati i nekoliko live/install .. raznih boot medija, npr win-miniPE/Hirens ili linux.. ugl svi imaju npr memtest86 .. koristan test za RAM. Provjeriti.

 

Resursi: .. nevažno koristitš li w7-8-10, linux.. desetljeće su requirementsi identični. Ako radi jedan, radit će svaki OS. Nešto sasvim drugo je znati podesiti kad resursa nema dovoljno, izvuči optimum ili (ono što svi žele) brzo-stabilno.. vs sporo i kilavo-tromo. Za glatki rad, podjednako je važno imati dovoljno resursa kao i znati podesiti jer se i jak sys može ubiti nepotrebnim procesima (previše softa je bloatwarea, nepotrebno, natrpano.. i svima je primarni cilj njihov interes, reklama, ne ugodan rad korisnika). Pravilo 'KISS', manje je bolje, sve ostalo je višak.

 

nekoliko diskova je promjenjeno.. no, ni za jedan nije provjereno jel ispravan? Samo ispravno radi prema očekivanjima.. obrisati/formatirati/kreirati particije.. ako se bilo što čudnog dešava s diskom, tad se takav disk ne koristi, jednako s RAMom.. ponovi od nule, po redu, postavke BIOSa, brisanje svega i clean do paljenja win mora proći bez ikakvih anomalija.. sve ostalo indicira problem koji serviser može otkrivati ali to za početnike bez alata i znanja nije jednostavno. (alat=soft).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
offline
ČUDAN PROBLEM SA win 10 ili nesto drugo

Ma samo ovo. Dakle, Vaša pretpostavka da je to identičan hardware je stubokom pogrešna! I pored toga što imate dva "identična" računala, ona su u biti potpuno različita! Kako, pitate se?! Ma tako što te komponente imaju potpuno drugačiji HW-id, poptuno drugačije MAC adrese, sve mora biti drugačije jer ako nije, onda to već spada pod domenu špijunaže te se Vi potom možete bez problema "predstaviti" kao netko drugim a to je no, no! Opet, aktivacija zadnjih iteracija MS OS-ova se i zasniva upravo na tome, dakle, oni na svojim aktivacijskim serverima imaju upravo to, svaki ključ od pojedine kopije OS-a je pridružen upravo tim jedinstvenim HW-idovima i to je to! Dakle, pouka je, računala izvana izgledaju isto, komponente su iste ali je software ono što čini distinkciju tj. razliku! Pri tome mislimo na software koji je ugrađen u same komponente (dakle UEFI na matičnoj ploči, firmware na mrežmoj kartici, firmware u HD-u tj. sve je to software...), a ne operativni sistem kao takav!

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice