Čudan zvuk kod aktivnosti (npr. skrolanje)

poruka: 5
|
čitano: 1.951
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
pitanje

Prilikom skrolanja i učitavanja u internet exploreru, se čuje čudan piskutavi zvuk.

Nemogu točno locirati otkuda dolazi zvuk, hard disk, matična ili ovo di napajanje dođe u komp (razdjelnik? radi se o laptopu).

Primjetio sam da zvuk nestane kad iskopčam napajanje, odnosno pri radu na baterije. HDD provjerio sa HDD life i sve je na 100% (dobro)

Ima tko rješenje ovog problema? Zvuk je iritantan, jer zvuči ko da bu nešt crklo svaki čas.

4 godine
RE: Čudan zvuk kod aktivnosti (npr. skrolanje)

Najvjerojatnije zuji neka zavojnica na ploči ili unutar napajanja i to prilikom promjene opterećenja, i to ne znači nikakav kvar, jednostavno dotični element nije dovoljno zaliven lakom (ili čime već proizvođači to izoliraju) pa proizvodi zvuk.

Npr. sličan slučaj imam i ja - meni zuji napajanje i to samo kad je notebook na standby (ne zuji dok je notebook u radu ili kad je isključen). Radi tako već 3 godine...

Također mi zuji i punjač Nokijinog mobitela kad je bez opterećenja (npr. kad je baterija puna) - isto neki visokofrekventni zvuk.

KaeR
3 godine
neaktivan

probaj isključit mikrofon na lapu... neki put zna pojačavat vibracije koje se dešavaju na njemu.... 

imam život, nemam grobno mjesto
4 godine
moderator

Kreni redom od jednostavnijih do slozenijih dok ne eliminiras problem:

1. iskljuci mikrofon

2. provjeri konektor od zvucnika (ako koristis vanjske zvucnike i u njima cujes taj zvuk) - probaj lagano prstom vrtiti spoj kabela i tijela konektora

3. premjesti napajanje prijenosnika na drugu uticnicu u zidu - ako ti to rijesi problem, a smeta ti tako spojeno, probaj s drugim produznim kabelom

4. pogledaj postoje li noviji driveri za tvoju zvucnu

5. ako nista od ovoga ne rijesi problem, nema panike - na jednom prijenosniku kod skrolanja tako zuji vec godinama, ali radi bez problema

Sasa

you don't have to be crazy to work here, but it helps
3 godine
majkell kaže...

Prilikom skrolanja i učitavanja u internet exploreru, se čuje čudan piskutavi zvuk.

Nemogu točno locirati otkuda dolazi zvuk, hard disk, matična ili ovo di napajanje dođe u komp (razdjelnik? radi se o laptopu).

Primjetio sam da zvuk nestane kad iskopčam napajanje, odnosno pri radu na baterije. HDD provjerio sa HDD life i sve je na 100% (dobro)

Ima tko rješenje ovog problema? Zvuk je iritantan, jer zvuči ko da bu nešt crklo svaki čas.

Odgovor: edit > slika u prilogu. Možda pomogne. Meni je.
Isključi Aux i Video Isključi Aux i Video
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice