Acronis True Image

poruka: 6
|
čitano: 5.797
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
online
Acronis True Image

Evo javljam se jer sam cuo da je ovaj program veoma dobar za backup i pohranu podataka.

Sad me zanima...  znam da se moze napravit ona rescue media CD tako da se moze program bootat s njega

ako nemozes dignut windowse medutim tada image mora biti na nekoj drugoj particiji.

Ja bih zelio napraviti boot cd (Acronis rescue media disk) i stavit na njega i image tako da cak i ako mi se desi teska havarija i svi podaci sa svih HDD-ova budu izbrisani da mogu samo ubacit CD i bootat sa njega image sa tek instaliranim windowsima.

 

Molim neka se jave oni koji su ga koristili ....

Thx unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Acronis True Image

ja sam ga koristio prije oko godinu dana,napravio image na dvd-u, napravio bootabilan cd sa acronisom, sve po uputama, i kad sam htio ponovo stavit image na komp jer su windowsi bili gotovi, nije mi htio otvoriti image te ga kopirati na hard, probao ja par puta, i na kraju je sve završilo u smeću, možda sam ja nešto krivo napravio, neznam. ali budem pratil malo ovaj forum pa da vidim, jer ide za par dana novi install windowsa pa ču možda ponovo probati.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
15 godina
online
Acronis True Image

evo ovo sam nasao na warez-hr  i sada jos da mi samo netko potvrdi da ce ovo radit da ne moram bezveze reinstallirat windowse

 

Izrada Imagea diska/particija pomoću Acronis True Image 8

Otvorite program. Imate sedam opcija:
- Create Image
- Restore Image
- Disc Clone
- Add New Disc
- Schedule Task
- Explore Image
- Unplug Image
Izaberete "Create Image". Otvara se čarobnjak i klik na NEXT, zatim program analizira disk i otvara prozor sa strukturom tvojega diska. Tu izaberete (čekirate) particiju na kojoj su vam instalirani Windowsi (ili koji već OS) klik na NEXT. Otvara se prozor sa nekim informacijama no samo klik na OK. Sada odredite ime slike koja će imati ekstenziju .TIB i mjesto na nekoj drugoj particiji gdje će ta slika biti pohranjena, dakle da ima više mjesta nego vam zauzimaju Windowsi (ne sama veličina particije), klik na NEXT. U idućem prozoru neka bude označeno "Create the full Backup Image Archive", klik na NEXT. Zatim odaberete "Automatic" ako želite da slika bude u jednom komadu, ili "Fixed Size" ako recimo nemate DVD pržilicu a imate CD pržilicu i onda recimo odaberete 650 ili 700MB. Ostajemo na "Automatic", klik na NEXT. Sada određujemo kompresiju podataka u slici. Znači odabir kompresije je također individualan. Moja preporuka je "Normal", klik NEXT. Sada za sliku možete dodijeliti password, no uglavnom vam najvjerovatnije nije potreban, klik na NEXT. Sad si eventualno upišete neki komentar ili neke podatke što dotična slika sadrži, no i nije potrebno, klik NEXT. Otvara se prozor sa osnovnim podacima što ste sve izabrali da se napravi, slijedi klik na "Proceed".
Pričekate da se slika izradi.
Pod "Tools" imate opciju "Create Bootable Rescue Media", inače vam tu opciju nudi isto tako i pri instalaciji programa. Otvara se novi prozor i klik na NEXT. Izaberete "Full Version", klik na NEXT. U slijedećem prozoru izaberite vašu pržilicu i ubacite neki prazan RW medij i klik na NEXT pa klik na "Proceed". Pričekajte da program snimi medij. Kad je sve gotovo napravite sliku tog medija sa nekim programom za izradu/edit slika, primjerice UltraISO, MagicISO, ISO Image Creator, itd. Tu istu sliku potom otvorite tim istim programom i u root direktorij (ili kreirajte neki folder u rootu) ubacite sliku particije s Windowsima (neko_ime.tib) te ju ponovo snimite. Tu novu i konačnu sliku snimite na neki medij (DVD+-R(W) , HD-DVD, Blu Ray...). Pazite kako snimate jer medij mora biti bootabilan (a to valjda pobogu znate).
Kad vam Windowsi odu kvragu i želite staviti čiste, ubacite medij u drive i resetirajte komp.
U BIOS-u podesite ako niste da se boota sa CD/DVD-a. Kad se pojavi slika na monitoru izaberite "Restore Image", klik na NEXT. Izaberite .TIB sliku koja se sada nalazi na istom mediju, klik na NEXT. Na slijedećem koraku ostavite kako je i klik na NEXT. Čekirate particiju koju ćete zapisati, klik na NEXT. Izaberite "No, i do not want to resize partitions", klik NEXT.
Izaberite particiju s vašim starim Windowsima, klik NEXT. Sad samo klikate na NEXT do kraja a onda na "Proceed". Sada mi se fino javite na PM da se dogovorimo gdje i kad ćete platiti pivu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Acronis True Image

Hej ljudi,

 

da li mi netko može objasniti kako se može napraviti image HDD-a pomoću boot CD-a Acronisa i USB sticka?

 

Hvala...

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
RE: Acronis True Image
malo zaigrano dijete kaže...

.....ja sam ga kori, nije mi htio otvoriti image te ga kopirati na hard, probao ja par puta,....

to se i meni događalo

Kad joysticka nema, miševi kolo vode!
15 godina
neaktivan
offline
RE: Acronis True Image
mali.ivica87 kaže...
malo zaigrano dijete kaže...

.....ja sam ga kori, nije mi htio otvoriti image te ga kopirati na hard, probao ja par puta,....

to se i meni događalo

to se isto i meni događalo al sam skužio u čemu je poanta...barem kod mene :)....izgleda da je do visokog OC-a...

al sad imam praksu kad napravim image...čim završi odem na VERIFY IMAGE...da provjerim jel sve prošlo u redu...ak nije...ponovim radnju...

 

isto bi preporučio da se komp ne "opterećuje" dok se radi image

What goes around, comes around!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice