HP Compaq AUDIO problem

poruka: 2
|
čitano: 2.556
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
HP Compaq AUDIO problem

Dragi forumaši,

 

nakon bezbroj pročitanih topica na stranim forumima, savjetovanja i "sam svoj majstor" kemijanja, zamolila bih vas za pomoć.

 

Prije dva mjeseca su mi zvučnici ugrađeni u laptop jednostavno prestali raditi (zvuk se normalno reproducirao preko slušalica)! Kada se to prvi put dogodilo, napravila sam System restore i zvuk se ponovno vratio, premda je bio popračen šumovima. Nekoliko dana kasnije opet nestanak zvuka  ali ovaj put i preko slušalica. Osvježila sam drivere ali ionako su bili up to date. Žalim što nisam opet napravila System restore nego umjesto toga formatirala Windowse i dobila praktički gluh laptop.

 

Sve postavke su zbilja namještene kako bi i trebalo biti, serviseri mi nude isključivo savjet, a to je da kupim USB zvučnu karticu. Ipak, vjerujem da imam zdrave zvučnike i htjela bih ih osposobiti.

 

Sada zvučnici ne rade premda ih u Sound & Audio devices registrira kao aktivne. Preko slušalica čujem isključivo Windows pozdravni zvuk i Test sound.

 

Imam malenu sumnju -čini mi se da je problem nastao kada sam počela koristiti Nokijine slušalice za mobitel koje imaju mrvicu dulji priključak od regularnih slušalica za lapotp te 3 umjesto 2 prstena na njemu. Pribojala sam se da je taj priključak oštetio/zaglavio switch koji prenosi zvuk sa zvučnika na slušalice kada se one priključe. Nekoliko forumaša je upravo to imalo kao uzrok nestanka zvuka, a otklonili su ga  uzastopnim priključivanjem i isključivanjem slušalica dok se nije odblokirao switch. Kod mene nije upalilo...

 

To bi moga biti samo jedan od razloga... Postoji još nebrojeni broj topica po forumima na ovaj fenomen ( :P ) i čini se da je taj iznenadni nestanak zvuka prilično čest kod HP računala ali malo tko nudi konkretno rješenje.

 

Zato se nadam da će se bugove pametne glavice udružiti i spasiti me ovog gluhog svijeta (:

 

Hvaaala unaprijed!

 

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
HP Compaq AUDIO problem

A koja ti je konfiguracija? Koji windowsi? I koja zvučna kartica?

Mrav radi i tegli i od njega nije poastalo ništa a majmun se zezao po drveću i od njega je postao čovjek!
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.2.2011 6:41 (dr.House2222).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice