Amazon će u 2025. lansirati Kindle s ACeP tehnologijom

Iako je Amazon neke modele odlučio umiroviti čini se da ipak ne odustaje od tržišta e-čitača pa tako navodno planira uvesti ACeP (Advanced Color ePaper) tehnologiju tijekom sljedeće godine

Tomislav Stanković utorak, 5. ožujka 2024. u 06:00
📷 Paul Hanaoka, Unsplash
Paul Hanaoka, Unsplash

Da se Amazon sprema revolucionirati svoju ponudu Kindle e-čitača uvođenjem ACeP (Advanced Color ePaper) prenosi Good e-Reader, a iza svega stoji analitičar Ming-Chi Kuo iz Tianfeng International Securitiesa.

Kuo predviđa da će Amazon predstaviti 6-inčne i 10-inčne Kindle e-čitače u boji opremljene E Ink ACeP tehnologijom za dodatno poboljšanu zasićenost i kontrast što je značajan napredak od postojećih Kaleido zaslona.

Ipak, da ne bi sve bilo idealno očekuje se da će korištenje ACeP tehnologije dovesti do povećanja cijena e-čitača za 40 do 60 posto u odnosu na jednobojni e-papir.

Od ovog bi trenda jednako koristi mogli imati izdavači sadržaja, platforme za prodaju e-knjiga, proizvođači e-čitača i na kraju čitatelji. A sve pridonosi "rastu globalnog tržišta e-čitača, za koje se predviđa da će do 2025. dosegnuti 15 do 20 milijuna jedinica godišnje", zaključuje Sovan Mandal.