Ovako će izgledati Lenovo Legion Go, konkurent Steam Decku i ROG Allyju

Cijena za Legion Go još nije poznata, kao ni datum predstavljanja. No, zahvaljujući procurjelim fotografijama, može se vidjeti kako će Lenovova nadolazeća igraća konzola izgledati

Matej Markovinović nedjelja, 20. kolovoza 2023. u 16:10
Lenovo Legion Go. 📷 Foto: Windows Report
Lenovo Legion Go. Foto: Windows Report

Lenovo planira predstaviti Legion Go, novu prijenosnu igraću konzolu koja bi trebala biti izravni konkurent popularnom Steam Decku i Asusovom ROG Allyju. Iako datum predstavljanja nije još poznat, na Windows Reportu osvanule su fotografije konzole te neslužbene specifikacije.

Konzola će, baš kao i Nintendo Switch, imati odvojive kontrolere sa svake strane s RGB osvjetljenjem oko „gljivica“. Desni će kontroler imati podlogu na dodir koja će se koristiti za navigaciju sučeljem Windowsa 11, a cijeli će uređaj, barem prema trenutnim navodima, biti pogonjen AMD-ovim Ryzen 7040 Phoenix SoC-om.

Osim standardnih strelica i ostalih tipki za upravljanje, valja napomenuti da konzola ima još M1 i M2 tipke na samom vrhu, dodatne programibilne četiri tipke na stražnjoj strani i kotačić za skrolanje.

Lenovo Legion Go. 📷 Foto: Windows Report
Lenovo Legion Go. Foto: Windows Report

Prednju stranu krasit će i 8-inčni zaslon na dodir s relativno tankim okvirima. Specifikacije zaslona, doduše, nisu još poznate, ali pretpostavlja se da će biti Full HD rezolucije te da će imati frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Od ostalih značajki, na fotografijama se vidi utor za microSD karticu, 3,5-milimetarski priključak za slušalice te dva USB-C priključka.

Na stražnjoj strani konzole nalazit će se i ugrađeni stalak s brendingom Legiona iznad kojeg će biti poveći otvor za ventilaciju.

Lenovo Legion Go.  📷 Foto: Windows Report
Lenovo Legion Go. Foto: Windows Report