Sega dokazuje da još uvijek ima mjesta za mini konzole

Sega je predstavljanjem dva nova uređaja, Astro Mini City V i Sega Genesis Mini 2, nastavila održavati mini konzole na životu.

Tomislav Stanković subota, 5. studenog 2022. u 16:27
📷 Image: Limited Run Games
Image: Limited Run Games

Genesis Mini 2, nastavak Genesis Minija iz 2019., dolazi s gamepadom sa šest tipki. Radi se o jednostavanom plug-and-play uređaju kojeg je dovoljno spojiti na HDMI kabel, uključiti napajanje kako bi bili spremni za igru. Konzola se ne povezuje s internetom.

Nova verzija konzole nudi veću raznolikost i više od 60 igara za razliku od prijašnje verzije koja je u ponudi imala njih 40. Uzrok većem broju igara krije se u tome što uz standardne Genesis igre uređaj uključuje i 12 Sega CD naslova plus "bonus" naslovi.

To uključuje igre koje nikada prije nisu bile objavljene izvan Japana, poput simulacije vožnje vlaka Super Locomotive, kao i naslove koji uopće nisu objavljeni, poput akcijske igre Devi & Pii, prenosi The Verge.

Prošle godine Sega je predstavila Astro City Mini s joystickom i šest tipki na čijem temelju je stigao Astro City Mini V koji je uglavnom isti kao i original. Ipak postoji jedna velika razlika, a to je okomiti LCD zaslon od 4,6 inča.

Zbog toga nova konzola sadrži samo okomito orijentirane arkadne igre zbog čega ima manje uključenih naslova u usporedbi s originalom tj. gotovo u potpunosti je fokusirana na jedan žanr igara.