Microsoftov Purview proširuje mogućnosti zaštite podataka

Bilo da se podaci nalaze u Microsoft 365, Azureu, oblacima koji nisu Microsoftovi, SaaS uslugama, pa čak i lokalnom podatkovnom centru, Microsoft nudi opcije zaštite

Tomislav Stanković subota, 2. prosinca 2023. u 10:57

Microsoftov Purview sustav nadzora ima za cilj omogućiti lociranje, razumijevanje i zaštititu osjetljivih informacija, strukturiranih i nestrukturiranih, u velikom broju podataka u multi-cloudu, navedeno je u objavi.

Bez potrebe za migracijom vaših podataka u Microsoftov oblak Purview tijekom vremena "dobiva uvide u vašu zaštitu i trendove kako bi vam pomogao odrediti prioritet lokacija na kojima bi podaci u vašoj organizaciji mogli biti izloženi riziku".

Kako se može vidjeti u priloženom videu, putem jedinstvenog sučelja možete pristupiti sigurnosti podataka, upravljanju i usklađenosti, a pod zaštitom informacija pronaći preporuke i uvide za zaštitu podataka.

Ipak, s velikom moći dolazi i velika odgovornost, pa je tako potrebno dobro razraditi role koje mogu vidjeti specifične podatke. Nekoliko Redditora navelo je svoje strahove pri korištenju ove usluge.

Purview se može besplatno isprobati na 30 dana uz što se dobije 200 eura kredita. Nakon toga naplata se vrši ovisno o potrošnji resursa.