WhatsApp predstavio veliki redizajn aplikacija na Androidu i iOS-u

Novo ažuriranje popularnog alata za dopisivanje donijet će nešto jednostavniji izgled, novu shemu boja i ikone, uz određene nove ilustracije i animacije. Očekivano, neće se to svima svidjeti

Sandro Vrbanus petak, 10. svibnja 2024. u 15:24

WhatsApp danas u svijetu ima vjerojatno i više od 3 milijarde aktivnih korisnika, a gotovo svi oni uskoro će dobiti novo korisničko sučelje s kojim će se svakodnevno susretati. Metina mobilna aplikacija za dopisivanje predstavila je, naime, oveći redizajn, koji će zahvatiti iOS i Android verzije WhatsAppa.

Zaduženi za redizajn obećavaju da će aplikacije dobiti svježi novi izgled, ali i da će on ostati prepoznatljiv i jednostavan za korištenje. Izmjene u sučelju predstavili su kroz kratku animaciju, koja prikazuje stanje prije i poslije, prvo na Androidu, pa potom i na iOS-u.

iOS i Android verzije sve sličnije

Od noviteta ističu se neke nove ikone (za grupe ili nepročitane poruke), stilski izmijenjeno zaglavlje, ponešto drugačiji izgled glavnih ikona, kao i promjena boje oznake nepročitanih poruka (kod iOS-a) iz plave u zelenu, po uzoru na Android verziju. U slučaju Androida najveća promjena bit će premještanje izbornika s vrha na dno zaslona, pa će time ta verzija aplikacije biti sličnija onoj dosadašnjoj s iOS-a.

Najavljene su i određene nove ilustracije i animacije, kako bi korištenje "bilo zabavnije", kažu iz WhatsAppa u prvoj objavi velikog redizajna. Kao i obično, nova će verzija korisnicima stići postupno putem ažuriranja.

Na društvenim mrežama mnogi su već izrazili svoje negodovanje, jer će se morati privikavati na novi izgled sučelja i smještaj ikona – no ta pojava već je uobičajena kod svakog redizajna svake često korištene aplikacije s velikim brojem korisnika.