Galaxy S23 Ultra preživjet će kratki 'kupanac', ali ne i pad na beton

U usporedbi sa S22 Ultrom, ovogodišnju S23 Ultru teže je ogrebati, a sve zahvaljujući Gorilla Glass Victus 2 zaštiti. Ipak, padove mobitela na beton treba izbjegavati

Matej Markovinović subota, 11. veljače 2023. u 06:00
📷 Screenshot: PBKreviews.
Screenshot: PBKreviews.

Osim poboljšanog SoC-a i sustava kamera, Galaxy S23 Ultra ima novu generaciju Gorilla Glass Victus 2 zaštite, koja bi ga trebala zaštiti od ogrebotina i udaraca. No, koliko je zapravo Samsungova perjanica izdržljiva, testirao je youtuber PBKreviews.

Testiranje je započelo uranjanjem Galaxy S23 Ultre u posudu s vodom. Budući da mobitel ima IP68 certifikat, preživio je tri minute kupanja bez ikakvih poteškoća. Izdržljivost Gorilla Glass Victusa 2 vidjela se kada je na red došlo testiranje grebanja s kovanicama i ključevima, odnosno stvarima koje korisnici najčešće nose po džepovima zajedno s mobitelom.

Usprkos grebanju, kovanice i ključevi nisu uspjeli oštetiti zaslon Galaxy S23 Ultre. Ogrebotine napravljene oštrijim predmetom, pojavile su se na osmoj razini Mohsove ljestvice, s dubljim znakovima oštećenja na devetoj. Za usporedbu, prošlogodišnji Galaxy S22 Ultra izdržao je bez ogrebotina do sedme razine.

Gorilla Glass Victus 2 nalazi se i na stražnjoj strani mobitela, stoga je izdržljivost od ogrebotina jednaka kao i na zaslonu. Međutim, pad mobitela s visine u razini struka na beton, nije dobro prošao za Galaxy S23 Ultru. Zaslon se odmah razbio, ali ako išta, Samsungova perjanica se i dalje mogla koristiti.