Lei Jun najavio datum globalnog predstavljanja Xiaomija 13 pomoću ChatGPT-a

Kako u objavi na Twitteru navodi Lei Jun, Xiaomi će održati globalno predstavljanje Xiaomi 13 serije 26. veljače. Tada se održava i MWC sajam u Barceloni

Matej Markovinović četvrtak, 9. veljače 2023. u 18:29

Xiaomi 13 serija mobitela dostupna je za kupnju u Kini još od prosinca prošle godine, a sada je izvršni direktor tvrtke, Lei Jun, najavio kada ju čeka i globalno predstavljanje. Budući da se proteklih mjeseci dosta govori o ChatGPT-u, Jun ga je vješto iskoristio za svoju najavu.

Naime, izvršni direktor Xiaomija upitao je ChatGPT kada će Xiaomi 13 serija biti lansirana, no chatbot mu nije znao odgovoriti, budući da raspolaže s informacijama do 2021. godine.

„Dobar pokušaj ChatGPT, dodaj ovo u svoju bazu podataka. Događaj za lansiranje Xiaomi 13 serije održat će se 26. veljače“, napisao je Jun na Twitteru uz snimku zaslona razgovora s ChatGPT-om.

Budući da se u to vrijeme održava MWC sajam u Barceloni, lako je za zaključiti da će upravo tamo Xiaomi održati globalno predstavljanje za svoju novu seriju flagship mobitela. Uz običan model kojeg smo detaljno opisali u našem tekstu kada je prvi puta ugledao „svjetlo dana“, korisnici će imati priliku vidjeti i Pro inačicu.

Podsjetimo, Xiaomi 13 pogonjen je Snapdragonom 8 Gen 2 te ima 6,36-inčni ravni zaslon od 120 Hz. Na „leđima“ mu se smjestio sustav od tri kamere s potpisom Leice, glavnom od 50 MP s Hyper OIS-om, telefoto od 10 MP s 3x optičkim zumom te ultraširokom od 12 MP. Cijela serija ima IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu, što je prava rijetkost među Xiaomijevim mobitelima.