Samsungov najjeftiniji mobitel uskoro bi mogao dobiti OLED zaslon

Umjesto LCD-a kojeg je Samsung koristio na prethodnim modelima, nadolazeći Galaxy A15 navodno će imati OLED zaslon

Matej Markovinović nedjelja, 29. listopada 2023. u 06:00
Samsung Galaxy A14. 📷 Foto: Samsung
Samsung Galaxy A14. Foto: Samsung

Najjeftiniji mobitel iz Samsungove serije Galaxy A, uskoro bi mogao dobiti OLED zaslon. Kako doznaje južnokorejski portal The Elec, nadolazeći Galaxy A15 više neće imati LCD zaslon kojeg je tvrtka koristila na prethodnim modelima, već će dobiti napredniji OLED.

U usporedbi s LCD-om, OLED zasloni nude bolju kvalitetu slike jer svaki piksel može samostalno emitirati svjetlost, što omogućuje dublje crne boje i veći kontrast. Pozitivna strana OLED-a svakako je i činjenica da su u određenim situacijama energetski učinkovitiji, a u pravilu imaju i bržu brzinu odziva što je pogodno za mobilne igrače.

No, budući da su OLED zasloni skuplji u proizvodnji, izgledno je da će se za Samsungov najjeftiniji model ipak trebati izdvojiti nešto više novca.

Neslužbeni render Galaxyja A15.  📷 Foto: OnLeaks x TheTechOutlook
Neslužbeni render Galaxyja A15. Foto: OnLeaks x TheTechOutlook

Inače, predstavljanje Galaxyja A15 očekuje se u prvom kvartalu sljedeće godine. Od specifikacija, „šuška se“ da će imati 6,4-inčni zaslon s „U“ izrezom za prednju kameru, Helio G99 SoC uparen s 4 GB RAM-a, 50-megapikselnu glavnu kameru i bateriju kapaciteta 5.000 mAh s podrškom za 25-vatno punjenje.