ZTE ima patent za smartphone sa sekundarnim zaslonom

Tvrtka ZTE ima patent koji opisuje smartphone vrlo tankih rubova bez klasične selfie kamere i sa sekundarnim zaslonom sa stražnje strane, a za snimanje selfieja poslužit će stražnja kamera

Matija Pavlić ponedjeljak, 22. srpnja 2019. u 06:00

Kineska tvrtka ZTE je svojim najnovijim patentom oživila ideju sekundarnog zaslona na mobilnom uređaju.

Prema pisanju nizozemske internetske stranice Mobielkopen, ZTE je podnio zahtjev za zaštitom patenta koji opisuje pametni telefon s vrlo tankim rubovima oko zaslona i bez notcha ili bilo kakvog otvora za selfie kameru.

Dok drugi proizvođači rješavaju problem smještaja selfie kamere rješenjima kao što su slider mehanizam ili pak mehanizam u kojem selfie kamera iskače iz kućišta pod potrebi, ZTE u slučaju patenta pribjegava nešto drugačijem rješenju.

Za okidanje selfie fotografija koristi se stražnja glavna kamera i to u kombinaciji sa sekundarnim manjim zaslonom koji se također nalazi sa stražnje strane te će poslužiti kao neka vrsta zrcala. Slični koncept sa sekundarnim zaslonom bio je primijenjen u Pro 7 i Pro 7 Plus pametnim telefonima tvrtke Meizu koji su se na tržištu pojavili 2017. godine.

Patentirani pametni telefon tvrtke ZTE dizajnom dosta podsjeća na budući Samsung Galaxy Note 10 s vrlo tankim rubovima oko zaslona s time da je s donje strane uređaja u odnosu na ostale strane uređaja nešto veći no još uvijek prilično minijaturni rub. Sličnost je vidljiva i u stražnjom kameri s nekoliko modula smještenih u okomitom rasporedu.