Korisnici Apple Watcha dobivaju značajku koju su dugo priželjkivali

Uz način rada za štednju baterije, korisnici Apple Watcha zamijenit će zahtjevne funkcije za bolju autonomiju svog pametnog sata

Matej Markovinović nedjelja, 20. studenog 2022. u 14:10
📷 Foto: Vladislav Bychkov, Unsplash
Foto: Vladislav Bychkov, Unsplash

Apple u novom watchOS 9 ažuriranju za Apple Watch, konačno donosi pravi način rada za štednju baterije. Riječ je o dugo očekivanoj značajki koja bi trebala osjetno produljiti autonomiju pametnog sata.

Naime, značajka se može aktivirati ručno kroz Control center ili izbornik s postavkama. Korisnicima će, također, automatski stizati obavijest da uključe štednju, kada kapacitet baterije pametnog sata padne na 10 posto, a isključit će se kada dosegne 80 posto napunjenosti.

Kako prenosi GSM Arena, štednja baterije isključit će zahtjevnije funkcije Apple Watcha, poput always-on displaya, praćenje otkucaja srca i kisika u krvi te podsjetnike za vježbanje. Ako je sat povezan na iPhone, korisnicima će obavijesti stizati svakih sat vremena. U suprotnom, značajka će isključiti i dolazne pozive, obavijesti, Wi-Fi te mobilnu vezu.

Valja istaknuti i da će animacije biti smanjene, stoga iskustvo korištenja Apple Watcha neće biti glatko kao inače, a korisnici će imati pristup samo bazičnim funkcijama.