EISA potvrdila da je najbolji 8K televizor LG NanoCell 75NANO99

Bilo da ste gamer, ljubitelj filmova ili sportskih događanja, novi LG-ev 8K TV će znatno unaprijediti iskustvo gledanja i uživanja u čistim bojama

LG Hrvatska četvrtak, 27. kolovoza 2020. u 10:10

LG-ev TV 75NANO99 predstavlja sam vrh ponude LG-evih LCD televizora s naprednom NanoCell tehnologijom displeja. Zahvaljujući njoj, pomoću nanočestica promjera svega 1 nm prikazuje se širi raspon i točniji prikaz boja vidljiv iz šireg kuta od onog karakterističnog za druge televizore.

Čiste boje te izvrstan kontrast u kombinaciji s razlučivosti od 8K podižu kvalitetu slike na novu razinu zahvaljujući tehnologiji Full Aray Local Dimming te LG-evom snažnom AI procesoru treće generacije α9. On upotrebljava algoritme za dubinsko učenje kako bi analizirao sadržaj i omogućio sveobuhvatno kinematografsko iskustvo uz unaprijeđenu sliku i zvuk. Sva podešavanja su automatska i čine svako gledanje spektakularnim, uključujući i videozapise niže razlučivosti koji se uz pomoć upscalinga pretvaraju u onu od 8K.

Izvrstan kao kino, ali i za videoigre

LG 75NANO99 dolazi s ugrađenim aplikacijama Netflix i Apple TV+ pa sigurno neće nedostajati sadržaja za kućnu zabava za cijelu obitelj i prijatelje. Uz to, zahvaljujući podršci za kodeke HEVC, AV1 i VP9 možete gledati videozapise na platformi YouTube u razlučivosti od 8K, kao i 8K videozapise s USB memorije. Osim najpopularnijih HDR formata, novi NanoCell TV-i podržavaju i tehnologiju Dolby Atmos za uranjajuće iskustvo slušanja.

Ljubitelje videoigara, osim vrhunskog prikaza boja i niskog ulaznog kašnjenja, oduševit će HDMI 2.1 povezivost, promjenjiva brzina osvježavanja slike (VRR) za besprijekorno iskustvo igranja videoigara s manje trganja ili zamrzavanja slike, ali i HGiG profil kojim se fino podešava HDR grafika. Uz to, zaslon iznimno čistih boja i velike dijagonale od 75 inča sportski će stadion ili arenu dovesti u vaš dom, a svaki detalj na terenu bit će prikazan kao da su oni točno ispred vas.

Zamućivanje slike uslijed kretanja iznimno frustrira pri gledanju sportova. Sada, uz značajku Motion Pro na svom LG NanoCell televizoru možete gledati brze i suptilne pokrete svakog igrača uz manje zamućenja ili treperenja slike uslijed kretanja. Osim priznanja za najbolji 8K televizor 75NANO99, najveće svjetsko udruženje medijskih urednika EISA nedavno je nagradilo još tri LG-eva proizvoda za kućnu zabavu – LG OLED TV (model OLED65GX), LG Soundbar (model SN8YG) te zvučnik LG XBOOM Go (model PL7).

 

Bug 334 rujan 2020.