Masters of Building Fair okuplja u Rovinju investitore, građevinare i prateće djelatnosti

Ove se jeseni u Rovinju održava prvi međunarodni gospodarski događaj pod nazivom Masters of Building Fair koji će povezati investitore, developere, arhitekte, agencije za nekretnine, građevinsku operativu, proizvođače i trgovce, financijske stručnjake, osiguravatelje, konzultante tehničkog, ekonomskog i pravnog usmjerenja te stručnjake iz područja tehnologije i informacijske tehnologije

PR srijeda, 13. ožujka 2024. u 16:03

U listopadu ove godine, međunarodni događaj Masters of Building Fair (MBF) transformirat će gospodarski pejzaž naših prostora. Održat će se od 10. do 12. listopada u predivnom Rovinju, a privući će elitu svih sektora povezanih s investicijama. Slikoviti Rovinj pružit će idiličan okvir za okupljanje stručnjaka, a MBF će se održati unutar kompleksa TDR-a i u prostorima hotela Maistra u Rovinju, koji obuhvaća hotele Grand Park i Monte Mulini.

Platforma Building.hr kao organizator ovog jedinstvenog događaja, istaknula se kao digitalni epicentar sektora graditeljstva i povezanih industrija s više od 1000 registriranih subjekata već u prvoj godini. Platforma je omogućila detaljan uvid u nedostatke na tržištu te se nametnula potreba za događajem koji okuplja sve sudionike na jednom mjestu. Networking i razmjena informacija o stanju na tržištu su iznimno važni za poslovanje, a nedostatak vremena onemogućuje obilazak velikog broja malih događaja koje jedino trenutno imamo u Hrvatskoj. Hrvatska je mala zemlja, stoga je moguće organizirati sve one koji sudjeluju u realizaciji investicija na jednom mjestu, po horizontali – djelatnosti realnog sektora, ali i po vertikali misleći na javne investitore, institucije i ustanove.

Maja Borovina Frankić
Maja Borovina Frankić

Tim na čelu s Majom Borovinom Frankić prepoznao je potrebu za etabliranjem događaja prilagođenog našem tržištu, ali po uzoru na europske. Masters of Building Fair bio je neizbježan idući korak.

Nedostajao nam je jedan visokoprofilni događaj za ozbiljne dionike koji su povezani u investicijsko-dobavljačkom lancu, a MBF će biti upravo to. Okupljajući svih na jednom mjestu omogućiti ćemo u kratkom roku polivalentnu interakciju i realizaciju interesa. Rastući broj tvrtki koje su se pridružile Building.hr platformi jasno ukazuje na potrebu za ovakvim događanjem koji potiče suradnju i komunikaciju, te koji će ujedno omogućiti mjesto Hrvatskoj na europskoj mapi renomiranih gospodarskih događaja. Jedan od ciljeva je i da strani investitori sada imaju baznu polazišnu točku.”, izjavila je Maja Borovina Frankić.

MBF je više od tradicionalnog sajma i konferencije; baš kao i Building.hr u digitalnom prostoru, tako je i MBF platforma koja povezuje investitore, developere, arhitekte, agencije za nekretnine, građevinsku operativu, proizvođače i trgovce, financijske stručnjake, osiguravatelje, konzultante tehničkog, ekonomskog i pravnog usmjerenja te stručnjake iz područja tehnologije i informacijske tehnologije. Ova jedinstvena inicijativa prilika je za razmjenu ideja, stvaranje poslovnih veza i istraživanje najnovijih trendova u industriji.

Sudionici Masters of Building Fair imat će priliku sudjelovati u konferenciji koja će pokriti širok spektar tema, uključujući makroekonomske i geopolitičke trendove, tehnološke inovacije, financijske strategije projekata, teme iz područja prava, aktualne novitete poput ESG, AI i BIM-a, te druge relevantne aspekte industrije. Govornici i panelisti uvaženi su djelatnici gospodarstva iz javnog i privatnog sektora, kao i odabrani renomirani stručnjaci iz inozemstva koji će dijeliti globalnu perspektivu i najbolje prakse. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u velikom broju popratnih zabavnih događanja osmišljenih u cilju intenzivnog networkinga i u skladu s njihovim interesima.

Premijerno organiziran u Hrvatskoj već se izdvaja kao događaj koji će pomaknuti granice. Namijenjen je tvrtkama vezanima uz navedene industrije, ali njihovim predstavnicima koji su članovi vlasništva ili menadžmenta, te istaknutim znanstvenicima, uglednicima i samostalnim stručnjacima. Cilj je na jednom mjestu okupiti gospodarsku elitu iz svih sektora koji sudjeluju u realizaciji investicija kao i onih koji osiguravaju uspješan tijek poslovanja.

MBF mijenja dosadašnje perspektive i pomiče granice gospodarskih događanja te je nezaobilazan za renomirane sudionike tržišta. Masters of Building Fair preobrazit će Rovinj u središte gospodarstva, pružajući nezaboravno iskustvo svima koji sudjeluju.

Više o svemu saznajte na web stranici MBF-a na linku ili kontaktiraju organizatore na mbf@building.hr, a posjetitelji svoje kotizacije mogu kupiti na Entrio.hr.