Bivši suosnivači MySpacea predstavljaju platformu za izradu personaliziranih 3D animacija

Tvrtka Plai Labs predstavila je alat za pretvaranje teksta u video nazvan PlaiDay koji služi za izradu personaliziranih 3D animacija, a dostupan je od danas na Discordu

Tomislav Stanković utorak, 7. studenog 2023. u 23:50

Nekadašnji suosnivači društvene mreže MySpace, Chris DeWolfie i Aber Whitcomb, danas vlasnici tvrtke Plai Labs, uključujući Jima Benedettoa, predstavili su najnoviji proizvod koji koristi umjetnu inteligenciju za pretvaranje teksta u video PlaiDay, od čega se ističe mogućnost personalizacije videozapisa dodavanjem selfija.

Uz ovu aplikaciju moguće je kreirati animiranu verziju sebe u raznim prilikama, a sve što je potrebno je prenijeti selfie i napisati upit koji će generirati kratki videozapis koji se kasnije može podijeliti. Trenutno trajanje videozapisa je tri sekunde, ali se to planira produžiti u budućnosti. Također, radi se na dodavanju audio mogućnosti, prenosi TechCrunch.

Ovim potezom tvrtka se pridružuje već postojećim generativnim AI alatima, poput Googleovog Imagena, Metinog Make-A-Video, OpenAI DALL-E 2 i Stable Diffusion, ali ono što izdvaja ovu aplikaciju od drugih je mogućnost personalizacije animacija dodavanjem selfija.

Generator teksta u video kreiran je na AI platformi koja se interno naziva Orchestra. Ova platforma predstavlja fleksibilan skup alata koji se mogu koristiti za poboljšanje poslovanja, a iskorištava blokove koda koji se mogu iznova koristiti. Platforma nije ograničena isključivo na stvaranje generativne umjetnosti, nego bi uskoro trebala pomoći u marketinškim kampanjama, sigurnosnom nadzoru i analitici.