Evernote gasi legacy aplikaciju na macOS-u, Windowsima i Androidu

Od 23. ožujka 2024. više neće biti moguće koristiti verzije Evernotea izdane prije v10 na macOS-u, Windowsima i Androidu dok je verzija za iOS već povučena iz upotrebe

Tomislav Stanković nedjelja, 25. veljače 2024. u 19:08
📷 Pixabay
Pixabay

Stare verzije aplikacije povlače se jer predstavljaju sigurnosni rizik objavili su iz Evernotea. Uzrok tome je što od 2020., kada je predstavljen Evernote 10, stare verzije više nisu održavane.

Prema tome, stare verzije Evernotea kasne nekoliko godina s ključnim ispravcima ranjivosti i najboljim praksama za zaštitu podataka i sprječavanje zlouporabe. Zbog toga se preporučuje ažurirati verziju i prije krajnjeg datuma 23. ožujka 2024.

Evernote v10

Uz najavljene ambiciozne planove za nove značajke i pozadinska poboljšanja Evernote je od 2020. prošao dug put i samo tijekom 2023. godine predstavio novi format bilješki i proces trenutne sinkronizacije.

Tu je i znatno povećanje pouzdanosti i sigurnosti tjednim ažuriranjima kako bi poboljšanja do korisnika stigla brže nego ikad.

Kako bi prijelaz na zadnju verziju bio što jednostavniji potrebno je osigurati nekoliko preduvjeta.

Prvo treba provjeriti jesu li sve bilješke kreirane ili uređene izvan mreže ispravno sinkronizirane. U slučaju da nisu treba pokrenuti sinkronizaciju. Također, za svaki slučaj treba napraviti sigurnosnu kopiju bilješki prije ažuriranja.