Medscape - bogat izvor informacija za liječnike, zdravstvene djelatnike i sve ostale

Medscape je poznati izvor raznovrsnih informacija ponajprije namijenjenih liječnicima i zdravstvenim djelatnicima, ali i svima ostalima koje zanima medicina i zdravlje te žele u svakome trenutku doznati više o lijekovima, kliničkim ispitivanjima, bolestima i slično…

Matija Gračanin četvrtak, 14. srpnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Medscape 
Namjena Servis za liječnike i zdrastvene profesionalce
Android Play Store 
iOS App Store
Cijena Besplatan

Sve one koje zanimaju trendovi u medicini te o zdravstvu općenito s ovom će aplikacijom konačno doći na svoje. Naime, Medscape je zbilja dobro poznat i vrlo bogat izvor raznovrsnih informacija koje su ponajprije namijenjene liječnicima i zdravstvenim djelatnicima, ali i svima ostalima koje zanima suvremena medicina.

Sve počinje registracijom i otvaranjem korisničkog računa, a jednom kada se u aplikaciju prijavu, na  raspolaganje će se dobiti pregledan niz novosti i članaka iz svijeta medicine. Dakako, neki su članci prije svega namijenjeni zdravstvenim profesionalcima pa bez nešto boljeg poznavanja medicinske terminologije, može ih biti nešto teže razumijevati.

No, oni kojima su oni namijenjeni, neupitno će ih pronaći iznimno zanimljivima. Uz klasične novosti i opće informacije, Medscape nudi i čitav niz drugih korisnih stvarčica. Tako je tu iscrpna baza lijekova i medicinskih preparata pa je lako moguće doznati sve što se o njima doznati i može, a tu je i pregled interakcije lijekova koji itekako može biti koristan.

Osim toga, tu je i velika baza bolesti i poremećaju, kolekcija podcastova, popis raznih medicinskih zahvata i procedura s detaljnim opisima kako ih se provodi, klinički vodiči za razne medicinske discipline kao i čitav niz raznovrsnih kalkulatora te drugih manjih stvarčica. Bilo kako bilo, Medscape se jednostavno nameće kao obvezna oprema svima liječnicima, zdravstvenim radnicima i profesionalcima.