Nije loš tekst.
Ali, prerano su krenuli sa time. Jedno je gledati iz aspekta PC-aša naviklih na steam, ali drugo su konzolaši.
Njima je sada još puno prerano preći na takav model. Digital only, i bez mogućnosti kasnijeg trejdanja.
Vjerojatno će kroz 3-4 godine svi preći na to, ali sada je prerano. Zato i takav backlash.
Sony to shvaća, MS se preračunao.
Isto tako, usprkos prednostima steama, meni fale opipljive stvari .Tu je isto tako u prednosti Steam jer dosta igara možeš kupiti retail, pa aktivirati na steamu i imaš i jedno i drugo.
Digitalno je pristupačno, ali nekako gubiš nešto. To se dogodilo i sa glazbom, i sa filmovima, a sad će i sa igrama.
Ja sam jednostavno obožavao kupiti CD, otvoriti ga, staviti u auto ili CD player, gledati artwork, knjižicu i sve. Isto tako i sa filmovima. Imam valjda stotinjak special edition DVD-ova, nekih 50-ak bluray-eva. Obožavam to.
Isto tako i igre. Nema te digitalne igre, pa bila ona i digital deluxe kao kad otvorim kolekcionarsko izdanje Diabla 3, Mass Effecta, ili čega već.
I na kraju, zaboravio sam dodati na početku još... Konzolaši definitivno vole trejdanje. Na BUG forumu to možda nije poznato, ali ja sam član i drugih foruma, pa znam. Kupi se igra, odigra te se dalje preprodaje. Sam sam to radio preko nekoliko puta. A isto tako i kupio takve igre.