Instalacija linuxa

poruka: 3
|
čitano: 1.344
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Instalacija linuxa

Pozdrav društvo,nedavno sam htio instalirati ubuntu mate ali je sve stalo na pola instalacije i ne može se instalirati do kraja i sada nemam nikakav os na laptopu samo bude crna slika i pokušao sam instalirati druge linux distribucije ali nisam uspio sada ne znam što da radim pa je svaka pomoć dobro došla inače koristim laptop hp 356 2gb ram,pretpostavljam da nisam ostavio dovoljno informacija pa napište ako  trebaju dodatne informacije.

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Instalacija linuxa

- requirementsi za sve što ima veze s computerom:

-ispravan HW, Ispravan SW (installer-medij-OS kompatibilan s HWom, driveri, sve opcije od BIOSa i instalacije..), znanje ovisno o sreći u rasponu od lupanja next do otkrivanja problema..

 

ako imaš ispravan install (live medij? većina distri) svako ispravno-kompatibilno računalo možeš time upaliti-bootati. Kako znati što je neispravno HW-SW? Eliminacijom, moraš biti siguran da medij radi i ne da radi na jednom računalu tj ovisi o postavkama BIOSa (kao UEFI..). Svaki software ima svoje requirementse, provjeri-uskladi. Tad Mora raditi ili je računalo neispravno .. banalno RAM ili još banalnije nepodržana VGA (alternate installer ili opcije kao VGAmod, noACPI i sl.). Podatke pronađeš na istom mjestu kao i upute kako se kreira medij. Često je problem USB-install.. npr probaj u drugi port (2.0) itd..

 

-ukratko, sve mora biti ispravno, podešeno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
neaktivan
offline
Re: Instalacija linuxa
Google mi nedaje ništa za tvoj laptop. Može link možda?
https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice