Printer - preporuke izdvojena tema

poruka: 1.777
|
čitano: 788.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Printer - preporuke

Nakon dosta čitanja po ovoj temi odlučio sam uzeti HP 3635. U njega idu HP 652 patrone pa me zanima znate li, postoji li gdje u Zagrebu servis koji mi može prepraviti originalne patrone u punjive i je li to uopće moguće na taj način? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Sa ovim printerom ti je igra postavljena bez granica.

U čemu je štos.

HP je u interesu da ti kad kupiš ovaj štampač budeš sa njime u principu zadovoljan.
Sve radi. Printer je osjetno brži nego neki sličan drugi model od drugog proizvođača za istu cijenu.

Znači za te novce puna šaka brade.
Međutim sve to ima svoju cijenu. A to proizvođač naplaćuje kroz cijenu zamjenskih tinti.

I sad ti nebi platio proizvođaču tu cijenu. A on bi od tebe ipak uzeo te novce.

I kao to uskladiti . Nikao. Odnosno proizvođač će sve unaprijed napraviti da ti ipak moraš kod njega kupiti zamjenske kazete a ne neke druge zamjenske kazete.

Znači sve će unaprijed napraviti da ukoliko netko uzme i proba refilirati te kazete da naleti na neku nepredvidivu kvaku. I da kupac bude nezadovoljan pa da ti moraš kupiti ponovo originalne zamjenske kazete. I da budeš ponovo zadovoljan.

Zato ti je izuzetno teško sagledati koje sve trikove koje može smisliti neki proizvođač kapaciteta HP istraživačkog tima da ti sa zamjenskim rješenjem budeš nezadovoljan a sa originalnim HP rješenjem budeš zadovoljan.

Nažalost odgovor na tvoje pitanje ti nije primjeren politici ovih foruma zato se moraš za ovu opciju raspitati u nekom obližnjem refil shopu ili potraži takvo rješenje na Njuškalu.

A kad ga nađeš onda si definitivno na zelenoj grani barem kad je u pitanju crno bijeli otisak. Jer za cca 100 – 120 kn dobiješ cca 70ml tinte . a originalne kazete za cca 100 kn imaju svega 5 – 15 ml tinte.
14 godina
neaktivan
offline
Printer - preporuke

Moze li neka preporuka 3u1 printera, naglasak bi bio na printanju fotografija, do recimo 600-700kn?

Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/MyBalkanGaming
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Ukoliko je naglasak na fotografijama onda ti treba 6 bojni sistem

Trenutno od novih u toj klasi je naj jeftiniji Epson L 805 cca == 2500 kn == 6* 90 mlaznica. Ali nije 3 u1

Od drugih 6 kanalnih 3 u 1 Imaš još jedino stare PX 7x0 ili PX 8x0. Potraži na Njuškalu imaš ih sa CISS on za oko 2000 kn == 180 mlaznica po kanalu.

Neki novi 3 u1 Canon sa 5 kanala može poslužiti ali nisu toliko stabilni i trajni kao ovi 6 kanalni Epsoni. Evo na primjer jedan Canom MG 5150. Otišla mu je PGBK linija i više nije toliko pogodan za tekst. Ali je zato pogodan za fotografije. Odnosno upravo za ono što trebaš. Prethodni korisnik ga je koristio isključivo za tekst te sredio jedan kanal jer ga je previše naganjao. Tako da je foto funlcija zamalo 100% nova. Znači kao foto printer će raditi jednako dobro kao neki novi neraspakirani a možeš ga nabaviti na oglsnicima 50% jeftinije. A novi sigurno neće trajati ništa duže. A zamjenske tinte te dođu 3 * jeftije nego za neki novi MG. Možeš za njega nabaviti i resetter pa te onda jedna kazeta efektivo dođe 1-2 kn. A za nove MG nemaš resetere

Isto tako pogledaj si Nozzle Check kod novih MG a. Vidjet ćeš da imaju samo 2 kanala po Cyan i Magenta. Naravno osjetno su brži od MG 5150. Ali MG 5150 radi bolje fotografije jer radi sa 8 kanala u foto modu

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2017 9:30 (InkJet Artist).
14 godina
neaktivan
offline
Printer - preporuke

To mi je preskupo.

 

Gledam malo jeftinije, da je all in one, da moze printati a4 kvalitetne fotografije, i da mozes uzeti jeftinu zamjensku tintu.

 

Gledam ova dva modela:

 

https://www.links.hr/hr/multifunkcijski-uredaj-hp-deskjet-5575-printer-scanner-copier-4800dpi-eprint-ink-advantage-usb-wifi-100730302

 

https://www.links.hr/hr/multifunkcijski-uredaj-canon-pixma-mg5750-printer-scanner-copier-4800dpi-wi-fi-lcd-usb-crni-100730293

 

Koji od njih dvoje uzeti?

5 CANON Pixma MG5750
0 HP DeskJet 5575
Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/MyBalkanGaming
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Kvalitetan odgovor na ovo pitanje ti može dati tek netko što je kupio oba ova dva printera i paralelno ih koristi barem 6 mjeseci.

Sve drugo je prepričavanje prospekata i web specifikacije.

Dali će ti netko napraviti takvu ulugu, prosto sumljam.

Ostaje ti jedino da u neki servis stignu oba ova dva uređaja pa da možemo sa velikom sigurnošću reći u čemu je bio problem i što se kod nekog od njih najčešće kvari.

Sve drugo su priće za malu djecu u slastičarni.  Odnosno što je bolje čokoladna torta ili kremšnite.  Moraš probatii jedno i drugo da bi dobio odgovor po svojoj mjeri.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2017 15:15 (InkJet Artist).
10 godina
offline
Re: Printer - preporuke

@hrci24

 

Frende, glasovoa sam za Canon, jer moj prvi printeru životu je bio HP, al' je crkao kabel, onaj trafo, te sam trebqao kupiti svojedobno novi kabel koji košta kao novi printer, pa samo odustao od te marke kaj se tiče printera.

Pa, sam prešao na Canon, promijenio sam dva modela, sa tim da sada imam dva printera iste marke isti model (Canon Pixma  1900).

Prvi Canon sam morao promijeniti jel' mu je otišla glava, te je popravak iste došao kao novi printer. Međutim, mogao sam i platiti glavu, jer je na tržištu svojedobno bilo dosta zamjenskih tinti po bagatelnim cijenama za taj tip printer, tako da sam i platio popravak, odnosno zamjenu glave ne bi ništa izgubio.

 

Prešao sam na novu generaciju Canona, koji sada imam te sam i kupio isti model, jer sam jednom mislio da mi je i on se pokvario, al' nije nego su nekaj spremnici zezali.

Međutim, na tom tipu printera su nešto skuplje zamjenske tinte, nego na onome starome, tako da sam odustao od prakse zamjenskih tinti, nego sam otišao na refilanje orginalnih spremnika. I, stvar šljaka. 

 

Sada sam već na toj praksi refilanja origi tintnih spremnika. 

Evo, ovaj tjedan mi je upravo otišao origi spremnik, nakon što sam ga 5 puta refilao. Šesto refilanje nije više htio printer podržati. Nema veze. Uštedio sam dosta love.

Evo, za ilsutraciju. Origi mi dođe spremnik(crni PG 40) 150 kuna, tinta(crna) za refilanje(100ml) oko 100 kuna(možda i jeftinije,nisam sada ziher), te ako pet puta refilam, to je kao da sma pet puta morao kuptiti origi spremnik. Znači, matematike je jasna: 5*150kn=  750 kuna, manje 100 kuna za tintu koja mi služi za refilanje, te to ispadne ušteda 650 kuna. 

Kvaliteta otiska prostim oko ista ili slična, nema razlike. Bar  je ja ne vidim po svojim papirima koje printam.

 

Eto, to je moje iskustvo, koje ne mora biti aršin za tvoj odluku ili nečiju tuđu nedoumicu, al' zato sam glasao za Canon.

 

Tako je gledam na printanje. Inžnjerski pristup.

 

EDIT: frende imaš dobar avatar, baš mi se sviđa.

 

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2017 14:50 (PzKpfw).
12 godina
offline
Printer - preporuke
Pozdrav :-)

Vec godinama imam HP 2050, i sada je doslo vrijeme da promjenim ga...
Trazim printer da nije skup (plafon 700kn) i da zamjnske boje nisu skupe niti tesko ih za naci...
Dosta printam sitne stvari, znaci ostrina mi je bitna..
Help..
 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Drži se ti svog HP a

Jer svaki puta kad kupišnovu novu orihinalnu tintu dobiješ novu glavu. Sa zamjenskim tintama to nije baš tako jer su to u 80% reciklirane kazete.

Ukoliko uzmeš neki drugi uređaj što ima fiksnu glavu možda ćeš dobiti bolji otisak. Ali samo dok je nova glava u printeru. A nakon 500 -1000 otisaka takva glava više nije nova već je stara. jednako kao ona za jednokratnu upotrebu nakon 500 otisaka.. Pogotivo ukoliko je hraniš sa jeftinim zamjenskim tintama
12 godina
offline
Printer - preporuke
ali kao sto rekoh nisam zadovoljna snjim, daje mi na sitne stvari mutne slike, nema ostrine kao npr kada printam kod prijatelja (ima puno bolji printer ili fotokopirnici)..
 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

A jeste li radili head aligment nakon zamjene kazeta ?

 

Što fali ovim primjerima po pitanju oštrine. Otisak je  otisnut sa jestivom zamjenskom tintom za torte, Made in Croatia,

I to upravo  na Deskjetu 2050 sa HP 301 tintama i na običnom papiru ?

 

Odnosno ono što je najbitnije ovaj printer radi i samo sa kolor kazetom. A razliku između testa samo sa kolor ili sa kolor i crnom  kazetom vidite u ova dva zadnja uzorka.

 

I koji bi to printer radi bolje i jeftinije  sa jeftinim zamjenskim tintama Made in China?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 20:41 (InkJet Artist).
15 godina
offline
Printer - preporuke

Pozdrav, znaci treba mi AIO printer do cca 1000kn moze se malo i protegnuti.

Inace trebalo bi da je iz Emmezete, Elipsa ili Linksa jer jedino to imam u svom gradu. 

U Emmezeti sam nasao Brother DCP-J105W i J200W za 200 kn vise pa me zanima kakva su iskustva? Kakvo je stanje za zamjenske tinte i to? Kod Brothera je veliki plus jer daje 3 godine jamstva. 

E sad da li njega ili ipak mozda nesto od Canona ili Epsona? S HP-om sam imao losa iskustva pa me se neda to ponavljati..

Inace bio bi osrednje koristen, za fax, i neke dokumente itd 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Kad bi netko sve to temeljito isprobavao što si ti spomenuo i što se trenutno nudi sigurno bi ti bio prije koju godinu završio faxs.

Ali ovako iz iskustva po onome što ja znam odnosno po količini potrošene tinte i količini dobivenih otisaka najbolji uređaj je HP koji koristi HP 88 tinte. Znači sa kvalitetnom tintom se može potrošiti cca 300 -500 ml po boji prije nego li se treba zamijeniti glava.. A to je neki standard za potrošnju i pouzdanost za Large Foremta plotera i pripadajuću tehnologiju. A da nije tako zamislite si koliko bi mogli plakata izplotati sa konzumer tehnologijom. Znači profesionalna tehnologija u uređajima za kučnu upotrebu. Dok tehnologija o kojoj ti govoris dizajnirana je za potrošnju 50 - 100 ml nakon što moraš sve skupa iz nekog razloga škartirati.

Isto tako dobra je i Epson PX 7xxx ili PX8xx serija AIO uređaja. Upravo jučer sam razgovaro sa jednim takvim korisnikom što je na PX 720 već unutar godinu dana došao na 300 ml po kanalu. Dva puta je resetirao brojač za otpadnu tintu. I sad se nešto tuži da mu je uređaj počeo štekati.

Zamisli 6 * 300 ml. A kompletan AIO sa CISS om ga je koštao svega 1600 kn. Znači super investicija.

E sad dali niki od gore spomenutih uređaja ima šanse za tako nešto?. Jako teško

Ovom PX 720 danas je naj sličniji Epson L655. Samo bitna je razlika što L655 ima u kolor kanalu 128 mlaznica ili 4* 128 a PX 720 180 mlaznica ili 6 * 180.

Odnosno u prijevodu ukoliko je Epson PX 720 potrošio cca 300 ml po kanalu i počeli su problemi onda Epson L655 uz isti protok tinte po mlaznici može potrošiti cac 200 ml po kanalu A oni popularni Epsoni L355 koji imaku 59 ml po kanalu mogu očekivati probleme nakon 1/3 utrošene tinte kod PX720. Ili cca 100 ml

Znači ukoliko ti je to jasno onda ti može biti jasno koliko je pravi zgoditak nabaviti neki PX 7x0 za 1600 - 2000 kn vs neki Epson L565 ili sl. za iste novce sa 59 mlaznica po kanalu.

Pogledaj si još Ricoh SG2100 ili SG 3100 koji ima cac 200 mlaznica po kanalu. Naravno ukoliko ga uspiješ još negdje nabaviti.
12 godina
offline
Printer - preporuke

Pozdrav!

Ponekad mi printer ne treba mjesecima, nekad u tjedan dana desetak put po 20-tak stranica, uglavnom crno bijelo. Al ak ima kaj u boji, neću se buniti :D

 

Nekoliko ink jeta mi se zasušilo, a to je gadno pogotovo kad sam imao printere s fiksnom glavom.

E, sad me zanimaju laserski.

Rabljeni, a da se zna da su kvalitetno napravljeni, jeftini toneri (il kak se to zove kod njih ), driveri za Win 10...

Ima što takvo? :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Printer - preporuke

Znači imao sam Canon pixma 4500 kupljenu od prijatelja za 100 kn. Prijatelj je tokom par godina printao jako malo (povremeno nešto za školu ili faks), i ja sam ga uzeo i doslovno je isprintao 150 stranica i crkao.. Otišlo napajanje čitao sam po forumima da je to česta greška te serije, pa sad mislim uzet ovo http://www.instar-informatika.hr/printer-hp-deskjet-2135-all-in-one-prin-f5s29c/hp-dj-aio-2135o/product/ . Sviđa mi se što ima te tri mogućnosti nije nešto skupo a printer mi hitno treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Printer - preporuke
Ne kuzim ti se ja u te glave, kazete itd. Samo znam da kada kupim orginal ili zamjensku isto mi print, i idalje nema ostrine koju npr. ima prijatelj na svom printeru..
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Potraži HP LaserJet 1015

ili HP Laserjet 1320 ili HP 1300 ili HP 1200
ilineki drugi sličan

Svi oni imaju istu mehaniku koja se ne kvari

A zamjenski toner te dođe maksimalno 200 kn sa 150 130 ili 80 gr tonera u toneru

Zamalo duplo skuplje te dođe neki novi HP Laserjet st tim da se svi ti toneri pune makimum sa 45 - 50 gr tonera jer jednostavno ne stane više. a cijena im je cca 50 kn jeftinija od onih od 150 ili 130 gr.

I naravno svki trgovac što ima na lageru ovakve tonere od 45 gr bude najsrdačnije preporučio da kod njega uzmeš odgovarajući printer jer te bude vrlo često vidio u trgovini. A vjerojatno nečeš svaki puta kupiti samo jedan toner.

Zato kad ti netko savjetije one gore printere obavezno možeš očekivati i drvlje i kamenja na takav prijedlog.

12 godina
offline
Re: Printer - preporuke
InkJet Artist kaže...
Potraži HP LaserJet 1015

ili HP Laserjet 1320 ili HP 1300 ili HP 1200
ilineki drugi sličan
Svi oni imaju istu mehaniku koja se ne kvari
A zamjenski toner te dođe maksimalno 200 kn sa 150 130 ili 80 gr tonera u toneru
Zamalo duplo skuplje te dođe neki novi HP Laserjet st tim da se svi ti toneri pune makimum sa 45 - 50 gr tonera jer jednostavno ne stane više. a cijena im je cca 50 kn jeftinija od onih od 150 ili 130 gr.
I naravno svki trgovac što ima na lageru ovakve tonere od 45 gr bude najsrdačnije preporučio da kod njega uzmeš odgovarajući printer jer te bude vrlo često vidio u trgovini. A vjerojatno nečeš svaki puta kupiti samo jedan toner.
Zato kad ti netko savjetije one gore printere obavezno možeš očekivati i drvlje i kamenja na takav prijedlog.

 Hvala! Vidim da ih po Njuškalu ima u čisto dobrim stanjima!

 

Laser u boji? Da ili ne? Onako, čisto da se ima, ne mislim printeri slike.

I ako da, ima koji model koji preporučaš?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

U principu ni jedan rabljeni

Zašto?

Zato jer kolor laseri imaju pored tonera za potrošni materijal
OPC jedinicu
Transfer belt
Fjuser

I sad ukoliko je svarno u pitanju neki dobar kolor laser onda je netko sve to gore potrošio pa zato i prodaje navedeni laser

A od novih kolor lasera skuplja tepsija od pite.

Jedino što drži donekle vodu je rabljeni HP LaserJet 1600/2600 jer ima tvorničku grešku u konstrukciji. Tako da praktički novi ovi kolor laseri odlaze na bubanj jer im se je optika naprašila zbog ekektostatike. Ali kad se to riješi u nekom servisu možeš za male novce dobiti zamalo novi neizrauban kolor laser za kojega imaš jeftine zamjenske tonere duplo/ triputa većeg kapaciteta od trenutno akltuelnih kolor lasera. Za istu cijenu tonera dobiješ 80 grama vs 35 gr po boji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2017 16:27 (InkJet Artist).
8 godina
odjavljen
offline
Printer - preporuke

Ćaos ekipos.

 

Ja bih preporuku za neki - valjda - neki laserski printer. Naime, u posljednje mi se vrijeme događa da printam najmanje stotinjak obostranih crno-bijelih stranica tjedno, što dovodi do toga da više love potrošim na tinte negoli na išta drugo. Ponosna sam vlasnica nekog low-end Canonova printera - konkretno, radi se o ovom modelu. Nabavila sam ga dok mi je trebao za nekoliko stranica mjesečno ne vodeći se time koliko su tinte skupe i kolik je njihov kapacitet. Ispalo je da su skupe (one originalne, o zamjenskima nisam ni razmišljala jer mi se ne dâ zezati s time), a kapacitet je čak i onih XL inačica tinte nedovoljan za ozbiljno printanje. Dakle, frustrirajuća situacija koja mi je polako dodijala jer vrišti skupoćom i neefikasnošću.

 

Zato valjda trebam laserski printer. Crno-bijeli, najjeftiniji a koliko-toliko pouzdan, tonera barem osrednjeg kapaciteta i ne suviše visoke cijene. Kvaliteta će ispisa biti dobra kakva god jest, nije da pritam išta osim teksta veličine 11-12 točaka. Fičuri poput visoke brzine ispisa, mogućnosti spajanja s lokalnom bežićnom mrežom, printanja s mobitela i sl. me ne zanimaju. Marka je, naravno, nebitna. Zapravo, bilo bi fora da ima mogućnost automatskoga obostranog ispisa, no to nije nužno ako previše podiže cijenu. Rabljene me stvari ne zanimaju jer nemam dovoljno povjerenja u ljude, a oni obično nemaju dovoljno volje da odgovore na moja pitanja pa bih to voljela izbjeći.

 

Analfabetica sam za printere. Znam samo da trebam nešto čime ću moći ekonomičnije isprintati tih stotinjak obostranih stranica tjedno. Ako ništa drugo, barem da toneri traju toliko dugo da ne moram više puta mjesečno u kupnju dotičnih. Cjenovni je limit... a ono, nemam ga, ako sam se dosad mogla isprsiti za tinte, mogu i sad za početnu investiciju u vidu printera. Sve dok je riječ o nekim prihvatljivim ciframa, prihvaćam ih. Pa, onda, imate kakvih prijedloga?

 

Tenksić.

vocap, bičz?
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Daj pošalji ovdje na meil neki predložak

Otisnut ću ga ne nakom HP što troši istu takvu glavu
Zatim isti predložak otisnut na nekom konkurentnom Epsonu i Canonu
I dobivene i skanirane otiske priljepiti na ovaj thread

Znaći svi otisci su sa kazetama koje te koštaju 1-2 kn uz vlastito punjenje

Što hoćeš bolje od ovakve usporedbe
9 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Arendelle kaže...

Ćaos ekipos.

 

 

Kad neće nitko..

 

Ovo je legenda malih laseraca, nepoderiv. Imaš zamjenskih tonera, bubanj izdrži 10.000 str. bez problema.

 

Duplex ti na tu količinu printova (cca. 15 dnevno) ne treba. Neće ti ruka otpasti o okretanja. Kvalitetnih duplexa nemaš ispod 2000 kn.

8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Fake NEWS

Ovaj printer je na tržištu tek 2-3 mjeseca i već je postao legendom jer "ja" imam toner za njega na lageru.

Tipićan primjer za manipulacije informacijama

Dakle kad kupite novi toner ili printer, obavezno toner stavite na digitalnu vagu i fografirajte ga. Te pošaljite ovdje fotografiju za referencu
Isto uslikate ga kad je toner prazan. I ponovo pošaljite ovdje drugima fotografiju za referencu. Razliak od 35 - 45 gr  znači cca 1000 otisaka, neovisno o uređaju.

Ukoliko vam prođe 3 mjeseca između tih fotografija, pazite o čemu vi to onda pričate. Netko vas dere ko jarca na živo a vi bi još.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 12:43 (InkJet Artist).
9 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Ne trkeljaj o nečemu o čemu pojma nemaš

 

Taj printer novija je verzija ovoga. Ti printeri odradili su u mojim uredima Boxer kombi pun papira bez pretjerivanja.

 

Što želiš reći s tim vaganjem? Da toneri koji dolaze s printerom traju kraće? Pa to ti i piše na speckama.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 12:43 (maximilian).
8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
Glupost

Zlatno pravilo je da ni jedan novi uređaj nije jednako dobar kao onaj prethodni za iste novce.

Uvjek postoji neka kvaka koju kupac dozna
POST FESTUM
Na primjer

Netko se naboka na našem tržištu zamjenskuh tonera. Digne kredu u banci za tako nešto.

A HP kaže recimo na primjer:

Dragi korisniće zahaljujemo vam štos te nam ukazali povjerenje i 12 mjeseci ste koristili naš laserski uređaj. Ukoliko želite možete od dans besplatno produžiti vašu garnciju za 6 mjeseci ukoliko samo kliknete na ovaj link.

Odlično kliknete

I u trenu oni više zamjenski toneri ne rade. I naš uvoznik se može sliakti sa svojom investicijom i kreditom.

Mislite da je to problem napraviti jednom HP u.?

:
9 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
InkJet Artist kaže...
Glupost

Zlatno pravilo je da ni jedan novi uređaj nije jednako dobar kao onaj prethodni za iste novce.......
.........

 Iz koje knjige mudrosti si to izvukao?

 

Ostatak trkeljanja neću komentirati. Belosvecke zavere megakompanija me ne zanimaju.

8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

HP je već odigrao istu igru na nekoliko razlicotih način

sa HP300 gdje iste kazete ne rade jer je CHiP stara verzija

HP950 jer čip broji do 300 otisaka

HP 564 ista prića

Znači definitivo širenje

Fake NEWS

 

I zašto nešto slično nebi odigrao sa ovim novim uređajima.

HP sigurno zna nešto što vi ni ne sanajte ukoliko želi ostvariti ciljani profit.

I zato pazite na vokabular koji najviše govori sam po sebi.

9 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke

Uvijek u firmi kupujem originalne tonere/tinte.

 

Da sam HP, Canon... čipirao bi sve printere pa se hebite vi koji šarafite po kazetama. Zeznuli ste više printera nego što ih rikne vulgaris.

8 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
maximilian kaže...

 

Ovo je legenda malih laseraca, nepoderiv. Imaš zamjenskih tonera, bubanj izdrži 10.000 str. bez problema.

 

 

 Fake NEWS

 

Ovaj printer uopće nema nezavisan bubanj. Sve je u toneru

 

A u toneru ima 35 gr praha

 

A HP 13 15 49 itd  gdje zamjenski koštaju cca 70 kn više imaju 135 - 150 gr tonera

 

Znači za cca 135 -150 gr moraš kupiti 4 zamjenska tonera == 4 * 130 kn == 520 kn vs 200 kn

 

I naravno kod svih onih koji to ne žele čuti pjena će početi izlaziti na i na uši

Normalno jer da je igra tako postavljena

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2017 14:37 (InkJet Artist).
9 godina
neaktivan
offline
Re: Printer - preporuke
InkJet Artist kaže...
maximilian kaže...

 

Ovo je legenda malih laseraca, nepoderiv. Imaš zamjenskih tonera, bubanj izdrži 10.000 str. bez problema.

 

 

 Fake NEWS

 

Ovaj printer uopće nema nezavisan bubanj. Sve je u toneru

 

A u toneru ima 35 gr praha

 

A HP 13 15 49 itd  gdje zamjenski koštaju cca 70 kn više imaju 135 - 150 gr tonera

 

Znači za cca 135 -150 gr moraš kupiti 4 zamjenska tonera == 4 * 130 kn == 520 kn vs 200 kn

 

I naravno svi oni koji to ne žele čuti pjena će početi izlaziti na i na uši

I normalno jer da je igra tako postavljena

 

Hoćeš reći kad kemijaš po kazeti da mijenjaš i bubanj strankama?  Kako da ne. Trajnost bubnja sam napomenuo vezano uz zamjenske tonere koje uzimaju kućni korisnici (a i to može biti grda pušiona)

 

Svaki iole ozbiljniji poslovni korisnik kupovati će originalne tonere. Gramatura me ne zanima, zanima me broj ispisa/sigurnost. Kad se kolegi pokvario color laserac duplex prije 6,7 godina, valjda znaš koliko su tada koštali, zbog faking zamjenskih tonera (otpao komadić plastike s jedne kazete) za cijenu popravka + novi toneri = novi printer.

 

Ta vaša priča završila je prije 5,6 godina kad su korisnici shvatili da je u u konačnici jeftinije uzimati orginale.

 

End of story

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice