LG L90 D405

poruka: 7
|
čitano: 17.513
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG L90 D405".
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] medo32: LG L90 D405
Nakon testiranja besty buy uređaja Samsung Galaxy S3 Neo, na red je došao i još jedan uređaj slične cijene sa sličnim karakteristikama. Radi se o uređaju koji dolazi iz LG-a, a to je model L90.
To je još jedan popularan uređaj iz LG-jeve L serije koji se može pohvaliti odličnim karakteristikama kao što su: IPS zaslon, quad core procesor, 8 megapikselna kamera i slično.
Uređaj dolazi u lijepo dizajniranoj kutiji, a s jedne strane se nalazi LG-jev logo na crvenoj podlozi. Sve je lijepo složeno, a u pakiranju se s njime dobije sve standarno: punjač, USB, slušalice i upute za upotrebu.


DIZAJN I KVALITETA IZRADE
Sam uređaj ima vrlo lijep dizajn i odlično leži u ruci. LG-jev logo je gore iznad zaslona, okrugla tipka u sredini ispod zaslona, a dodirne tipke sa strane. Uređaj je dosta čvrst i u pitanju je vrlo kvalitetna plastika, zahvaljujući kojoj uređaj ne može lako ispasti iz ruke. Poklopac uvijek čvrsto sjedne na svoje mjesto.

ZASLON
Uređaj ima IPS LCD zaslon veličine 4.7 inča i rezolucije 540 x 960 piksela sa 16 milijuna boja. Gustoća piksela je nekih 234 piksela po inču, što nije savršenstvo kao npr. 300 i više, ali bez obzira na to ima i više nego pristojnu oštrinu koja je dovoljna većini korisnika. Zaslon ima lijepe i prirodne boje, dobar kontrast, dobre kutove vidljivosti i jako osvjetljenje. I ovaj LG-jev uređaj ima mogućnost uključivanja zaslona dvostrukim kucanjem.
Zaštićen je gorilla glass 2 slojem. Kretanjem po zaslonu, malo se primjeti hrapav osjećaj pod prstima. Otisci prstiju ostaju vidljivi, a zaslon da bi bio besprijekoran se mora duže brisati.

KAMERA
Uređaj ima fotoaparat od 8 megapiksela koji po danu može snimiti vrlo dobre fotografije. Razina detalja je pristojna, šuma nema previše, a boje su dobre. Situacija se mijenja kada su u pitanju fotografije u zatvorenim prostorima sa bljeskalicom . Tada su većina fotografija prosječne kvalitete. Autofokus svoj zadatak obavlja dobro, ali se nekad zna dogoditi da promaši, odnosno nepravilno izoštri željeni objekt. U tom slučaju korisnik se treba prebaciti sa automatskog na ručni fokus. Tada se pojavi klizač pomoću kojeg korisnik povlačenjem dolazi do željene oštrine i nakon toga se pritisne okidač. Kamera snima i dosta solidne video zapise.

RAD UREĐAJA
Uređaj ima ugrađen quad core procesor 1.2 Ghz Cortex A7 koji u kombinaciji sa 1 GB radne memorije većinu zadataka obavlja dosta solidno i bez problema može pokrenuti većinu aplikacija. Internet stranice se brzo učitavaju, a you tube radi također brzo. Android 4.4 kitkat sa LG-jevom doradom sučelja izgleda lijepo i radi dosta brzo. Brzo se otključava zaslon povlačenjem prsta i brzo je listanje kroz početne zaslone i izbornik. Što se tiče samog izgleda sučelja, ono što je posebno lijepo u kretanju kroz opcije su crna slova na bijeloj podlozi, dok je naslovna traka sive boje.

ZABAVA
Zvučnik koji je ugrađen u ovaj uređaja je glasan i dosta jasan. Sve se lijepo čuje i nema nikakvih problema. Zvuk je dobar i na slušalicama. MP3 player koji je LG smislio, grafički izgleda lijepo i zanimljivo. Pjesme se razvrstavaju po izvođaču, albumu i ostalom, a vidi se i slika albuma.
Filmove dosta brzo vrti i vrlo brzo radi premotavanje na određenu scenu.

PREDNOSTI:
-dizajn
-kvaliteta izrade kučišta
-brzina
-cijena

NEDOSTACI:
-nema ništa posebno za izdvojiti

ZAKLJUČAK
LG L90 je još jedan odličan uređaj u kategoriji mobilnih telefona koji ne prelaze cijenu od 2000 kn. Za svoju cijenu nudi kvalitetno izdržljivo kučište i puno dobrih karakteristika, od kojih posebno treba istaknuti njegovu brzinu i stabilnost rada. Uređaj vrijedi svake kune koju će netko dati za njega.
ukupna ocjena
 
1 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
offline
LG L90 D405

Kupio neki dan ovu mašinu. Mogu samo reći da mi se čini da zasad nisam pogriješio. Uređaj radi fluidno i zaista je sve ok. Možda male mane su to što ne podržava USB on the go (koju sam ionako rijetko kad koristio), nema LED lampice obavijesti i kapacitivne tipke nisu osvjetljene. Ali navikneš se s vremenom na sve to i uopće nije neki bed.

**[Sony Xperia M2] [Android 4.4.4. Kitkat]**
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
LG L90 D405

prije par dana sam uzeo lg l90, moze li mi tko preporuciti dobre tpu/hard maske?

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
LG L90 D405

Jel ima tko ovaj mobitel? Kak ste zadovoljni? Plusevi i minusi?

 
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: LG L90 D405
papaoutai kaže...

Jel ima tko ovaj mobitel? Kak ste zadovoljni? Plusevi i minusi?

 Dual sim verzija, D410, super mališan, lijep, brz, super baterija, dobio lollipop danas, šta reć... a xperia z3 i dalje čami na 4.4.4

14 godina
offline
LG L90 D405

jel lolli stize i na d405 single sim?

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
LG L90 D405

Lollipop je stigao! Samo, bojim ga se update-at jer citam komentare na gsmareni, malo rijeci hvale, puno kritika i pokuda... Navodno baterija oslabi, RAM se puni, spor je sustav... Jel netko nadogradio? Kako se čini? Jel vrijedno nadogradnje ili ne?

**[LG L90 D405n] [Android 4.4.4. Kitkat]**
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice