USB-cudan problem

poruka: 9
|
čitano: 1.905
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
USB-cudan problem

Imam jedan problem sa usb-ovima neznam dal da ja i nazivam to problemom,no da prijedem na stvar.Imam 3-usb-a i primjetio sam da kad odem u EASEUS Partition Master da oni USB-ovi koji su barem jednom formatirani imaju unallocated space od 7.84 mb, dok onaj koji nije nikad formatiran nema taj unallocated space.Da li je to normalno ili je neki problem sa USB-ovima.Probao sam dodat taj unallocated space ali mi ne dopusta.

 

Evo screenshot:

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2016 17:07 (HrcaA3000).
 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
USB-cudan problem

Da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje, ako može pomoć. Naime imam ASUS laptop tačno model ne znam i sve je normalno radilo, neki dan ubacim usb i neće da ga očita, ni na jednom portu. Čuje se zvuk kao kada ubaciš usb i ništa se dalje ne dešava. Probao sam i drugi usb ne radi, ali s druge strane miš, mp3 i sve ostalo normalno prihvata. Ti usbovi poptpuno normalno rade na drugim računarima i laptopima samo moj neće da ih otvori. Ima te li kakvu ideju šta da pokušam, nije porblem u usb-u al me brine što mi već dva usb-a ne može otvoriti.

Unaprijed hvala!

 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: USB-cudan problem

Daj screenshot Disk Managementa.

12 godina
neaktivan
offline
USB-cudan problem

Evo ovako :)

Nadam se da ćete moći vidjeti

 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
USB-cudan problem
So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
USB-cudan problem

Probao i dalje ne radi, diskpart je i bio enable-ovan a virtualdisk sam upalio ali ne pomaze :/

 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: USB-cudan problem

Probaj pokrenuti neku live distribuciju Linuxa (npr. Ubuntu) - ako ti USB stickovi rade pod njim, znači da je problem u samim Windowsima, možda u driveru za USB sučelje. Ako ne rade, onda je problem hardverske prirode. Možda kontakti u portovima?

12 godina
neaktivan
offline
USB-cudan problem

Izivnjavam se, nije me bilo neko vrijeme. Opet sam se bavio ovim problemom i mislim da je problem u drajverima, naime ušao sam u device manager i pored jednog od usb drajvera pokazivalo mi je zuti trokutic, pokusao sam preko windowsa da updajtujem taj drajver međutim pisalo je da imam najnoviji drajver, u opisu je pisalo kako Windows ne može da pristupi tom drajveru i zbog toga pokazuje žuti trokutić. Nakon toga otišao sma na oficijalnu stranicu asusa i skinuo usb drajver međutim kada sam krenuo da instaliram pisalo je da taj drajver nije predviđen za windows 10, na googleu sam pronašao drajver za taj laptop koji je usklađen sa windows 10 i krenuo da instaliram ali se pojavilo upozorenje u smislu vaš sistem ne zadovoljava minimalne karakteristike za instalaciju ovog drajver. Zatim sam skinuo besplatno program driver booster i updajtovao pomoću njega sve drajvere, od tada ne može ni miš ni mp3, ništa xD miš svijetli ali ne može da pokreće kursor, mp3 se puni ali ne mogu ništa očitati sa njega. Je li resintalacija windowsa rješenje? Ne znam, stvarno više nisam pametan. Izvinite ako je malo konfuzno napisano, nadam se da ćete razumijeti i hvala unaprijed ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.3.2017 12:43 (samir825).
 
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: USB-cudan problem

Ako nije problem u driverima, onda ti je USB kontroler defektan. Rekoh - probaj Linux, da vidiš što se pod njim događa.

 

Ako pod Linuxom sve dobro radi, onda najvjerojatnije problem jest u driverima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice