Pomoć oko popravka zvučnika

poruka: 5
|
čitano: 5.978
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Pomoć oko popravka zvučnika

Pozdrav,

 

Naime imam problem da mi na jednom zvučniku ne rade visoki tonovi, zvučnik inače radi jer sam ga spojio direkt i tad je bilo. Stvar je u tome da na tom zvučniku ima prekidač s kojim se mogu prigušiti visoki tonovi no više ne radi pa me zanima kako mogu ispitat jel prekidač neispravan ili neka od komponenti na ploči. Pogledajte sliek da bolje shvatite.

 

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Pomoć oko popravka zvučnika

Ako si siguran da je sam visokotonski zvučnik ispravan, sam prekidač pokušaj ispitati multimetrom (mjerenje otpora) da vidiš je li možda u prekidu; ako nije, slijedi vodove od svakog položaja prekidača i morat ćeš dalje ispitivati komponentu po komponentu.

Ovisno o načinu spoja elemenata na samoj pločici, možda ćeš trebati odspajati (odlemljivati) jedan kraj komponente da je možeš ispitati, ali prvo potraži moguću lokaciju prekida, za to ne moraš odspajati ništa.

KaeR
14 godina
offline
Pomoć oko popravka zvučnika

Hvala na odgovoru probat ću, nego zanima jel bi se nekako mogao izbaciti taj prekidač jer ga ni ne koristim, par puta jesam radi isprobavanje dok nije crknulo to sve

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Pomoć oko popravka zvučnika

Možeš odlemit žice koje idu do prekidaća i spojit ih a prekidać samo izvadiš.

jaaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
offline
Quadro ht-300

Pozdrav,
dobio sam quadro ht-300 5.1 zvucnike i nakon spajanja, zvuk se samo cuje na woofer, ni jedan od 5 zvucnika ne radi. Testirao sam zvucnike posebno i svaki radi, nisu krepali. Znaci problem je u wooferu.
E sad, testirao sam izlaze i na njima nema napona.
Onda sam otvorio woofer i vidio da su 2 osiguraca otisla, reko to je sigurno to. Njih sam zamjenio i sve spojio ali i dalje na tim izlazima nema napona.

Zna li netko sta je mozda riknulo i jel se da slozit. Ne kuzim se u to bas a mozda je neka sitnica koju mogu sam zamjenit :)
Hvala!

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice