Web programiranje i web dizajn

poruka: 13
|
čitano: 3.838
|
moderatori: naxeem, F1-IVO, Danny_HR, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine

Koji faks bi bio najbolji za mene? Opsjednut sam web programiranjem i web dizajnom.

4 godine
neaktivan
RE: Web programiranje i web dizajn

Pa mislim da ti ne treba faks ako ne želiš. Ja ne idem na faks,  pa  isto  znam  toga  dosta, ali imaš tečajeva i čitaj puuuuno knijga. I puno po internetu traži i čitaj i gledaj.

4 godine

Upiši bilo koji faks koji generalno ima veze sa računarstvom/informatikom, a u isto vrijeme nastavi programirat i dizajnirat.

Neće te faks tome naučit..

4 godine

1. prouci tehnologije: linux+php / win+.net i odluci koja ti vise pase

2. skini tutoriale, kupi knjige i baci se na ucenje

3. Izaberi neku temu koja te zanima i napravi sajt.

4. kada si spreman, polozi neki od strucnih ispita (zend, microsoft certified...)

5. konstantno uci nove stvari, gledaj druge sto rade i kako rade, usavrsavaj se

fax je, nazalost, nebitan u ovoj prici, s jedne strane sto te ne uce web programiranju nego ti samo daju kratki overview, s druge strane sto poslodavci ne traze fax (ili rijetko traze VS/VSS). Medzutim, kao logican korak naprijed jednog web developera u karijeri, prema nekakvog project manageru i sl, potrebno je imati VSS, posto su to sve managerske funkcije. Fax vise govori poslodavcu da si spreman zavrsiti ono sta zapocnes i da si koliko-toliko vrijedan i uporan.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
4 godine
neaktivan

Ako se želiš negdje zaposliti i programirati i razvijati aplikacije potreban ti je portfolio do jaja!

Ako imaš dobar portfolio - na konju si. Međutim i drugi ga kandidati imaju, pa tko bolji dobi job.

3 godine
neaktivan

ja sam završio web dizajn u algebri

imam sve knjige i sve programe za web dizajn full verzija

dam ti ih za male novce a možeš sve sam naućiti

ili si upiši tečaj

4 godine
inosense kaže...

Ako se želiš negdje zaposliti i programirati i razvijati aplikacije potreban ti je portfolio do jaja!

Ako imaš dobar portfolio - na konju si. Međutim i drugi ga kandidati imaju, pa tko bolji dobi job.

i ne treba. Ako si programirao "inhouse" aplikacije za neku drugu firmu onda ih nemozes pokazati.
Kod zaposljavanja programera, jako cesto se dobije zadatak i interview se vodi sa nekom strucnom osobom koja moze provjeriti znanje kandidata.
2 godine
neaktivan

bokić Stipko

Ja sam predao rad i zanima što je i kako bilo na on-line testiranju i kakva se pitanja vrte.

lp

3 godine
neaktivan

e a sta se vise isplati, sta je trazenije  programiranje ili dizajn?

karamba!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 20:01 (Omega_vu).
4 godine
Re: Web programiranje i web dizajn
Omega_vu kaže...

e a sta se vise isplati, sta je trazenije  programiranje ili dizajn?

sve je traženo ako si dobar u tome što radiš.

i jednno i drugo  nema veze jedno s drugim.

ja recimo znam "tehnike"/"alate" u photoshopu, ALI nemam pojma kako napraviti dobar layout/dizajn za web, jer to zahtjeva neku "crtu" u čovjeku koju te nitko ne može naučiti.

programiranje, s druge strane, zahtjeva više "tehničku" osobu...

mislim da je potpuno krivo gledati što se više traži, jer ti gledaj što ti bolje "leži"...

probaj u photoshopu složiti layout za web, složi cijeli dizajn, poštuj sve stvari iz svijeta grafike (nemoj naći jedan tutorial na naetu pa ko' majmun kopirati bez d aznaš što radiš) i sve "izreži" da se može napraviti template za Joomlu, Wordpress ili Drupal...

s druge strane uzmi neku knjigu o developmentu i probaj učiti pa vidi d ali ćeš zaspati za 15 min (u tom slučaju odustani)

sretno!

2 mjeseca

poz ljudi...eto zanima me nesto vise o web developingu...tocnije programiranju,nemam bas "ono nesto" za dizajn :) nisam se jos susretao sa PHPom ali planiram, prije sam programirao u C++ i Pascalu i po meni svaki je jezik slican,bitna je logika...sad me zanimaju iskustva vas koji imate iskustva sa webom, koliko je zahtjevnije programiranje i tako...malo misljenja o svemu :)

8 mjeseci

na slici vidite css kod i pokraj kako to izgleda u webu , e sad zelim aside da mi bude u ravnini s article , vidite da je pobjego dole .. ako neko zna kako rijesit problem molim da odgovori

franovrano
3 godine
Evo ljudi,koristim Serif X5 pa posto sam pocetnik,volio bih naci neki dobar tutorial
sto se tice web dizajna draw i ostalih programa.Ako netko zna dobar tutorial molim link.
HVALA
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice