Biološki sat pokazuje kad vam je vrijeme za terapi

poruka: 6
|
čitano: 2.675
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Biološki sat pokazuje kad vam je vrijeme za terapi".
15 godina
offline
Biološki sat pokazuje kad vam je vrijeme za terapi

biološka ćuka pokazuje kad je vrijeme za bilo što (pa i rad, uključiv seks, beauty sleep, štenju pasa ...) no nažalost je čitavo društvo koncipirano nasiljem prema njoj. ja sam jutarnji i kaj napravim do podne, to je to. ostalo je dodavanje gasa na uzbrdici. puno ih znam koji žive noću a nisu nužno sove, ježevi, mačke ili šišmiši. i ne kužim zakaj im se ne omogući da "dejstvuju" kad su optimalni a ne kad se nekakvom gazdi digne. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Biološki sat pokazuje kad vam je vrijeme za te
Ajar kaže...

 ja sam jutarnji i kaj napravim do podne, to je to. ostalo je dodavanje gasa na uzbrdici. 

 Bome i ja isto tako, nije mi problem ustati u 4 ujutro da napravim sve što treba, al nemoj me tjerati da išta radim nakon 15:00 jer mi je to ko da me netko tjera da noktima grebem po školskoj ploči. Moj mamlaz čista suprotnost, on mora odspavati svoj bjuti slip do 10 sati i onda će on polako pa do 9 navečer uopće nije problem. I onda kad trebamo nekaj zajedno radit skoro dođe do pokolja jer se ja popodne pretvaram u kobru pljuvačicu  Toliko sam nemoguća da se čak i on počeo ranije ustajati samo da ne mora trpiti moje ispade 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
8 godina
offline
Biološki sat pokazuje kad vam je vrijeme za terapi

Rekao bih da je sve prilagođeno večernjim (noćnim) tipovima jer njih u popularciji ima, čini mi se, više. Dobro je dakle kad čovjek može izabrati takav posao koji odgovara njegovom dnevnom ritmu. No na to se pri izboru zanimanja slabo misli. A što se pak bračnog života tiče, najbolji je seks u 16h jer to vrijeme odgovara i jutarnjim i noćnim tipovima. 

 
1 0 hvala 0
6 godina
protjeran
offline
Biološki sat pokazuje kad vam je vrijeme za terapi

Lako je to kad imate neku regulu. Ako ste zastitar pa jedan dan dnevnu, pa drugi nocnu, dodje vam kenjat istobodno kad vam se prispava i kad je vrime za rucak, u podne...nakon toga sve ovisi o snazi volje...

Salt n Pepa - Push It
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2018 11:38 (Gorstak79).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Biološki sat pokazuje kad vam je vrijeme za terapi

Tu je problem, kod zaštitara i drugih smjenskih radnika. Da je više pameti i izbora radnih mjesta, čovjek bi birao zanimanje i posao koji odgovara njegovom dnevnom ritmu. Bila su i kod nas istraživanja u tom smislu, radio ih je profesor Vidaček na zagrebačkom Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada (IMI), ali  je umro, a nitko nije dalje nastavio njegova istraživanja.  Na kraju, lako je ustanoviti je li netko jutarnji ili večernji tip, dakle je li pogodan ili nije za noćni (smjenski) rad, no mnogo je teže nagovoriti poslodavce da po tom ključu odabiru zaposlenike. Još bi teže bilo nagovoriti tražitelje posla da takvu odluku prihvate jer bi se smatrali diskriminirani. 

 
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Biološki sat pokazuje kad vam je vrijeme za te
Kao bubrežni bolesnik imam par lijekova koje uzimam i nikad osim u bolnici nisam ih uzimao na vrijeme i eto bubreg radi 100 na sat i u 22 godini od kada sam ga dobio od donora.

Moj stric pije za srce, točno na minutu ni prije ni poslije, pa je sav nervozan i živčan

Svaka je jedinka za sebe
*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice