Dobar kvartal za Nvidiu

poruka: 4
|
čitano: 1.284
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dobar kvartal za Nvidiu".
15 godina
offline
Dobar kvartal za Nvidiu
Tegra im je bila pravi potez, nadam se da će Nvidia izrasti u konkurenta Intelu i AMD-u na polju procesora kada izađu novi "prozori" sa ARM podrškom.
:)
 
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Dobar kvartal za Nvidiu

Dobra vijest za Nvidiu, šteta što i Nvidia i AMD gube znatan dio tržišnog kolača od Intela na polju integrisanih grafičkih rješenja.

Meda
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Dobar kvartal za Nvidiu

nVidia zna svoj posao s grafičkama, imam Quadro 2000, downloadao sam 3D driver i sad imam sve igre u 3D-u, genijalno (NFS Shift, GTA San Andreas, Sims 3, Ford Racing, Age of Empires...)

Dodo Bui
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Dobar kvartal za Nvidiu
Zaratustra kaže...
Tegra im je bila pravi potez, nadam se da će Nvidia izrasti u konkurenta Intelu i AMD-u na polju procesora kada izađu novi "prozori" sa ARM podrškom.

 

ARM (Tegra) ne moze konkurirati x86 arhitekturi. Atomi su brzi od ARMova uz nesto vecu potrosnju ali kao takvi uopce nisu ni namjenjeni telefonima ili tabletima. Naravno, ni Intel ni AMD ne spavaju vec ubrzano rade na novim procesorima.

Nemoj zaboraviti da ARM procesore, i to jace od Tegre, imaju i drugi, kao npr Texas Instruments OMAP, Qualcomm SnapDragon, Samsung....... Svi odreda puno veci igraci nego nVidia. Tegra 3, koja jos nije izisla, a izgleda da nece kao sto je planirano, bazirana je na ARM 9 dok, npr OMAP 5 ima ARM 15 i dostupan je velikim proizvodjacima za testiranje. Drugim rijecima, istovremeno kada ce izici Tegra 3, TI ce lansirati OMAP 5. No, to nije bitno jer ima prostora za sve. Glavni problem biti ce yieldovi, tj koliko ce koji proizvodjac moci izbaciti dobrih procesora. Ako me pamet sluzi, nVidia nema svoje tvornice vec koristi tudje, a i tada imaju problema. S druge strane, Samsung i TI imaju vlastite tvornice, a koriste i tudje.

 

Sto se tice Windowsa, oni odavno vec postoje za ARM i zovu se WindowsCE i PocketPC. Najave da ce Windows 8 biti za ARM znaci da se vise ne zovu PocketPC. Osim navedenih Windowsa, postoje i Embedded verzije, npr XPe za x86.

 

Kako god bilo da bilo, bas mi je drago da je na scenu dosao ARM i pomrsio racune Intelu. Sve to ce ubrzati razvoj procesora tako da cemo dobiti jos jace desktope/notebooke. Zalosno jedino sto se software sve vise i vise pise u nenativnim jezicima (Java, HTML) i na taj nacin ubija brzinu procesora.

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice