''Nokia 1100'' s MediaTek SoC-om i Androidom

poruka: 5
|
čitano: 1.763
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "''Nokia 1100'' s MediaTek SoC-om i Androidom".
10 godina
offline
''Nokia 1100'' s MediaTek SoC-om i Androidom

Zivi bili pa vidili, a ja to zeljno ocekujem jer ovaj Microsoftov prvijenac (L535 DS) mi nijebas najbolje lega

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
''Nokia 1100'' s MediaTek SoC-om i Androidom

Do onda će biti još vjerojatno 2 novija Androida,a kamoli lolipop.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
offline
Re: ''Nokia 1100'' s MediaTek SoC-om i Androidom
Dobit ce Lolipop skupa sa Xperiom
15 godina
neaktivan
offline
''Nokia 1100'' s MediaTek SoC-om i Androidom

(...) Iako prema uvjetima ugovora s Microsoftom oko prodaje mobilnog odjela Nokia ne smije prodavati vlastiti mobilni uređaj do četvrtog kvartala 2016. godine (...)

 

Nije točno - prema uvjetima ugovora, Nokia ne smije prodavati smartphoneove pod brandom Nokia do Q4 2016. godine, a featurephoneove pod brandom Nokia 10 godina nakon akvizicije mobilnog odjela. Prodajom mobilnih uređaja pod nekim drugim brandom u svojem vlasništvu (bilo postojećim ili novim) ne krše ugovor s Microsoftom, kao niti prodajom drugih uređaja (tableta, STB-a, ...) pod brandom Nokia.

 

Detalj - specifikacije koje su procurile otkrivaju oznaku matične ploče, koja glasi gionee82_wet_jb5,što znači da se proizvodi u tvornicama kineskog Gioneeja (vjerojatno ste čuli za Gionee Elife S5.1, smartphone debljine 5.1 mm).

 

Prema onome što je otkriveno, nagađam da se radi o smartphoneu u srednjem ili nižem segmentu (ovisno o ostaloj opremi i trenutku izlaska na tržište) koji će vjerojatno ciljati kinesko, indijsko ili tržište zemalja u razvoju gdje je najveći rast korisnika smartphonea (ostala tržišta su prilično zasićena). Moguće je da postoji dogovor o licenciranju branda NOKIA između Nokije i Gioneeja (Gionee cilja upravo ta tržišta, a na njima je Nokijin brand još uvijek jak), te je uređaj u razvoju, iako mi se čini da je pomalo rano da imaju proizvod u testnoj fazi jer, zbog ugovora, ne može izaći na tržište prije 10. mjeseca 2016. godine (ciklus razvoja smartphonea tipično traje cca 18 mjeseci (kraće ako se koristi postojeća platforma), a do listopada 2016. je nešto ispod 19 mjeseci).

Slajd iz prezentacije koja je pratila govor Rajeeva Surija (CEO Nokije) održanog 14. studenog 2014. godine na "Nokia Capital Markets Day 2014" Slajd iz prezentacije koja je pratila govor Rajeeva Surija (CEO Nokije) održanog 14. studenog 2014. godine na "Nokia Capital Markets Day 2014"
It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 17:02 (hrx).
 
2 0 hvala 2
14 godina
offline
Re: ''Nokia 1100'' s MediaTek SoC-om i Androidom

Do sada sam koristio Samsung, Lenovo, Xiaomi. Ne bih imao ništa protiv Nokie pod uvjetom da nema windowse.

Nokia bez sumnje ima potencijal da zauzme 5% tržišta u relativno kratkom roku (Xiaomi, Lenovo, LG...).

No nekako mi se čini da Nokia nije spremna na comeback, već samo bagatelizira svoje ime.

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice