Problem zbog neusklađenost s novom europskom Općom

poruka: 1
|
čitano: 802
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Problem zbog neusklađenost s novom europskom Općom".
8 godina
offline
Problem zbog neusklađenost s novom europskom Općom

Ja imam rješenje ovog problema evo neću patentirati ovaj put nisam ja Apple :P

Prema GDPR koliko sam uspio skužiti iz ovog članka (nisam čitao detalje, pa me ispravite) potrebno je imati dvije stvari:

 

Bar što se tiče relacijskog sustava (za noSQL je možda i lakše (search/replace))

 

  1. Dohvat trenutnih podataka o korisniku (to ne uključuje i sve relacije i povijest (temporalna baza), logove i audit-log i sl.)
  2. Brisanje trenutnog korisnika (ili samo da tako to izgleda prema klijentu to je ključan trik)

 

1. potrebno je dohvati samo onu tablicu koju u kojoj su podaci o korisniku nikako na sve relacije i pod-relacije (korisniku to ionako ništa ne znači)

2. potrebno je napraviti soft delete odnosno nikako ići brisati doslovno korisnika i sve što je ikad povezano uz njega već treba ga proglasiti obrisanim i ključne podatke prepisati s "lažnim" kao što su: ime, prezime (mislim doslovno da se od tog trenutka korisnik zove Ime1452 Prezime2242), oib (ako je prvo imao MBG, pa je poslije dodan i OIB. Onda OIB sigurno nije dodan kao primarni ključ [inače ima velikih problema]), mbg, ulica, telefon, email  .... i što već korisnik ima.

 

Nakon toga statistika štima, sustav nije izgubio integritet, inspekcija ne može naći korisnika svi su sretni i sve štima.

 

Stvaran problem je jedino što jedna firma može imati 10-tke sustava i to mora napraviti na svima, ali za to ima 1 godinu da se pripremi.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.5.2017 0:18 (LIFO).
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice