Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 3.963
|
čitano: 453.672
|
moderatori: DrNasty, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, Tonči
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav!

 

Što mislite o ovim novim MS kučištima , izgledaju super za tako male novce?

 

Konkretno zanima me MS CYCLOPS IV - http://hr.ms-start.com/proizvodi/ku%C4%87ista_gaming-ku%C4%87ista/ms-cyclops-iv-gaming-kuciste

 

Za 200kn , stvarno izgleda super i uživo djeluje stvarno masivno, jedina zamjerka je što nema ventove ali to me ne mući jer imam od prije par ventova.

 

Jel ima tko iskustva s njima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 mjeseci
offline
Vodič za odabir kućišta

MS je strasno napredovao u kucistima zadnjih godinu ipo dana, to su sad vec ozbiljna kucista za male pare a usput i imaju brdo pozicija za ventove, vodeno a i dobro izgledaju, uzmi slobodno ja sam isprobao par komada pod rukama i svaka preporuka ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine
online
Vodič za odabir kućišta

da, baš su napredovali, nedavno sam za nećaka uzeo neko za 200 i nešt sitno kuna i skroz je ok, mislim da je neki monster

za tu lovu iznenađujuće je dobro, bio je jedan vent u njemu, još jedan takav smo uzeli dodatno, ubacili stare komponente i klinac je više nego zadovoljan

 

a ovo cyclops iv izgleda prejebeno za tu lovu

Moj PC  
0 0 hvala 1
5 mjeseci
offline
Vodič za odabir kućišta

Preporuka za neko kućište u koje se grafička kartica može montirati vertikalno?

 
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
picajzla0707 kaže...

da, baš su napredovali, nedavno sam za nećaka uzeo neko za 200 i nešt sitno kuna i skroz je ok, mislim da je neki monster

za tu lovu iznenađujuće je dobro, bio je jedan vent u njemu, još jedan takav smo uzeli dodatno, ubacili stare komponente i klinac je više nego zadovoljan

 

a ovo cyclops iv izgleda prejebeno za tu lovu

 Izgleda ali samo na slikama :)

 

Ja sam sebi uzeo MS Monstera iako je kolega lucidius rekao da neće stat 2x240 radijatora pa nakraju stala(100kn platio kejs korišten 2 dana),samo da je malo duži i nebih imao primjedbi.

Materijal izrade je čista katastrofa pod manjim pritiskom prsta se neki dijelovi savijaju,prazan kejs mi ima 4kg a pun oko 10-12

4 godine
online
Re: Vodič za odabir kućišta
kruskar kaže...

 Izgleda ali samo na slikama :)

 

Ja sam sebi uzeo MS Monstera iako je kolega lucidius rekao da neće stat 2x240 radijatora pa nakraju stala(100kn platio kejs korišten 2 dana),samo da je malo duži i nebih imao primjedbi.

Materijal izrade je čista katastrofa pod manjim pritiskom prsta se neki dijelovi savijaju,prazan kejs mi ima 4kg a pun oko 10-12

 jbga, ja sam nećaku uzeo monstera za stare i slabe komponente, c2d sa stock hladnjakom, malenu hd 7770 i jedan hdd

u odnosu na starije kućište koje su uzeli u sklopljenoj konfi u pevecu ili metrou (više se ne sjećam), ovo je avion i mali je full zadovoljan

 

jasno, kad sam ga slagao, itekako se vidi razlika u kvaliteti u odnosu na primjerice moj fractal, koji je građen kao tenk

ali ovo je kućište od 200 kuna, a ti u njega slažeš komponente koje kamionom moraš dovest  

6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
picajzla0707 kaže...
kruskar kaže...

 Izgleda ali samo na slikama :)

 

Ja sam sebi uzeo MS Monstera iako je kolega lucidius rekao da neće stat 2x240 radijatora pa nakraju stala(100kn platio kejs korišten 2 dana),samo da je malo duži i nebih imao primjedbi.

Materijal izrade je čista katastrofa pod manjim pritiskom prsta se neki dijelovi savijaju,prazan kejs mi ima 4kg a pun oko 10-12

 jbga, ja sam nećaku uzeo monstera za stare i slabe komponente, c2d sa stock hladnjakom, malenu hd 7770 i jedan hdd

u odnosu na starije kućište koje su uzeli u sklopljenoj konfi u pevecu ili metrou (više se ne sjećam), ovo je avion i mali je full zadovoljan

 

jasno, kad sam ga slagao, itekako se vidi razlika u kvaliteti u odnosu na primjerice moj fractal, koji je građen kao tenk

ali ovo je kućište od 200 kuna, a ti u njega slažeš komponente koje kamionom moraš dovest  

 Istina,kvaliteta se ustvari ni nebi trebala gledati na tako jeftinim kejsovima,ima dosta mogućnosti samo što meni pada na pamet izrezati nosače za ssd-ove i 5.25" kavez da oslobodim prednji kraj da može pc "prodisati".

Lijepo i robusno izgleda dok se ne uzme u ruke :P :P

Istina ali eto uspio sam sve to nagurati uz malo zahebancije je ušlo sve unutra,jedino što s stražnje strane kreten nisam slagao kablove kako treba pa se gužva stvorila.

4 godine
online
Re: Vodič za odabir kućišta
kruskar kaže...


Istina ali eto uspio sam sve to nagurati uz malo zahebancije je ušlo sve unutra,jedino što s stražnje strane kreten nisam slagao kablove kako treba pa se gužva stvorila.

 e, a ja sam od starta fino provukao sve kablove kroz rupe prema nazad i uz malo zajebancije i plastičnih vezica sve to fino posložio

doduše, malo je komponenti, pa nije bilo prezahtjevno i prastaro je napajanje pa me zajebavala kratkoća kablova, ali sve je fino ispalo na kraju

jedino sam morao napajanje za cpu provesti s prednje strane matične, ispod grafe i opet je jedva jedvice doseglo odozdola do gore, no to ćemo riješiti uskoro s novim napajanjem

8 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta

Monster je iz "starije" serije. Ova nova su "masovnija" , Monter je od materijala 0.5mm a ova nova 0.7mm što se osjeti.

I ova nova nemaju kavez za HDD nego su hdd-i u posebnom odjeljku s napajanjem dole da ne ometaju airflow. 

Kupio sam danas MS Cyclops IV pa javim dojmove kad sastavim.

6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
sokios kaže...

Monster je iz "starije" serije. Ova nova su "masovnija" , Monter je od materijala 0.5mm a ova nova 0.7mm što se osjeti.

I ova nova nemaju kavez za HDD nego su hdd-i u posebnom odjeljku s napajanjem dole da ne ometaju airflow. 

Kupio sam danas MS Cyclops IV pa javim dojmove kad sastavim.

 Stavi i par slika prilikom sastavljanja,gledam malo taj cyclops IV(uporno sam mislio da je to onaj II) baš me zanima što su promjenili naspram dvojke :)

4 godine
offline
Re: Vodič za odabir kućišta

jel smije biti magnetizirani sarafciger ili ne smije? kabel je narucen al dok ne stigne, sutra valjda monitor stize i mis pa da ne cekam.

6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta

Možeš i sa magnetiziranim bez problema, preslabo je to da bi neku štetu napravilo.

A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti.
8 godina
offline
Vodič za odabir kućišta

Evo napokon sam sastavio komp s novim kučištem.

 

Dakle, kupio sam MS Cyclops IV .

 

Kučište je za te novce stvarno dobro, platio sam ga 199kn :)

 

Ima jako pun mjesta, dosta više nego u Fractal Define R3 (imao sam ga prije), završna obrada ok za te novce nije naravno kao renomirane marke ali nije ni škart.

Mogučnosti za cable menagement je stvaro dosta. Ja sam sada u 11 navećer potrpao nabrzinu (da se to puno bolje posložiti :)

 

Meni osobno glavni plus je što podržava 140mm vent naprijed (2 komada) i što ima filtere protiv prašine na rupi za napajanje dole i gore na kučištu.

Gornji filter za prašinu je na magnet što je veliki plus.

 

Glavni minus je što dolazi bez ventova ali za 100kn kupite 2 vrhunska venta 140mm + 120mm i imate solidno kučište i s odličim airflowom za 299kn :).

 

Dakle ja zadovoljan :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
6 godina
offline
Vodič za odabir kućišta

Bez uvrede ali ovo nije ni c od cable managmenta,u 20 minuta se složi daleko bolji cable managment.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
offline
Re: Vodič za odabir kućišta

Pa čovjek je i napisao da je nabrzinu potrpao kablove.

8 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta

 

Da, osim ako ti bijesna žena vrišti za vratom koju p.m rondaš u 11 navečer dok djeca spavaju :)

 

Presložiti ću to kak spada za vikend.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 7:32 (sokios).
6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
SnakeST kaže...

Pa čovjek je i napisao da je nabrzinu potrpao kablove.

 Ja ti kažem da se i nabrzinu mogu složiti kablovi daleko bolje :)

sokios kaže...

 

Da, osim ako ti bijesna žena vrišti za vratom koju p.m rondaš u 11 navečer dok djeca spavaju :)

 

Presložiti ću to kak spada za vikend.

 Što joj nisi dao neke slavonske šljive pa bi brzo prestala vrištat ;) 

5 godina
offline
Vodič za odabir kućišta

Preporuka bijelog kvalitetnog kucista tipa fractal r5 white, ali neko jeftinije ako ima...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
Stjepanj kaže...

Preporuka bijelog kvalitetnog kucista tipa fractal r5 white, ali neko jeftinije ako ima...lp

DeepCool Dukase V2, USB3.0, plexy, white.

NZXT S340, Plexy, USB3.0, white.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
5 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
Stjepanj kaže...

Preporuka bijelog kvalitetnog kucista tipa fractal r5 white, ali neko jeftinije ako ima...lp

....

 

Ima toga ali sve duplo skuplje od tvog Zelmana

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 0:35 (volegradele).
6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
volegradele kaže... 

Ima toga ali sve duplo skuplje od tvog Zelmana

Fractal R5 je duplo skuplji od Zalmana Z3+, čovjek je tražio jefiniju preporuku, NZXT S340 bijeli može naći za 600 kn.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
3 godine
offline
Re: Vodič za odabir kućišta

Stjepanj

Ako imas nekog ili sam imas volje pofarbati u bijelo pogledaj Fractal Define S koji je osjetno hladniji od NZXT S340 / Phanteks P400/S / Corsair 400Q/C, tj. tog tipa kompaktnog kućišta (a hladniji je i od nekih big towera kao BeQuiet Dark Base 900 - hexus.net..). Ako zelis vrata imas Thermaltake F31, makar nije toliko elegantan. Btw. vrata se kod Define S-a skinu bez beda, kada se lijepo uhvate za to predvidjen dio dolje naprijed.

 

EDIT: i javi kada odlucis sto si odlucio :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 12:48 (The_Fichek).
2 godine
offline
Vodič za odabir kućišta

Našao sam par zanimljivih kućišta

Kolink - aviator V, punisher

Thermaltake view 27

Za oko 450 kn solidno izgledaju

 

Dali se tko susreo sa TT view 27

Čini mi se ok za tu lovu

 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 20:01 (doktordoc).
 
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
Valentin17 kaže...
volegradele kaže... 

Ima toga ali sve duplo skuplje od tvog Zelmana

Fractal R5 je duplo skuplji od Zalmana Z3+, čovjek je tražio jefiniju preporuku, NZXT S340 bijeli može naći za 600 kn.

 Pa gdje sam stavio Fractal R5??

 

Pa doslovno sve što postoji   je skuplje od njegovog trenutnog!

AUDIOFIL
6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
volegradele kaže...

 Pa gdje sam stavio Fractal R5??

 

Pa doslovno sve što postoji   je skuplje od njegovog trenutnog!

Nisam ja rekao da si ti stavio Fractal R5.

Kolega je sam naveo to kućište kao primjer i jasno tražio jeftiniju preporuku.

A čuj, jesu, baš sva su skuplja od njegovoga kad je Z3+ "budget" kućište, ali evo ja sam mu predložio dvije alternative jeftinije od Fractala R5, 

kako je i tražio, e sada što će on uzeti, to je njegova stvar, moja preporuka je Fractal R5 i SuperFlower Leadex bijelo napajanje.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
5 godina
offline
Vodič za odabir kućišta

900 kn za kučište,jesi lud,Stijepko bu to usmjeril u nešto drugo!

AUDIOFIL
Moj PC  
4 0 hvala 3
6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
volegradele kaže...

900 kn za kučište,jesi lud,Stijepko bu to usmjeril u nešto drugo!

  

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
3 godine
offline
Re: Vodič za odabir kućišta

Stjepanj

Palo mi je još malo kućišta na pamet, svi bijele boje:

https://iponcomp.hr/webshop/product/bitfenix_aurora_prozorni_bijela/1534994 (samo tamo dostupno za sada)

http://www.nabava.net/search.php?q=NZXT+Noctis+450 (od 1080kn) ili trazi polovno H440, znaju se naci po 800kn, npr:

http://www.njuskalo.hr/kucista/nzxt-h440-revizija-bijelo-nekoristeno-oglas-21326195,

jedno vise za slinjenje sa integriranim 360mm AIO hladjenjem: http://deepcool.com/product/case/GENOME/index.shtml

I za kraj, jedan direktan konkurent Define S-u, za 690kn: http://www.nabava.net/search.php?q=corsair+spec-alpha

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 0:06 (The_Fichek).
5 godina
offline
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav! Dva pitanja:

Netko je na forumu testirao neke ventilatore koji su ispali jači i tiši od Fractalovih iz njihovih kućišta. Ima netko link na tu temu?

 

I drugo, kad na svom kućištu na prekidač odaberem LOW rad ventilatora, to je stvarno skoro najmanje koliko ide, ili bi išlo (osjetno) manje i tiše ako sve ventilatore spojim na matičnu i kontroliram softverom?

Hvala unaprijed.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: Vodič za odabir kućišta
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav! Dva pitanja:

Netko je na forumu testirao neke ventilatore koji su ispali jači i tiši od Fractalovih iz njihovih kućišta. Ima netko link na tu temu?

 

I drugo, kad na svom kućištu na prekidač odaberem LOW rad ventilatora, to je stvarno skoro najmanje koliko ide, ili bi išlo (osjetno) manje i tiše ako sve ventilatore spojim na matičnu i kontroliram softverom?

Hvala unaprijed.

Ako ne misliš na ovo, onda imaš u toj temi dosta rasprave o ventovima.

 

ASUS je poznat po dobroj razini kontrole ventova.
Ovisno što ti je lakše.
Ja na svojoj MSI ploči uz neke male tvikove mogu stvanro dosta spustiti broj okretaja kontrolom napona.
Vjerujem da isto to može i ASUSova ploča.

Batllelog: sudy_freak
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice