Trojani na Androidu

poruka: 2
|
čitano: 652
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Trojani na Androidu

Pozdrav

 

Ovako, kupio sam android Prestigio 5550 duo, radio je savrseno jedno 6 mjeseci. Jednog dana sam poceo dobivati spam poruke i na uredaju su se instalirali neki pragrami na kineskom jeziku. Probao sam sve moguce antiviruse, resetirao sam ga nekoliko puta i nista ne pomaze. Antivirusni javljaju 9 trojana, koje ne mogu izbrisati ni da zelim jer se cini da je to preuzelo njegove sluzbene aplikacije npr clock, com.android.update, audio itd. Antivirusni mi samo daju mogucnost prisilnog zaustavljanja sto sam napravio ali se nakon nekog vremena pokrenu sami od sebe. Danas sam ga upalio i cini se da si je sam instalirao neke programe, kineska imena u imeniku, navodno salje brdo sms poruka... Totalna katastrofa. Molim bilo kakav savjet, kamo da ga nosim, moze li se tu nesto napraviti? Unaprijed hvala

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Trojani na Androidu

Recimo da je to namjerno ubačeno u tvoj Operativni sustav još prije kupovine. Najbolje rješenje je flashati mobitel sa drugim Adroid ROMom. 

 

Ako ne želiš to raditi sam onda ga nosi u servis, oni će ga flashati sa službenom stabilnom verzijom. 

 

To možeš i sam napraviti ali ako znaš flashati, ako nemas problema sa čitanjem tutoriala kako flashati (Prestigio 5550 duo) i moras sam nači sve potrebno za tu radnju, program koji stavljas na kompjutor, drivere ako je potrebno, ROM tj koji je stabilan i službeni ako je moguče a mozes i staviti custom premda moja iskustva su takva da su custom romovi bugovitiji a sa druge strane više su prilagođeni meni jer nemaju nakrcano hrpa gluposti koje ne trebam i koje ne mogu obrisati. 

Da bi flashao mob moras ga rootati, a rootanjem i kao flashanjem gubis garanciju, u biti ako znaš sto radis onda mislim da nečes imati problema sa time. Ja sam svoj stari LG optimus 2x stalno flashao a ovaj sadasnji mob koji imam Asus zenfone 5 nisam ni rootao ni flashao jer mi radi  ko urica. 

 

 

 

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice