UMI eMax - review

poruka: 23
|
čitano: 12.603
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
UMI eMax - review

Evo ekipa predstavio bi vam još jedan kratki review iz mojih ruku. Ovoga puta je riječ o UMI eMax pametnom telefonu, ljutom rivalu Lenova K3 Note-a. Pod poklopcem su to praktički identični telefoni, razlika je isključivo u dizajnu i bateriji barem po mom nekom skromnom mišljenju.

 

Skoro dvije godine je prošlo od kupovine Xiaomi Hongmi-a, prve verzije s MTK chipsetom, i kako je mobitel već lagano zastario, stisklo ga vrijeme pomalo, došlo je vrijeme za promjenu uređaja. Dugo sam gledao što uzeti, vagao prednosti i mane svakoga, dok nije izašao UMI, isto kao i za Hongmi čim sam ga vidio znao sam da je to to, na papiru odlično zvuči, moje je samo da kupim, isprobam, ako valja proslijedim dalje.

Proslijedim dalje je iz razloga jer je opet ista stvar, mobitel sam uzeo za djevojku, kao i Hongmi, isključivo je to uređaj koji se koristi u poslovne svrhe, pa tek onda privatne. Dnevno unutar radnog vremena minimalno nekih 70-tak poziva, trajanje neki prosjek 2-5 min, prosjek 30-40 SMS-ova, i Whatsapp, Viber, Internet i pod mus Candy Crush Saga na kraju dana.

 

Dalje da ne duljim previše s uvodom, mobitel je kupljen na webshopu CooliCool isključivo iz razloga jer stranica nudi povrat PDV-a ukoliko se plati osiguranje pošiljke, koje je u iznosu od 8% od ukupne vrijednosti. Mobitel me koštao 159.99$ + osiguranje 12.80$. Stigao je preko Nizozemske pošte, za 15 dana od narudžbe je bio na carini u Branimirovoj, i još 5 dana dok nije došao do mene jer me kačio vikend, i tu avantura počinje. PDV je obračunat po tečaju 6.72 i plaćen u iznosu od 290.30kn + 30kn carinski trošak, račun s carine poslan CooliCool-u i sad čekam povrat PDV-a. Iako na stranicama stoji da isplaćuju u roku od 7 dana, provjereno znam da je to 15-25 dana od dana primitka računa, tako da se ne sekiram, kad dođe, dođe. Obećan mi je i kod s popustom pa čim ga dobijem ovdje u temi ću podijeliti s vama.

 

Kratko o specifikacijama:

5.5inch FHD LTPS capacitive screen, 1920x1080 pixels

CPU:MTK6752 Octa Core, 1.7GHz GPU:Mali-T760

Android 4.4.4 OS (Android Lollipop 5.0 Update), 2GB RAM + 16GB ROM

Dual SIM card dual standby, micro sim slot

Dual Cameras, 5.0MP front camera, 13.0MP back camera with flashlight and auto focus

Support FDD LTE/4G/3G/GPS/Wifi/Bluetooth/Miracast

Band: GSM 850/900/1800/1900MHz, WCDMA 900/1900/2100, FDD-LTE B1/B3/B7, Support 2G & 3G & 4G LTE Network

 

Pakiranje:

Standardno pakiranje za sve uređaje koji dolaze iz kine. Mobitel je došao zapakiran u „kovertu-vrećicu“ s mjehurićima, dobro zaštićena kutija sa svih strana.

 

 

 

Kutija pomalo podsjeća na OnePlus One barem što se tiče načina spremanja uređaja, daje dojam tog nekog luksuza.

Unutra se nalaze mobitel, USB kabel, punjač i OTG kabal kao što možete vidjeti iz slika, te dolazi jedna folija već nalijepljena na ekran. Ovoga puta je to savršeno izvedeno, niti jednog traga prašine od ispod, niti mjehurića, samo sam morao pažljivo skinuti onu prvu foliju na zaštitnoj.

 

 
 
 
 

 

Dizajn:

Naručio sam sivi uređaj, nekako sam mišljenja da će se na njemu danas sutra manje vidjeti ogrebotine. Dimenzije uređaja su 152.3*76.5*7.9 mm. Unibody dizajn je, ne postoji mogućnost zamjene baterije. Kamera je ispupčena milimetar, niti se ne primijeti toliko. Iznad nje se nalazi mikrofon, ispod se nalazi bljeskalica. U donjem dijelu uređaja sa stražnje strane se nalazi zvučnik koji je poprilično glasan. Možda zericu je na mome Mi3 zvuk čišći ali to mi je skroz zanemarivo. S lijeve strane se nalazi jedan utor za SIM i SD karticu, s desne strane je utor za drugu SIM karticu i gumbovi za glasnoći i paljenje i gašenje uređaja. S prednje strane je također kamera i pored se nalazi notification led. Slušalica je izuzetno glasna pri pozivima. U rukama leži odlično, čak se ni ne primijeti toliko ta njegova veličina, nekako djeluje sasvim normalno.

 

 
 
 
 
 
 

 

Ekran:

Ekran je 5.5'', nema nešto previše mesa okolo ekrana. Rezolucija je 1920x1080 pixela, dok je vrsta ekrana FHD LTPS. Što se tiče neke dodatne zaštite, nisam siguran da li je ima, a nekako trenutno ne želim ni provjeravati. :D

Na ekranu dolazi već unaprijed zalijepljena zaštitna folija, tko da za prvu ruku nije potrebna kupovina nikakve dodatne zaštite. Vidljivost je izuzetno dobra na suncu, jedino mala zamjerka što je mala granica između minimalnog i maksimalnog osvjetljenja, pa u noći kad čovjek pogleda mobitel ponekad imaš osjećaj da te netko ubo prstom u oko.

 

Performanse i software:

Unutar uređaja se nalazi chipset novije generacije, MTK6752, Octa core na 1.7gHz. GPU je Mali-T760. Uređaj dolazi sa 2GB RAM-a i 16GB interne memorije koja je proširiva karticama do 64GB. Od aplikacija sam isprobao standardno sve ono što ja koristim i plus dodatno za početak svi mogući benchmark testeri kojih sam se sjetio da bi vam mogli nešto značiti i obavezni GPS testovi. Od aplikacija je isprobano Facebook, Messenger, Whatsapp, Viber, Instagram, Skype, Temple Run, Candy Crash Saga, Subway Surf, Asphalt 8. Ukoliko još netko ima želju za isprobati nešto slobodno neka napiše u komentar, isprobam i javim kako funkcionira.

 

Sam uređaj dolazi s Androidom KitKat 4.4.4, ali što je najvažnije Lolipop je u dolasku, polira se i čim bude sve sređeno bit će dostupno preko službene UMI aplikacije Rootjoy. Bilo je spomena da se kod nekih korisnika pojavljuje ghost touch, mogu potvrditi i kod mene je tako bilo i problem je isključivo softwerske prirode, samo je potrebno napraviti downgrade s V04 na V02. Kako i na koji način to odraditi to ću sve objasniti korak po korak u drugome postu da sve bude na jednome mjestu i pregledno svim budućim korisnicima. Procedura na tri klika doslovno.

Mobitel dolazi root-an kao i većina novijih kineza, niti jedne kineske aplikacije nema, i da napomenem s promjenom softwarea, ostaje root, tako da neće nitko imati nekih problema s time. Uređaj je izuzetno brz, fluidan i trenutno u ovih 15-tak dana druženja nisam primijetio nikakav lag. Software podržava standardno korištenje gesti i duble tap to wake i sleep što je po meni izuzetno koristan dodatak.

 

 
 
 
 

 

Baterija:

Proizvođač navodi da uređaj dolazi s baterijom kapaciteta 3780mAh. Za full punjenje treba nekih 2:30-2:50 h ovisi da li se čačka po njemu ili ne.

Za bateriju trenutno isključivo samo riječi hvale. Od svih uređaja koje sam do sada koristio definitivno najbolja baterija trenutno. Također i preko Geekbencha 3 i njegovog battery testa mogu reći da je ovo najbolje trajanje baterije na nekome uređaju koji sam testirao na taj način a testirao sam ih preko 15+ u zadnja tri mjeseca.

Ovih dana ću nadopuniti recenziju i postaviti i same rezultate trajanja baterije mobitela u svakodnevnome korištenju i SOT.

 

 

 

GPS:

Klasika, dobar uređaj, GPS radi out of box. Nikakva dodatna postavljanja nisam morao raditi, preciznost unutar 1-2 m po testnim aplikacijama. Isprobao sam ga u stvarnim uvjetima u Zgrebu u vožnji, savršeno je odradio posao s istoka grada do King Crosa na Jankomiru, u konstantna skretanja s rute tako da on mora ponovno se preračunati i odvesti me na pravi put. Signal hvata unutar 3 sekunde, i odlično radi kako bez data veze, tako i s njom. Ne draina bateriju uopće previše.

 

 

 

Kamera:

Iskreno govoreći mislio sam kameru popljuvati i reći da je stvarno loša dok nisam fotografije prebacio na laptop. Na laptopu i na mobitelu to je nebo i zemlja. Mobitel dolazi sa senzorom OV8858 i dok gledate fotografiju na mobitelu slike ispadaju u jednu ruku katastrofa, zrnate i ničem ne lice sve dok ih ne prebacite/pošaljete na neki drugi uređaj i uvjerite se zapravo u njihovu kvalitetu. Na mobitelu imam osječaj da je problem s kalibracijom displaje dok se nalazi u galeriji, obečano je da će sce to biti ispravljeno u narednom updateu koji je već izašao samo se trenutno može flashati isključivo preko SP-Flash Tool-a, a tek za koji dan će sve biti dostupno na Rootjoy-u.

Da je senzor možda mogao biti bolji, pa vjerujem da je. Da li bi cijena uređaja onda možda mogla ostati ista, vjerujem da bi, ali što je tu je, mobitel će od mene dobiti i više nego prolaznu ocjenu, kameru mu čak neću ni zamjeriti, a vama ću ostaviti da vi prokomentirate kako se vama cine fotografije.

Rezolucija kada je format slike preko cijelog ekrana je 9.54mpx, dok kada je slika u omjeru 4:3 onda je dostupno svih 13mpx kamere.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zip file sa svim fotografijama u punoj rezoluciji možete skinuti na ovome LINK-u pa pogledati, jer ovaj Bug-ov uploader drastično smanji slike.  

 

Suma sumarum:

Odličan uređaj za izuzeto pristupačnu cijenu, nudi puno u odnosu na ono koliko košta. Baterija je izuzetno veliki plus sa svojim kapacitetom, brz i fluidan uređaj, lagan i bez nekih pretjeranih mana u radu. Od mene trenutno ima 9/10 i to isključivo 9 radi kamere koja je mogla biti bolja.

 

**Test video dnevni i noćni stiže ubrzo.

***Unboxing video, paljenje i korištenje nadam se tokom dana da će biti uploadan.

 

Ukoliko bude još kakvih pitanja, želja za provjerom nečeg kako radi, itd, slobodno pitajte, komentirajte.

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 12:00 (majdo).
Moj PC  
4 0 hvala 5
12 godina
offline
UMI eMax - review

Rezervirano za step by step flashanje, biti će tokom dana ili sutra.

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 11:07 (majdo).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
offline
Re: UMI eMax - review

(Y) za recenziju, a sto se tice povrata, posalji im mail, istog dana ce ti vratit( nakon sto prode tih 7 dana ). Dobijes ovakav mail " 

Dear customer:
So sorry for the delay,we will urge our relative colleague to process the refund for you in hurry,so would you mind be more patient? ", i kroz par sati imas novac na PP.
13 godina
offline
UMI eMax - review

Majdo, legendo, hvala na ovakvoj opširnoj recenziji. Svaka čast, samo nastavi tako. 

 
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
offline
Re: UMI eMax - review

Detaljna recenzija, ali moram priznat da me kamera razočarala, odnosno da s obzirom na senzor koji je unutra nisam očekivao čuda. Ali primjetno je da na par prvih fotografija što si stavio, uvijeti u zatvorenom prostoru i slabije osvjetljenje da ima šuma za lopatom izbacivat, dok su one slike vani sa dobrim osvjetljenjem standardno dobre. Ali sve u svemu kad se podvuče može proći...

14 godina
neaktivan
offline
UMI eMax - review

Koliko ti je trebalo da ti se ista pojavi na trackingu?

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: UMI eMax - review
tolka kaže...

(Y) za recenziju, a sto se tice povrata, posalji im mail, istog dana ce ti vratit( nakon sto prode tih 7 dana ). Dobijes ovakav mail " 

Dear customer:
So sorry for the delay,we will urge our relative colleague to process the refund for you in hurry,so would you mind be more patient? ", i kroz par sati imas novac na PP.

 

Hvala za savjet, poslan mail maloprije. :)

 

bubimir13 kaže...

Detaljna recenzija, ali moram priznat da me kamera razočarala, odnosno da s obzirom na senzor koji je unutra nisam očekivao čuda. Ali primjetno je da na par prvih fotografija što si stavio, uvijeti u zatvorenom prostoru i slabije osvjetljenje da ima šuma za lopatom izbacivat, dok su one slike vani sa dobrim osvjetljenjem standardno dobre. Ali sve u svemu kad se podvuče može proći...

 

Kao što sam i naveo, kamera je zapravo najveci minus, nekome ce to biti dobro, nekome ne, zato i jesam ostavio slike u full rezoluciji da se vidi sto je i kako je. U svakom slucaju od mene ima prolaz uz tu zamjerku. Kazu da ce biti ispravljeno, pa eto, vrijedi sacekati Lolipop i vidjeti.

 

Darkensync kaže...

Koliko ti je trebalo da ti se ista pojavi na trackingu?

 

U početku se ništa nije uopće ni vidjelo na trackingu, proradio je tek kad je ušao u Hrvatsku.

 

 

***Zaboravio sam spomenuti, 4G radi odlično u Zagrebu, kad uhvatim vremena odradit ću speedtest na 4G-u.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 15:50 (majdo).
10 godina
neaktivan
offline
Re: UMI eMax - review

Za kameru ne vjerujem da će ta stvar bit potpuno riješena softverskom zakrpom, nego je to više problem senzora koji prima manjak svjetla...

12 godina
offline
Re: UMI eMax - review

A eto vidjet ćemo sve, hoće li uspjeti nešto popraviti ili ne.

 

Inace dok sam pisao recenziju izbacili su 6 novih romova preko službene UMI Rootjoy aplikacije, tako da sada ima 11 dostupnih ROM-ova, a ovo je spisak današnjih:

UMI eMax KitKat V05 0715
UMI eMax VIBE ALPS.KK2.MP13.V1.1 0722
UMI eMax Lewa ALPS.KK2.MP13.V1.1 0722
UMI eMax KeleOS 2.0.16 0722
UMI eMax ALiYun OS 3.0.1 0722
UMI eMax JYUI 0722

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
15 godina
offline
UMI eMax - review

Šteta što nema potporu za 3g na 900 i 4g na 800 MHz (nužno za izvan gradova(većih)).

 

I da li ima ikakav lollipop bazirani custom  rom.

"In space no one can hear you scream, unless it's a battlecry of a ..."
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 11:13 (Flanker-B).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: UMI eMax - review
Flanker-B kaže...

Šteta što nema potporu za 3g na 900 i 4g na 800 MHz (nužno za izvan gradova(većih)).

 

Nešto si krivo pročitao, jer da nema 3G na 900MHz ja ga sigurno ne bi kupio. A što se tice 4G-a, u Zg gdje je mobitel i gdje će se najviše koristiti, radi savim normalno.

 

WCDMA 900/1900/2100

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 11:00 (majdo).
15 godina
offline
Re: UMI eMax - review

Onda su na wowshop stranici napisali krivo:

 

2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz

3G:  WCDMA 850/1900/2100 MHz

4G:  LTE 1800/2100/2600 Mhz

 

OK sad vidim da na službenoj stranici umi-ja stoji 3g 900 ....

 

"In space no one can hear you scream, unless it's a battlecry of a ..."
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 11:20 (Flanker-B).
12 godina
offline
UMI eMax - review

Evo i slike ROM-ova koji su dostupni a isprobani:

 

UMIeMAX JYUI 0722
JIAYU UI launcher
Include Google keyboard, Google Play
This rom rooted,All unusable app removed
Language support: Multilang (61 languages)

 

 
 
 
 
 
 
 

 

UMIeMAX ALiYun OS 3.0.1 0722
ALiYun OS 3.0.1
Include Google keyboard, Google Play
This rom rooted,All unusable app removed
Language support: Multilang (3 languages)
Default language: eng

 

 
 
 
 
 
  

 

UMIeMAX KeleOS 2.0.16 0722
Include Google keyboard, Google Play
This rom rooted,All unusable app removed
Language support: Multilang (3 languages)
Default language: eng

 

 
 
 
 
 
 
 

 

UMI eMAX Lewa ALPS.KK2.MP13.V1.1 0722

Lewa OS ALPS.KK2.MP13.V1.1
Include Google keyboard, Google Play
This rom rooted,All unusable app removed
Language support: Multilang (3 languages)
Default language: eng

 

 
 
 
 

 

UMIeMAX VIBE MP13.V1.1 0722
VIBE OS ALPS.KK2.MP13.V1.1
Include Google keyboard, Google Play
This rom rooted,All unusable app removed
Language support: Multilang (3 languages)
Default language: eng

 

 
 
 
 
 
 
 
  

 

UMIeMAX KitKat 4.4.4 V05 0715
UMIeMAX Android 4.4.4 KitKat launcher
Include Google keyboard, Google Play
This rom rooted,All unusable app removed
Language support: Multilang (61 languages)

 

 
 
 
 
 

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2015 12:18 (majdo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
online
Re: UMI eMax - review
Imam mob več par tjedana i mogu reči da sam s obzirom na cijenu oduševljen s njim.
Stavio sam na njega Spanish ROM sa Xposed frameworkom i instalirao Gravity box modul i to radi odlično.
Ispočetka je bilo par puta tzv. ghost touch problema, a od kad sam na tom ROMu za sada toga nema.
Sve što mi treba radi out of the box. Ne mogu potvrditi radi li ili ne 4G kako treba jer ga ne koristim i imam samo jednu SIM karticu tako da ne znam rade li oba SIMa sa ovim ROMom.
8 godina
neaktivan
offline
UMI eMax - review

Jel mi može neko detaljno objasnit za naručivanje mobitela sa Pandawill i Coolicool-a za to vraćanje PDV-a,mislio sam narucivat sa EU skladista ali vidim da ljudi pisu da ta dva shopa vraćaju PDV??? Hvala

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
UMI eMax - review

Zanima me kakve su tipke, pošto nemaju osvjetljenje čine mi se jako jeftino?

 
0 0 hvala 0
15 godina
online
Re: UMI eMax - review
Rade svoj posao i bez osvjetljenja.
8 godina
neaktivan
offline
UMI eMax - review

Odlično :D ,naručen danas i ja podijelim svoje mišljenje kad stigne :)

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
UMI eMax - review

Znam me kakav je mobitel nakon nekog vremena korištenja. Npr. od nekog ko ga ima bar misec-dva. Zanima me kako mobitel "diše", koliko je izdržljiv na udarce (u mjece dana zna ispast bar jednom)... 

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: UMI eMax - review
pie kaže...

Znam me kakav je mobitel nakon nekog vremena korištenja. Npr. od nekog ko ga ima bar misec-dva. Zanima me kako mobitel "diše", koliko je izdržljiv na udarce (u mjece dana zna ispast bar jednom)... 

 

Eto nakon malo više od dva i pol mjeseca, niti jedan jedini problem s uređajem. Softverski sve štima, radi se na izbacivanju Lolipopa, izasla je beta verzija koja je jos u testiranju.

Imao je par kriticnih izleta iz ruke na pod, bez previse ostecenja jer je padao gotovo svaki puta na tepih, a onda zlu ne trebalo nabavio sam orginalnu zastitnu masku za njega. 

 

 

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
8 godina
neaktivan
offline
UMI eMax Mini?

Sorry ako je off topic. Ima li tko kakva iskustva s Umi Emax Mini (5', Snapdragon 615)?

Koliko vidim, na rootjoy jos nemaju ROMove za taj (novi) model:
http://community.umidigi.com/thread-1374-1-1.html

Takodjer, kako jednostavno i sigurno rootati Umi Eax Mini, te ima li nekih nezeljenih posljedica?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2015 11:36 (zgf).
 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: UMI eMax Mini?
Davno sam bio postavio pitanje (nitko nije bio odgovarao) i zaboravio (ionako, na doticnu temu vise nitko ne pise).

Dakle, eMax Mini moze se rootati s iRoot PC programom preko USB-a (prije toga, na telefonu se mora omoguciti USB debugging).
iRoot PC pritom instalira KingRoot root manager na telefon, i pripadnu mu Purify aplikaciju (jos jedan u nizu memory optimizatora).
Taj se Purify direktno moze deinstalirati.

Ako se pak zeli maknuti i (kineski) KingRoot tj zamijeiti ga sa ('standardnijim') SuperSU, tada s iTunes treba kupiti super-sume (3,99 USD).super-sume u par klikova mijenja KingRoot za SuperSU (telefon ostaje rootan). Kad odradi svoj posao, super-sume se moze deinstalirati...

Postupak nije ograicen na eMax Mini, s tim da se neki tekefoni jednostavnije (bez PCja) direktno mogu rootati instalacijom i koristenjem KingRoot aplikacije (a potom se sa super-sume aplikacijom taj KingRoot opet dade zamijeniti za SuperSU ako netko ne zeli da mu ostane doticni KingRoot).
12 godina
offline
Re: UMI eMax - review
Nazalost, stvar je u tome sto eMax mini je telefon kojeg malo tko je kupio, i nema previse iskustava.. Osobno nisam mogao odgovoriti jer eMax mini nisam ni imao u rukama..

U temi se ne pise previse jer uređaj nije nasao put do korisnika u tolikoj mjeri kao recimo neki drugi model za iste novce, tipa Xiaomi Redmi Note 2.. Osobno, moje iskustvo je i dalje super pozitivno, i dalje primarna svrha je poslovna, pa tek onda privatna, i nema niti jedne jedine zamjerke na telefon..
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice