Antena za router i pojačavanje signala

poruka: 5
|
čitano: 6.056
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Antena za router i pojačavanje signala

Kupio sam antenu TP-link TL-ANT2408CL i spojio ju na svoj Cisco EPC2325. Bila je relativno jeftina i prodavač me uvjerio da je nekih 10 000 puta jača od obične.

 

Navrnuo sam ju na router i efekt je kao da nemam antene uopće, dakle, bolje radi s onom minijaturnom. U čemu je fazon? Da li sam nasjeo na varku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Antena za router i pojačavanje signala

Ta antena je isto sa kružnim zračenjem ali zrači (ako ima to pojačanje) niže pa samim tim su ti vjerovatno slabije refleksije u prostoriji koje si dosad koristio , pogotovo ako trebaš wifi vezu na sprat.

To da je 10k puta jača je čista laž jer 3dB je duplo , 10dB je 10 puta , 20dB je 100 puta itd. a kad se odnosi na antenu to znači da više zrači u nekom smjeru tj. manje u drugom...kod omnice ( kružne) to znači da manje zrači prema gore i dolje.

Nisi prvi koji se zaletio za takvom antenicom.....nekima je pogodilo malo bolje, nekima gore, sve ovisno o refleksijama u toj prostoriji.

Još jedan problem je moguć, da antena nije tvornički ispala u milimetar pa manje zrači jer nije rezonantna ili nema otpor zračenja 50oma, pa probat sa par drugih da se vidi razlika.

Navedeni podatak u specifikaciji VSWR ( koji isto može varirati tvornički) od 1.92 : 1 je jako loš ( možda trgovački menađer misli da je to bolje napisati veće {#} ) ali 1:1 je idealno a znači da sva snaga koja se dovede na antenu biva izračena. Kod 1.92 : 1  velik dio se odbije od antene nazad u kabal prema predajniku uređaja , dakle ne bude izračen.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2014 15:48 (AF139).
15 godina
offline
Re: Antena za router i pojačavanje signala
Onjegin kaže...

..Da li sam nasjeo na varku?

- pitaš se?

zapravo nije varka, nego tvoja želja.. to ne ide tako. Yagi-omni-ext-usmjerene itd. su možda ono što želiš (btw, ne znamo tvoje želje, predpostavka 'jači signal' ili domet... i razlikuj primo-predajnik, loviti ili slati signal, problem wlana je dvosmjerna komunikacija, nije kao radio odašiljač..). Kod wlana nije problem jačina signala nego smetnje u to se broje i drugi wlanovi u okolici.. ako je blizu više wlanova tad onaj udaljeniji nema šanse (miješaju se kanali-signali npr 1-6-11), tj to je više izuzetak kad uspije. Osjetljivost antene za prijem ne eliminira smetnje zato se koriste usmjerene, dok snaga odašiljača ovisi o elektronici odašiljača (pojačalu). Usmjernena antena ima šanse na većoj udaljenosti, ali ne tamo gdje bi se mješali drugi signali, to je uobičajeno na nekoj 'livadi'..

-varka je u tome (uz 10.000), da je jeftikaner s razlogom jeftikaner, brand kao cisco ugl. ima kvalitetnu antenu koja radi optimalno (slično kao u automobilu i sl). Uz mogućnost da je kupljena neispravna-kontakt.. kod takve robe nikad ne znaš, 'najgluplji' usb/hdmi/sata i sl. kabel može biti 'pokvaren' upravo izvađen iz ambalaže, dešava se... jer takva roba ne prolazi nikakve testove čisto statistička šansa za škart. Ili da konektnor nije odgovarajućeg tipa, nema kontakta.

 

to je RM-SMI 8db @ 2.4GHz (ovisno o zemlji, uređaj može raditi na drugoj frekv, smetnje može raditi i npr telefon-baza). omni antena, pošto su generalno antene od 3-4 pa do 11-16.. db i logaritamska skala, ponekad je ta razlika brojčano 100-1000... i 10.000 puta, ponekad je samo 'reklama' koja nema veze s RL jer 'papir' (deklaracija) trpi sve, pa i izmišljene podatke. U teh.spec. originalna oprema emitira 14dbm... i navode da je jedna vanjska/odvojiva, jedna unutarnja.

- Reklo bi se s konja na magarca? S wlanom ili repetitor-ap-žica.. ili imati sreće sa signalom, antena pomaže samo zbog npr duljine kabla pa je tad (ponekad) bolja pozicija ili npr na prozoru umjesto kroz armirani zid bliže podu u prosječnom PCju na podu ili na stolu (gdje prolazi najviše el.instalacija, armatura itd..=smetnje).

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
offline
Antena za router i pojačavanje signala

Ispod sobe imam 3D TV u dnevnom boravku i želio bih slati HD3D saržaj (i više ukoliko to Wi-Fi može podržati), a tri zida dalje na istom spratu imam sestrinu sobu u kojoj također trebam dobar signal (za sestrin mobitel).

 

Šta da kupim s dobrim odnosom cijene/kvalitete da bih osigurao dobar signal u ove dvije prostorije?

 

Probao sam pomicanjem routera u razdaljini od 2 metra (bliže jednom ili bliže drugom) i situacija ja ili/ili, isključivo.

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
offline
Re: Antena za router i pojačavanje signala

...za početak  probaj poleć antenu rutera u horizontalni položaj ali tako da je smjer sestrine sobe okomit na antenu pa vidi jel pomoglo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice