Kako pingati externu IP adresu rutera

poruka: 3
|
čitano: 3.402
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Kako pingati externu IP adresu rutera?

Pozdrav, pokušavam pingati vanjski interface rutera ali neuspješno. Kada sam spojen na LAN ping naravno prolazi ali kada sam spojen na vanjsku mrežu ne uspjevam.

 

Koji je razlog? Dali postoje nekakve zabrane od strane providera?

 

Hvala,

 

mmiklauz
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Kako pingati externu IP adresu rutera

1. Koju adresu pokušavaš pingati?

2. Odakle?

 

Odgovor ti je: firewall je kriv

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Kako pingati externu IP adresu rutera?

-da bi router (firewall) dozvolio pinganje s wan porta, to mora biti omogućeno-dozvoljeno.. defaultno je onemogućeno (kao sve povezano s wan portom, ddos itd).

-ako router (firmware-soft-opcije, ICMP rulovi) dozvoljava podešavanje, tad možeš podesiti-aktivirati i tek tad će pinganje davati odgovor.

-ponekad (ovisno o opciji..) moraš kreirati 'vajski ip-port', defautl 0.0.0.0 tj znači disejblano, bilo koji drugi znači enejblano, tj to će biti adresa na koju se ping forwarda-propušta...

-ping je samo jedna od opcija.. za svaku stvar (port) moraš dozvoliti konkretan port, npr :80, 23 itd.. ovisno što želiš otvoriti za WAN port ili je to ponekad pod DMZ i sl. dok ne definiraš, disejblano to je ugl pravilo za svaki router (soft-firewall), dok s interne LAN strane ugl sve defaultno radi.

-da bi to provjerio, moraš imati neku 'treću' liniju.. npr mobač jer sve ostalo si s ove strane LANa/wlana.. interno.

-u routeru se može vidjeti trenutna vanjska ip, kad nisi za routerom, trebaš neki vanjski servis kao dyndns... preko kojeg ćeš saznati trenutni wan-ip.. zgodno je kad router ima internu mogućnost-trigger za taj event tj na promjenu vanjskog ipa npr poslati e-mail.. i tad ne moraš koristiti neki treći servis ili biti za routerom. (npr Fritz! router ima opciju..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice