Otvorio sam ovu temu kako biste svi izmijenili svoje recepte!Ja ću krenuti prvi:
ODRESCI S GLJIVAMA
Sastojci za 4 osobe:
- 4 goveđa odreska od po 150g
- 20 g brašna
- mesni ekstrakt
- 1,5 dl brandyja
- 500g uzgojenih gljiva
- 4 žlice mlijeka
- 1 luk
- 1 dl vrhnja
- 25g suhih gljiva
- 80 g maslaca
- 1 češanj češnjaka
- 1 ljutika
- 1 svežanj peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
Priprema:
Očistite svježe gljive i narežite ih na tanke ploške.Suhe gljive namačite u mlakoj vodi barem 20 min.Očistite luk i češnjak,operite ih i usitnite.
U tavi na 30g maslaca i ulju popržite usitnjeni češnjak i luka potom dodajte svježe gljive.Sve zajedno pržite nekoliko minuta.
Smanjite vatru,dodajte suhe ocijeđenegljive,vrh noža mesnog ekstrakta i papra.Polijte mlijekom i vrhnjem te kuhajte na umjerenoj vatri 8 min.Pospite opranim i usitnjenim peršinom.
Očistite i usitnite ljutiku, a goveđe odreske pobrašnite.Zagrijte preostali maslac u drugoj tavi i popržite ljutiku.Dodajte odreske pa ih jednako popržite s obje strane.Posolite,popaprite i polijte brandyjem.
Dodajte gljive, pustite da se okusi pomiješaju,jelo premjestite u tanjur i poslužite vruće.