Promjena vlastitog imena

poruka: 13
|
čitano: 652
|
moderatori: DrNasty, F1-IVO, Danny_HR, pirat, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 mjeseci
Promjena vlastitog imena

Ako je itko imao iskustva s promjenom imena ili možda ako zna postupak, bio bih zahvalan da navede.

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
2 godine
protjeran
Re: Promjena vlastitog imena
KKristijan kaže...

Ako je itko imao iskustva s promjenom imena ili možda ako zna postupak, bio bih zahvalan da navede.

u gradskoj upravi se propitaj,ali prvo dobro razmisli..

15 mjeseci
Promjena vlastitog imena

Hoću samo maknut jedno slovo (j)

2 godine
Promjena vlastitog imena

Narodne novine 69/92

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
3 godine
Promjena vlastitog imena
Pa meni je bolje kristijan nego kristian.
2 godine
protjeran
KKristijan kaže...

Hoću samo maknut jedno slovo (j)

procedura,a kad dobiješ rješenje o promjeni,morat ćeš u neke sržavne službe odnijeti kopije..u rodnom listu će ti uvijek pisati original,sa napomenom o promijeni.Po meni-ne isplati se.Ako ti je u nicku ime,ništa mu ne fali..ostavi ga...

2 godine
protjeran
mar123 kaže...
Pa meni je bolje kristijan nego kristian.

i meni..{#}

15 mjeseci
Promjena vlastitog imena

Razlog...(nervira me engleski izgovor mog imena, a i koncentracija Kristiana je manja nego Kristijana)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 1:09 (KKristijan).
3 godine
Promjena vlastitog imena

I meni je puno bolje Kristijan nego Kristian, osim ako nisi stranac, ali eto, 100 ljudi 100 ćudi.

xfire: triplex667 |||||||||||||||||||||| EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011.
2 godine
KKristijan kaže...

1. Kandidat(kinja) za promjenu imena mora biti punoljetna osoba (18+). Ako je podnositelj zahtjeva maloljetan (ili djelatno nesposoban), za promjenu imena treba suglasnost roditelja/staratelja.

2. Cijeli postupak se izvodi u nadležnom matičnom uredu. Tu se ispuni jedan obrazac i potrebno je između ostalog navesti i razlog promjene imena. Najbrže za razlog prolazi obrazloženje tipa: "Svi me tako od malena zovu", "Želim krsno ime" i sl.

3. Predmet se riješava u roku od 30 dana, a koliko traje i rok za žalbu! Znači, ako ti se npr. roditelji ne slažu s tvojom idejom, mogu uložiti žalbu.

4. Kad dobiješ riješenje, jedna kopija ide uredu za obranu (za vojnu evidenciju) i jedna na MUP.

5. Sa riješenjem je potrebno izraditi sve osobne dokumente ponovo, ali sa novim imenom, naravno.

Ako si još mlad, pa nemaš račune po bankama, kredite i sl. onda je to relativno lako za izvesti, a što si stariji, procedura je nešto dugotrajnija zbog veće količine dokumenata na kojima moraš mjenjati ime.  

2 godine
protjeran
KKristijan kaže...

Razlog...(nervira me engleski izgovor mog imena, a i koncentracija Kristiana je manja nego Kristijana)

hajde,hajde,ime ti je sasvim ok,a to j doista,bar meni olakšava izgovor,bar kod nas.Što bi tek rekli brojni Ivice,Marko-i,Josip-i,itd,itd..savjet,ostavi kako je..nema te što nervirati.Nitko od nas imenom nije unikat.{#}

15 mjeseci
Promjena vlastitog imena

Stvar je u tome da jos nisam ni osobnu izvadio (a davno sam trebao ) i istekla mi je putovnica, a kako planiram studirat vani, usput mi se posloži da nemoram mjenjati hrpu dokumenata, a imam promjenjeno ime...

Inače hvala svima na pomoći.

2 godine
KKristijan kaže...

Stvar je u tome da jos nisam ni osobnu izvadio (a davno sam trebao ) i istekla mi je putovnica, a kako planiram studirat vani, usput mi se posloži da nemoram mjenjati hrpu dokumenata, a imam promjenjeno ime...

Inače hvala svima na pomoći.

Onda to napravi odmah, jer si u situaciji kao i ja kad sam mjenjao ime, pa se sve svelo samo na jedan obrazac. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice