Simulatori leta

poruka: 10
|
čitano: 6.422
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
offline
Simulatori leta

Otvaram ovu temu za raspravu o smilutorima leta.Od civilinih u oko mi je upao Microsoft Flight Simulator,te sam nesto malo isprobao ga davno igrati.2006 većinom sa jednostavnom jedrilicom.Ono što me u posljednje vrijeme okupira jest DCS A-10C Warthog odličan combat simulator leta.Kakva su vaša iskustva i koji vam je do sada najdraža simulacija?Podjelite iskustva,

PS još neki od combat flight simulatora su DCS: Black Shark, DCS: Black Shark 2 (an updated version of DCS: Black Shark), DCS: A-10C, DCS: P-51D, DCS: Combined Arms, Flaming Cliffs 3.

 

 
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Simulatori leta

Vidim da je poprilična gužva na ovoj temi :)

 

Letim u FSX-u nekih šest godina, prije svakodnevno po nekoliko sati, pa sam onda tijekom studiranja letio po sat vremena na dan, a sada malo manje (svaka 3-4 dana). Kad je izašao A-10C za DCS prebacio sam se uglavnom na njega i proveo do sada poprilično vremena u druženju s dotičnim.

 

U početku me na instalaciju FSX-a potaknula ljubav prema svemu što leti. Kada čovjek počinje sve više proučavati sve vezano uz avijaciju i ukoliko u sebi posjeduje tu tehničku žicu koja mu omogućuje da brzo shvati fizičke zakone vezane uz letenje, kako funkcioniraju različite vrste motora, radio navigacija i računalni sistemi u novijim zrakoplovima, onda ona početna fascinacija zrakoplovima postaje puno više od toga. Poželiš i ti isprobat u praksi to što si pročitao u knjigama i na raznim člancima (planiranje letova, korištenje radio navigacije, instrumentalno letenje itd). A budući da nismo svi rođeni potpuno zdravi ili u dobro financijski potkovanim familijama, ne ostaje nam drugo nego prihvatit se simulatora i barem tako iskusit i uživati u svemu tome.

 

Nakon svladavanja letenja na default zrakoplovima iz FSX-a polako sam ih brisao i prelazio na dodatke, instalirao nove predivne teksture (izvedene od zračnih snimaka), pa zatim dodatke kao REX (Real environment xtreme) - nove teksture za vodu, piste, oblake, meteorološke pojave itd, pa zatim dodaš i poneku svjetski poznatu zračnu luku napravljenu do sitnih detalja, pa razne zrakoplove koje god poželiš. Na kraju od osnovnog FSX-a ostane skoro ništa :D Instaliraš FS Recorder koji omogućuje snimanje leta i kasniji let u formaciji u singleplayeru, pa neki Panel maker da napraviš avioniku za dodatni monitor, nemoš sve na jednom gledat, pa AICarriers dodatak da dodaš nosače i iskusiš nezaboravno iskustvo spuštanja Horneta na Nimitz u punom pogonu i s prepunom palubom. Onda ti je pun kufer pa napraviš i ozbiljniji kokpit s nekoliko kompova, nekoliko monitora, kvalitetnim hotasom, tiskanim pločicama i desecima sklopki spojenih na njih, sjedištem iz autobusa prerađenim u Martin-Baker ejection seat, trakama remove before flight sve po sobi itd :D.

 

Trenutno u FSX-u letim na: Aerosoft A320 i A321 Extended, Carenado CT182T Skyline, PMDG 737-800/900 i na RealAir Spitfire. Koristim REX i dodatne teksture za Švicarsku, i Nimitz nosače (F/A-18 koristim samo radi toga, inače je totalna pušiona).

 

Evo par screenshotova koje sam prije dvije godine uzeo leteći u FSX-u. http://imgur.com/a/fchyr#0

Dodao sam kasnije WW2 ugođaj za Spitfire :)

 

 

Kad se zaželim ratovanja i upotrebe ubojitih sredstava, lijepo pokrenem DCS, zajašem A-10C i zaboravim na FSX :)

 

U A-10 za DCS sam se stvarno dobrano uživio i predstavlja mi pravo zadovoljstvo. Nakon završenih tutoriala krenuo sam u stvaranje vlastitih misija i u njima polako uvježbavao svako oružje. Sada sam poprilično dobar u dotičnom. U biti naučio sam pravilno koristiti GAU-8 u svim modovima ciljanja, rakete iz sačastih lansera također u oba načina ciljanja, laserski navođene bombe, nevođene bombe, inercijske bombe, kazetne bombe, Maverick, Sidewinder, IR i radarske mamce, fosfor osvjetljivače, ne znam dal sam još nekaj zaboravil, al u biti sve od navedenog je jako zabavno koristiti kada sve pravilno naučiš. Ako imaš kakvo pitanje u vezi korištenja neke od nabrojenih sredstava, samo pitaj. Vjerujem da si sve svladao budući da je sustav pomoći u smislu tutorijala i opširnog priručnika stvarno odličan.

 

Najviše volim izmislit neki konflikt u Gruziji i kao metu odredit par skladišta oružja (lijepi vatromet od par minuta nakon kaj stresem dva komada GBU-31 od po jedne tone na njih :) ) Oko tih skladišta stavim nekoliko AAA jedinica koje prije bombardiranja neuraliziram s par AGM-65, možda i koju strelu stavim jer volim osjećaj kada izbacujem mamce i okrećem se oko ramena izbjegavajući tu đubrad, nezaboravno :). Pa u blizinu ubacim AWACS koji mi nakon bombardiranja javlja da je u blizini par SU-25 (tako ih namjestim da dolete u taj prostor nakon par minuta). Zatim slijedi zračna borba najboljih jurišnika istoka i zapada, opet zvukovi upozorenja u slušalicama, izbjegavanje njihovih R60-ki i topa, onda kada se prvom zakačiš na rep i čuješ promjenu u pitchu iritirajućeg zvuka IR tražila, pritisak na tipku, deranje Fox-2 iz sveg glasa i predivan osjećaj lansiranja Sidewindera, pa Fox-2 again. Đubre baca mamce, izbjegava prvu, ali zato dobiva drugu, predivna eksplozija s karakterističnim zvjezdastim izbojem, pilot iskače, dereš se Splash One, good kill. Još ostaje jedan, ostaješ bez sidewindera, prebacuješ na top, mučiš se da ga lociraš, konačno tally, manevriranje, prebacuješ HUD predikciju putanje na SU-25 mod kačiš se na rep i prašiš. Nakon kaj središ zadnjeg, zoveš AWACS da ti da koordinate najbližeg tankera kojeg smjestiš da kruži u blizini. Odbaciš višak ubojitih sredstava, kontaktiraš tanker, natankaš se za povratak doma i sa smješkom na licu spuštaš mrcinu u Tbilisi. I onda te stara zove na večeru :D

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 2:09 (JTAC).
12 godina
odjavljen
offline
Simulatori leta

da li netko ovdje ima iskustva sa X-plane-om kakav je UI je li mozda napravljen kao u A-10C da je klikabilno?vidim da puna instalacija ima 78 gigabytea?Ako je netko igrao neka baci ovdje koji dojam.

http://en.wikipedia.org/wiki/X-Plane_%28simulator%29

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Simulatori leta

Letio sam sam neko vrijeme s X-Planeom, no to je bilo prije vise godina. Do nedavno nisam imao dovoljno dobar hardware da bi se upustio u svijet simulacija. Bilo kako bilo, nakako sam skrpao opremu pa opet malo gledam FSX i XPlane. Iznenadilo me da nakon toliko godina FSX jos uvjek parira XPlaneu iako je FSX napusten projekt. FSX ima nevjerojatan comunity koji ga odrzava na zivotu vec vise od 6 godina nakon gasenja sluzbene podrske. Preporucujem za usporedbu progooglati "FSX vs X-Plane", sadrzaj iza prvih nekliko linkova dobro opisuju stanje stvari. U X-Planeu i FSX-u je barem 90% kontrola klikabilno, ali nisam siguran da li su bas sve. Uglavnom, sto se tice civilnih simulacija letenja malo sam se razocarao. FSX je napusten, a X-Plane mi se ne cini dovoljno zreo da ga suvereno zamijeni. Prije nekoliko godina je izgledalo da ce pojesti trziste koje je drzao FSX no to se nije dogodilo.

 

S druge strane ekipa u Rusiji radi punom parom. Ima nekoliko firmi koje su najbolje u tom poslu Eagle Dynamics, 777studios i 1C Game Studios. (Ovi potonji su se izgleda mergali pa ekipa sada zajednicki radi na novom nastavku IL2). U proslosti su simulacije vojnih zrakoplova fiziku letenja, procedure i detalje zrakoplova stavljale u drugi plan, no to se promijenilo. Danas su u tome ravnopravne ako ne cak i bolje od civilnih.

Preporucujem pratiti razvoj IL2 Battle of Stalingrad za koji dan ce izdati early release. Odlican je i Rise Of Flight s avoincicima iz WWI.

DCS ima seriju do u najsitnijih detalja simuliranih aviona. Ja sam naime kao i kolega JTAC pao na A-10C. JTAC, kad mi stigne TM Warthog (trebao bi kroz koji tjedan) ako budes slobodan, mogli bi mozda poletjeti u muliplayer-u da mi pokazes par caka.

 

Za savjete oko letackih cimulacija mozda je najbolje obratiti se na specijalizirane forume kao sto su http://2ndvarp.net/forumdisplay.php?4-General-forum ili http://zrakoplovni-forum.hr/forum/.

 

Zivjeli!

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 2:06 (marluk).
 
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
offline
Simulatori leta

ima li ikakvih novosti oko implementiranja oculus rifta za ovake simulacije posebice ovdje mislim na dcs a-10c bilo bi odlicno,sta od dodatne opreme jos koristite?bas gledam sad neka dcs videa i sama simulacija je zakon kako je zabavna

 
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
offline
Simulatori leta

i da da ne zaboravim koga zanima moze isprobati ovu free verziju i okusati se u vodama simulatora leta

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Combat_Simulator

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Simulatori leta
Nitro233 kaže...

ima li ikakvih novosti oko implementiranja oculus rifta za ovake simulacije posebice ovdje mislim na dcs a-10c bilo bi odlicno,

To je praktički zagarantirano. Većina simulacija već sada ima detaljan prikaz kabina/kokpita, tako da je buduća integracija sa Riftom posve logičan slijed događaja.

 

Simulacije tipično uvijek među prvima uvode podršku za kojekakav opskurni hardver koji za cilj ima povećanje "imerzivnosti".  Recimo TrackIR dobro prolazi u tom žanru...

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 19:30 (rustweaver).
12 godina
odjavljen
offline
Simulatori leta

jedan kanal od pravih pilota koji tu i tamo naprave koji stvarni let sa simulacijom combata u zraku sa propelerskim avionima (world war 2 style),a cesto igraju dcs

https://www.youtube.com/channel/UC7lK8qHqm21bv2jW6TKdNKA

stvarno su majstori u svom zanatu

 
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
offline
Simulatori leta

Prodajem: Microsoft flight simulator x gold edition za PC,original sa cd-kljucevima za online, 100 kn.

 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Simulatori leta

Odličan mi je DCS. Tu sam bio naučio vozit a10c i suhoj-25 no što se tiče misija, samo sam prvu sa a10c prešao. Preteško je. Naučit vozit je teško, no još combat je ajme meni. SAM rakete vrebaju svagdje a ti trebaš po jednoj misiji potrošit ohoho vremena, par sati. Jer digneš se u zrak, dok nađeš metu, ispališ još par meta i vozi nazad na reload i refuel i tako par puta. Dosada.

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice