The Somme

poruka: 2
|
čitano: 1.195
|
moderatori: DrNasty, Danny_HR, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
The Somme

The Somme je indie igra koja je u izradi od strane mladog TopHat studia kojem je ovo i prvi projekt.

 

Ono što je najviše zaintrigaralo gamersku scenu je "setting" u kojem će ova igra biti postavljena, a to je WW1 ili Prvi svjetski rat, a sveopće je poznato da je na današnjoj sceni veoma mali broj igara takvog tipa.

Igra je FPS tipa i vjerovatno će biti multiplayer only iako je primjetna želja publike i za singleplayer kampanju, ali kako stvari stoje sada to se neće dogoditi po izlasku igre. The Somme prati poznate historijske bitke iz Prvog svjetskog rata popraćene detaljno kreairanim i animiranim likovima, ali i vojnoj opremi. 

Ono što je obećano i spada u jedne od glavnih elemanta su : imerzivne multiplayer bitke, mogućnost korištenja tenkova i konjice, 4 frakcije sa jedinstvenim arsenalom oružja i opreme, 4 unikatne klase koje će se moći koristiti ( medic, infantry, heavy gunner, officer ) i sve to popraćeno i izgrađeno u Unreal Enginu 3.

 

Igra je trenutno na Greenlightu i kako stvari stoje veoma bi ubrzo trebala biti i odobrena jer su reakcije publike izrazito pozitivne, a i sama igra je na putu da u samo nekoliko dana uđe u TOP 20. Pored toga uskoro je planirana i Kickstarter kampanja i ukoliko igra zadrži ovakav tempo onda je sigurno da bi veoma lahko mogla preći i traženu cifru.

 

 

 

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
offline
The Somme

Igra je prihvaćena na Steamu preko Greenlighta prije neke dvije sedmice.

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice