Čuo sam da stalno punjenje baterije šteti bateriji. Pa sam sad izvadio bateriju i radi bez nje i zanima dal mogu tako radit dal će laptopu šta bit bateriju bi vraćo samo ako negdje nosim laptop
Laptop koristit bez baterije dok je na napajanju
- poruka: 7
- |
- čitano: 1.537
- |
- moderatori:
DrNasty, F1-IVO, scorpion667, Danny_HR, pirat
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Laptop će se odlično nositi sa tom situacijom. A i ideja sa odmaranjem baterije me mudra i isplativa.
Samo ti kao korisnik ne smiješ zaboraviti da se bez baterije laptop gasi kao desktop računalo ako ostane bez struje.
Jedno pitanje u vezi toga, da li se može umetnuti baterija dok je laptop na punjaču pa onda ištekat punjač?
Baterija se ne koristi dok je laptop na punjaču, daklem niti se ne puni. To je bila stvar kod prestarih laptopa kad se trebalo vadit bateriju.
Jedino je uputno svremena na vrijeme koristit lap na bateriji.
Baterija se ne koristi dok je laptop na punjaču, daklem niti se ne puni. To je bila stvar kod prestarih laptopa kad se trebalo vadit bateriju.
Bateriji šteti toplina, a u blizini su joj 2 jaka izvora topline.
Bateriji šteti toplina, a u blizini su joj 2 jaka izvora topline.
Baterijama kapacitet ubija više hladnoća. Imam doma i HP-a starog preko 4 godine i većinom je na punjaču, bateriija je stalno unutra i dan danas izdrži oko sat vremena bez beda (kad je bio novi držala je oko 1.6 h.). Bolje da je u lapu i da se lap svako malo koristi na bateriji(bitno je samo da se ne isprazni do kraja). Stajanje baterije negdi sastrane će ju isto "ubit" s vremenom, + računaj s tim da su ti konektori u lapu "goli" kad je baterija vani i samim time su više izloženi vlazi u zraku i oksidaciji, em ti se prašina lakše navuče u lap.
Zato ja velim, ćeraj dok ide, malo na adapter malo na bateriju, dok rikne kupiš drugu, nisu više ni baterije tak skupe. :-)