Problem s laptopom

poruka: 5
|
čitano: 1.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Problem s laptopom

Laptop je Acer 5737Z.
Problem: Prilikom paljenja je pištao (bi-bi-bi-bi..) te nakon nekog vremena prestao i podigli se windowsi. Kako sam trebao instalirati nove windowse, prvo sam ga želio rastaviti, očistit ventilator, pastu,.. Prilikom rastavljanja vidio sam da je vjerojatno bio polijan, jer se na tipkovnici nalazio ljepljiv sadržaj, ko od kole.. Kad sam sve očistio, složio sam ga bez tipkovnice, nju nisam stavio. Zvuk je nestao kod paljenja. Stavim usb sa windowsima 7, pokrenem, iskopira file-ove, i negdje prije instalacije se ugasi laptop. Pokušam još par puta, problem ostaje. Kako sam obrisal particije na disku, windowsi su nestali pa ne mogu probati dal podiže stare windowse. Zamijenim hard, isto.
Što mislite?

 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Re: Problem s laptopom

Pokusaj s medija podici neku live distribciju pa vidi stabilnost kao i ispravnost tipkovnice. Kod ovakvih situacija puno toga moze uticati na "rusenje"; temporatute, disk, RAM, polivena tipkovnica... eliminiraj, sretno!

9 godina
neaktivan
offline
Problem s laptopom

Primijetio sam da kad je hladan laptop, najduže radi bez da se ugasi. Onda se nakon nekog vremena ugasi, i poslije stalno se gasi nakon što radi 1-2 min. Sad dal su temperature...
Jedino kad ga upalim i uđem u BIOS radi bez gašenja. Da su temperature u pitanju gasio bi se i onda.
Čudno mi je. Probat ću RAM zamjenit ako nađem koji što odgovara, i opet sve rastaviti.

 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Re: Problem s laptopom

Tipican problem pregrijavanja, uzmi u obzir da u BIOS-u komp "nista ne radi" a i ventilatori u BIOS-u cesto znaju vrtjeti najvecom brzinom!

Instaliraj nesto od softverea za HW nonitoring i prati temperature, vjerojatno po neznam koji put na forumu ne treba napominjati preventivno periodicko ciscenje sustava hlađjenja. Valjda si pri sastavljanju lapa nakon ciscenja pastu, heatsink i termalne elemente adekvatno slozio na svoje mjesto, reci ce ti HW monitor!

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2014 18:46 (Hardwhelper!!!).
9 godina
neaktivan
offline
Re: Problem s laptopom

Oćisti gumb za pokretanje laptopa tipkovnica ti je 100% bila zalivena jer sam imao isti problem kada pokrećeš windowse gumice ispod tipki tipkovnice su ostale zaljepljene za tipkovnicu pa laptop poćne pištati samo dobro oćisti gumb za napajanje i nadam se da će se problem rješiti!! I moguće je da se pregrijava ako ima još vlage u matičnoj pa se stvara kratki spoj.

 

 

 

jaaa
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2014 21:09 (pajapatak1).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice