PC na android audio stream (WIFI)

poruka: 1
|
čitano: 3.164
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
PC na android audio stream (WIFI)

Ola.

Prvo da pitam da li netko zna kakvu aplikaciju za android mobilne uređaje i popratnu server aplikaciju koja bi stream-ala audio sa računala na mobilni uređaj, te tako pretvorila mobitel u svojevrsne bežične slušalice?

Osobno sam pretražio net uzduž i poprijeko i nisam našao ništa; na xda developers ima nekoliko tema pokrenutih sa sličnim/identičnim zahtjevima drugih korisnika, ali nikakvog pametnog riješenja do sad.

 

Možda bi netko tko ima znanje programiranja bio zainteresiran razviti takvu aplikaciju, jer sam siguran da bi bilo dosta interesa (zapravo dosta interesa već i postoji).

Za slučaj da netko ima interesa, evo neki moj opis što bi aplikacija trebala raditi:

1. jasno mi je da bi s obzirom da je u pitanju straming, najvjerojatnije postojalo neko kašnjenje zvuka, ali za osnovnu primjenu (gledanje filmova, muzika i sl.) bi bilo upotrebljivo, pošto dosta video playera ima mogučnost podešavanja delaya između videa i audia (npr. VLC player).

 

2. glavna primjena bi bila to da mobilni uređaj pretvorite u bežične slušalice; npr. ako živite u stanu sa dosta osjetljivim susjedima (kao ja), a želite sa prijateljima pogledati neki film, onda bi umjesto razvlačenja hrpe kablova za slušalice, svi se mogli preko WIFI-a spojiti na server aplikaciju, te stramati audio na svoje mobitele, te ih koristiti ko bežične slušalice (djelomično bežične; još bi uvijek bila žica od slušalica do mobitela, ali je to bolje riješenje nego žica od slušalica do kompa).

 

3. pošto osobno puno radim za računalom, a dok radim volim slušati muziku dosta glasno, dogodilo mi se da par puta nisam čuo mobitel kako zvoni. A ako si prebacim muziku na mobitel, onda moram gasiti mob i skidati slušalice, te stavljati slušalice od kompa, ako npr. želim nešto pogledati sa kompa. Znam, znam; mnogi bi sam mogli reči "e, jesi lijen; kakav je to problem napraviti??" Nije problem, ali bi bilo zgodno imati na taj način povezano računalo i mobitel, a kao što sam spomenuo pod br. 2, primarna namjena bi bila za gledanje filmova, bez natezanja sa žicama (a bežične slušalice su podosta skupe)

 

4. u osnovi, trebala bi postojati aplikacija na računalu koja bi slala audio preko WIFI-a na mobitel, te omogučila spajanje više mobitela. S obzirom da bi bio u piranju prijenos preko WIFI-a, pretpostavljam da neki dodatni downsapling nebi trebao biti potreban, ali ako bi, onda nebi škodila ni mogučnost odabira bit rate-a.

 

Sad, kolko je to sve skupa komplicirano za napraviti, ne znam jer nisam programer, ali bi to bila zgodna upotreba mobitela u kombinaciji sa HTC računalom, jer mobitel možete koristiti i kao WIFI tipkovnicu i miša za upravljanje računalom (takvih aplikacija već postoji nekoliko), te bi u jednom imali i "daljinski" za HTC računalo i bežične slušalice.

 

P.S. Evo google search rezultate na ovu temu: REZULTATI čisto da podkrijepim onu tvrdnju da postoji interes za tako nečim.

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2011 3:40 (Berko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice