Kako ste počeli s programiranjem, kojim jezikom, kakva sjećanja imate o tim prvim susretima :)
Meni kao najstariji susret ostaje RPG na Digitalovom VAX-u kod starog u firmi, kasnije ide QBASIC u DOS-u, C, pa Pascal u školi...
Ja nisam nikad VB koristio dulje od sat vremena. OK, VBA kroz Excel je bio jako zanimljiv, ali nedovoljno atraktivan za ozbiljnije stvari.
Ja sam počeo ko mali sistemaš... instalacije i reinstalacije ovoga-onoga :D pa onda igranje tim RPG-om.. pa nanonšenje štete podacima :D (išao probati format)...
Onda sam krenuo pisati svoje skripte za shell, pa programiranje u C-u.. osnove. U školi je krenuo Pascal, pa odmah C++ u slobodno vrijeme.
S C++om je došla želja za ozbiljnim stvarima pa sam pokušavao raditi igre (kao strastveni gejmer), modove, trainere, crackove (sjećam se svog prvog JE/JNE switchanja za Quake CD)...
Kasnije sam naletio na OpenGL i DirectX od kojeg sam odustao u korist prvome. Tada je DX bio verzija 6 i 7 i činio mi se jako konfuznim.
Dok sam pokušavao pisati svoj engine za igru (na kraju sam nešto sitno i uspio), naučio sam i zavolio asembler. Osjećaj kontrole i kirurške preciznosti brzo je doduše zamijenio Delphi jer sam počeo zarađivati prve novce znajući Pascal (Delphi još uvijek ima poširoku zajednicu programera). Ubrzo sam Delphi zamijenio Borlandovim C++om i VCL-om jer sam bio pod nekim mladenačkim dojmom da Delphi baš i nije nešto.
Nakon C++a i nakon što sam nažalost skužio da od 3D-a u Lijepoj našoj baš i nema kruha, prebacio sam se na web, PHP, a kasnije i evo sve do danas C#.

)

)

ne znam.. nekak mi je najdraži VB2008 za slagat windows-based aplikacije koje barataju s nekom bazom podataka (može i preko .NET-a pa kao web stranice).