Da li da nastavim sa C# ili da na novo krenem C++?

poruka: 3
|
čitano: 2.529
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Trebam savjet

Imam 13 godina, sa ~7 godina sam naucio neke najosnovnije dijelove hardwarea, onda sam presao na igranje igrica, pa sam naucio kako crackirat igricu, pa sam poceo ucit neke stvari u Windowsima, pa kratice u Windowsima (keyboard), krenuo sam na tecajeve informatike, poceo ucit u Flashu, osnove sam naucio, kad sam dosao do javascripta, prof. me prebacila na Ms. Logo, pa sam nakon nekog vremena poceo ucit i Pascal paralelno s Logom, sad se natjecem u Pascalu i Logu (Infokup), postizem dosta dobre rezultate, tokom ovog ljeta sam poceo ucit sam preko Youtube tutoriala VB (VS 2010), to je bilo dosta lagano, pa sam poceo s C# (VS 2010). Ostao sam na C#, svaki dan nesto novo naucim, napravio sam "igricu" - kasnije o njoj, i par programa (nista ozbiljno). E sad me zanima kako da pocnem radit s OpenGLom ili necim, dakle kako da nesto najosnovnije o programiranju grafike naucim? Gdje da pocnem? Da li da ucim C++ ili da ostanem na C#u?

"Igrica" koju sam napravio je prilicno jednostavna, ima bugova, ali sam sasvim zadovoljan s rezultatom.

Link za "igricu": http://www.mediafire.com/?epxifbsfxku4spf --- Treba vam .Net Framework 4, verzija za 2.0 ima vise bugova.

Virus scan: https://www.virustotal.com/file/a5f8863c68be03a3eb8b94e31f9493737ab445ebd6b9d9558f9dc8d3dba06f7a/analysis/1328795059/

 

Mozete primjetit da se loptica ne pomice bas glatko, posto je picture box, timer ju pomice dok je tipka spustena za 5px. (wasd ili up, left, down, right)

Loptica svaki pixel za koji se pomakne provjerava pixele u tom smjeru, da li je pixel crn ili bijel, mape su napravljene u Photoshopu, kao jpg slike.

Napravio sam jos pokraj toga i program koji radi screenshotove - Stavlja ih gdje odaberete u kojem formatu odaberete, bilo gdje na ekranu mozete stisnut S + C i napravi screenshot.

...I jos par programa koje ne vrijedi spominjat.

 

Molio bih nekoga da mi opise koliko je tesko radit s OpenGLom, s cim drugim mogu radit? OpenGL i DX su mi jos uvijek nepoznati pojmovi.

Za pocetak, kako bih mogao lopticu iz ove igrice napravit da se mice gladje, ali brzo? Kako drugacije, dakle da nije picture box?

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 16:10 (Trubilo4).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Da li da nastavim sa C# ili da na novo krenem C++?

Bump.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Da li da nastavim sa C# ili da na novo krenem

Po vlastitom iskustvu mislim da bi trebao nastaviti sa C#. Ja sam dosta dugo, 2-3 godine programirao u C++ i DX-u radeći vlastiti engine, međutim kad sam se počeo raditi u C# sve je išlo puno lakše i brže. Što se tiće performansi između C#i C++ one su po meni u današnje vrijeme zanemarive. Dok sam ja programirao u .NET 1.1 na pentiumu 3, mapa iz Quake3 igre koju sam koristio za testiranje engina se vrtila na solidnih 100ak fps-a.

Dakle po meni ti je najbolje nastaviti sa C# i da počneš učiti DX, ili XNA koji je dosta dobar i jednostavan za izradu igre. Što se tiće DX-a microsoft je koliko se sjećam prestao sa podrškom za DX što se tiće .NET platforme, međutim postoji open source framework SlimDX koji se koristi za komunikaciju sa DX-om.

Što se tiće pomicanja loptice u tvojoj igri, samo proguglaj "2d character movement", evo jedan od linkova u kojem možeš vidjeti matematiku za pomicanje http://www.xnadevelopment.com/tutorials/thewizard/theWizard.shtml.

 

Checked-out since 1983
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice