GPU 100% na idle

poruka: 5
|
čitano: 1.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
offline
GPU 100% na idle

Imam GTX 660 i koristio sam 353.62 driver (win 10) i primjetio sam da mi je u World of Tanks fps pao sa cca 55 na 18. Provjerio sam temperaturu na afterburneru, bila je 72°C, 100% usage. Smanjivanje postavki nije mjenjalo ništa, reinstaliro sam cjelu igru, ništa. Upalio sam Metal Gear Solid V Phantom Pain - uvjek sam imao stabilnih 60fps, sada sam imao manje od 20. Napravio sam update drivera na najnoviju verziju, opet isto, napravio sam reinstall istog drivera, vratio na stari driver - opet ništa.

Restarto sam komp i čekao da vidim što će se desiti i sada vidim da mi je odjednom gpu usage skoćio sa 1-3% na 95% temp 72°C nakon nekih pola sata korištenja kompa (slušanje pjesama na yt, čitanje po netu...), a nisam ništa napravio/pokrenuo. 

 

Čitao sam da je moguć problem u svchost.exe ali sam skenirao sa malwarebytes i avirom - ništa, provjerio sam lokaciju svakog od svchost.exe procesa i svi su u system32. 

 

EDIT: koristim Process Explorer da vidim koji proces koristi gpu, ne pokazuje niti jedan dok MSI Afterburner prikazuje 95% i čuje se buka od grafičke kartice, inaće ju nisam nikada čuo. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 3:06 (headshot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
GPU 100% na idle

Kad si već sve proba probaj i winse nanovo instalirat jer to je garant neka viroza.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
Re: GPU 100% na idle

Skenirao sam sa RougeKiller-om (odličan program) i našao nešto (neznam točno što, samo znam da mi je nepoznato bilo i da sam obriso :D ). I sada radi odlično, gpu više nije na 95%+ i temperatura je 34°C na idle. 

10 godina
offline
GPU 100% na idle

.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
GPU 100% na idle

Pozz ekipa

 

Trebao bi malu pomoć oko laptopa. Nedavno sam kupio ASUS G771JW.

Unutra je: i7-4720HQ 2,6GHz (8 CPU)

         12GB RAM

         nVidia GTX 960M 4gb (DDR5)

         SSD 256gb i HDD 1tb

         Win 7- 64x

 

Što se tiče konfiguraciju nemam se kaj brinut oko posla ili igranja,pošto sam grafički dizajner, sa vremena na vrijeme volim zaigrat nešto, stoga prvo sam krenuo sa Steam-om , Heros and Generals , sve na high i super je ima oko 120fps-a... lag svakih 3 sec, reko dobro upalit ću vertical sync, ništa. Bila grafika smanjena ili povećana nema veze. Iskreno probao sam dosta stvari i ništa nije pomoglo. Mislio sam možda je laptop pokvaren ili nešto, budem ga odnio na dijagnozu pa ćemo vidjet u čemu je riječ, sve je super prošlo bez greške, stavljeni windowsi unutra, clean instal i NIŠTA.

Nakon toga sam mislio da je do njihovog servera, reko idem nešto drugo instalirat. Skinuo sam Star Wars Battlefront, sve na ultra kad ono isti problem. Znači ne mogu se riješit tog lag-a ko da mi svakih par sekudi nešto skida i ometa vezu, nema veze sa grafikom, jer bilo na low ili ultra isti vrag je , čak je na low gora stvar. Na kraju sam mislio da je do interneta, pozvao sam tehničara, on mi je pingao browser , reko da je sve ok ,izvaljao mi neke fore da nemam brige, iskreno neznam dali mu mogu vjerovat ili ne , pošto nemam pojma u vezi interneta i rutera te svih tih sranja. 

Ako bilo tko ima neki savjet ili riješenje ili bilo šta, molim Vas javite mi se jer više neznam kaj ću. (na servis nejdem još pošto sam se zakrvio sa prošlim laptopom u tom servisu i dobro me znaju tako da, ne još).

Ugl hvala na trudu, ko pomogne ima pivkana od mene .

 

Pozz

 

 

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice