Povremeno zamrzavanje slike

poruka: 5
|
čitano: 1.229
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Povremeno zamrzavanje slike

Dakle, povremeno (nema pravila) slika se "smrzne" i mislim da razlog tome može biti više stvari jer već dulje vrijeme mi se to događa (od samog početka otkako sam složio konfu) i svako malo pratim je li je do prevelikih temperatura pojedinih komponenti (NB ponekad dosta vruć kao i RAMi), nekad na sam dodir ili mali pomak hladnjaka NB-a također se smrzne. Nekad tokom rada na kompu dogodi se i BSOD (manje puta se to dogodilo, možda 3 puta). Primijetio sam da većinu puta na svaki mali dodir kučišta (nenamjeran dodir i sl.) se to dogodi. 

 

Nekad se komp neće ni bootat dok se ne čuje hard kako počinje vrtit a to može potrajat i do nekoliko desetaka resetiranja (40 GB IDE -.-").

 

Pa me sad zanima ako mi možete predložit nekakav redoslijed "eliminiranja" uzroka jer mi se neda sve rastavljat i provjeravat (konfa je pod moj PC). Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Povremeno zamrzavanje slike

Što se tiče "mrdanja kucista " pa zamrzavanje , rastavi i sastavi sve komplet, i pravilno zategni ( ne ko konj , ali da drzi sve ) 

Za HDD skini hard disk sentinel i vidi što on kaze za health/performanse . Zamrzavanje se upravo zbog njega i moze dogadjati.

Naravno neizostavni dio ( starost windowsa, malware/virusi )

 
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
offline
Povremeno zamrzavanje slike

Evo sastavljen komp ponovno, Hard Disk Sentinel kaze: Performance: 70%, Health: 100%, windowsi noviji (sedmica, prije 2 mj. stavljena), sad cu cackat po temp. i sl. pa javim {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Povremeno zamrzavanje slike

-za temperature skini AIDA ili hwinfo , pa prati temperature chipseta.

-Nemoj rastavljati hladnjak sa chipseta ,jer ispod njega nije pasta vec thermal pad, pa ako nemas novi thermal pad nemoj ni dirati.

-Ako mijenjas pastu na CPU i gpu vjerojatno znas, malo paste ( zrno graska ) prije zamjene , mozes ispolirati bazu hladnjaka i to je to.

-Dosta veliko ubrzanje je napravljano prijelazom IDE na SATA , stoga ti savjetujem, skupi 200ak kuna ili 400+- pa si kupi polovni ili novi SATA HDD , ili ako imas i viska novca SSD, nije im vise toliko visoka cijena, a dozivit ces preporod.

-Ako mislis kupovat polovni HDD, obavezno reci osobi nek skine Hard disk sentinel i pogledaj koliko disk ima radnih dana ( neces kupovat disk koji ima 700+ radnih dana ) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 17:09 (g3arv8).
 
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
offline
Povremeno zamrzavanje slike

sumnjam da je ovo dobro (Temperature 3 MAX 51°C) valjda je to NB jer je on najtopliji unutar kučišta

 

http://prntscr.com/50odgc

 

edit: evo printscreen sa oznakama na vrhu da znate kaj je kaj

 

http://prntscr.com/50okfx

 

edit2: već tjedan dana komp pali/gasi ko urica, jedino se opet ponovio onaj slucaj kad ga slučajno trknem da se smrzne ali budimo realni, komp treba bit na svom mjestu "zaštičen" od đinđa-minđa pa tako  ga je najjednostavnije stavit na sigurno mjesto a to i planiram

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 17:47 (111Ante111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice