Ram problem

poruka: 10
|
čitano: 1.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
Ram problem
Pozdrav prijatelj mi ima problem sa novim ramima znaci kad ih ubaci u komp monitor mu izbacuje no signal ... i kad proba stavit sa starim ramima od 2 gb jednu plocicu od 4 radi mu kompjuter i pise mu da ima 6 gb al opet pise da koristi samo 2 gb physicial evo slike http://prntscr.com/39oxzw i evo slike koju maticnu ima i ostalo http://prntscr.com/39oydh uglavnom kad stavi jednu ili 2 plocice novih rama automatski mu monitor ne daje signal... evo slika jos jedna mozda pomogne sta http://prntscr.com/39oz0a

 

probo je izvadit cmos battery i probo je resetirat bios i updejtat na najnoviji 
 
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Re: Ram problem

Može biti dosta razloga tome.

Da li win podržava 6 gb, da li su iste frekvencije i voltaže na oba komada, da li su oba modula ispravna, utori ispravni?

 

Mislim da je manja šansa da je neispravno. Prije da je ovo prvo dvoje.

 

Provjeri prvo da li ti win podržava 6gb, nakon toga probaj jedan modul kroz sve utore, onda drugi. Ako sve radi super onda bi reka da je problem različitih postavki rada.

Ne prodaje se bez veze 2-3-4 modula u kompletu.

10 godina
neaktivan
offline
Re: Ram problem

Ima win 7 64 bita i nije do toga, stavio je razlicite samo da proba on ima 2 identicna rama od 4 gige i 1600 mhza. Ako mu 2 gb rama rade normalno nesto drugo je problem...  ima 2 utora i probo je solo zajedno u svaki sve je zivo probo i nije do utora, probao je resetirat bios cak i prek RCTa stvarno ne znam sta bi moglo bit uglavnom probo je stavit samo jednu plocicu od 4gb i sve ostale maknut i sve utore je probo sa njom i nista i dalje no signal... al kad stavi bilo koje druge rame ima od 2 gb neke stare odma radi sve normalno...

15 godina
offline
Re: Ram problem

-prvo riješiti BIOS, nakon ubacivanja RAMa treba resetirati CMOS ili učitati bios default, save&exit. Ponovo ući u BIOS.. i vidjeti dali je sve OK, podesti ..

-ako postoji opcija memory remapping, aktivirati (ili sličan naziv). Ponekad je potreban noviji BIOS da bi pravilno prepoznao RAM ali bi moralo raditi.

-kad BIOS izbroji sav RAM tad je OK, tek tad se ide u OS. Ako tad ne koristi sav raspoloživi RAM, provjeriti msconfig.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
offline
Re: Ram problem

takoder probo je sve to i memory remapping je enabled u biosu 

14 godina
offline
Ram problem

A jesu li rami sa istim naponima i latencijama?

 
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
offline
Re: Ram problem

isti rami nije nista menjano na njima znaci iz ducana 2 ista komada nevjerujem da je nes menjano a nemoze provjerit jer nemre ni doc do biosa kad ih stavi kompjuter cuje se da radi al monitor 0 ... i da probo je samo jedan stavit sam ne oba dva ista stvar...

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 18:57 (Dadekkk).
15 godina
offline
Ram problem

rezime, imao je jedan ili 2 DDR3 po 2GB, kupio je 2x4GB. Ta dva ne rade, osim što 2+4 prijavi 6GB...

-provjeriti verziju BIOSa, potrebna je novija od 0405 za ispravno prepoznavanje RAMa.

-pošto je max za tu MBO 8GB, vjerojatno je problem u gustoći modula (broj chipova na samom DIMMu, jednostrani-dvostrani). To bi noviji BIOS mogao riješiti, ali neobično je da se neće ni bootati (nema slike na ekranu..) dal tad neki alarm-beepa? Morao bi se paliti alarm (ako ima spojen PC speaker) kao i da upali bez RAMa (probaj i to).

-i dalje ostaje mogućnost neispravnog RAMa mada je neobično da su dva komada škart, takva smo zemlja (trgovci+kriza) i serviseri znaju 'posuđivati' stvari pa ponekad crknu i prije prodaje.. provjeri s Memetestom što on javi. (ne ide se u windowse prije toga jer se rizikuje brljavlejne OSa).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 21:42 (ihush).
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Ram problem

kako sve to izgleda najvjerojatnije je nekompatibilnost rama s matičnom.

 
1 0 hvala 0
14 godina
offline
Ram problem

Pregledaj ranije otvorene teme sa sličnim problemom: http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=usable&ss=t&sa=&t=&f=66&sort=act

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice